SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Mesafe Aldık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:02:07
A- A+ PAYLAŞ

Şehrin düzenli ve imarlı bir şekilde gelişmesi, şehiriçi trafik sorunlarının giderilmesi amacıyla Malatya Belediyesi tarafından, şehrin dört bir yanında yapılan yeni yol açma ve genişletme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır yönetiminin göreve geldiği Nisan 2009 tarihinden bu güne kadar, şehrimizin değişik bölgelerinde 56 km civarında yeni yol açma ve genişletme çalışması yapıldığı bildirildi. 

Başta kuzey kuşak yolu olmak üzere; Fahri Kayahan, Karakavak, Tecde, Turgut Özal, Özalper,  Yeşiltepe, Melekbaba, Çarmuzu, İlyas, İskender, Battalgazi, Göztepe Tandoğan ve diğer birçok mahallede imar yollarının bir bir açıldığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır; “Yollar bir şehre nefes aldıran can damarları gibidir. Bu nedenle şehrimize nefes aldıracak yeni yolların açılmasına büyük önem veriyoruz. Mevcut yollarımız da sürdürülen genişletme, kaldırım ve peyzaj düzenleme çalışmalarının yanı sıra yeni yol açma çalışmalarımız aralıksız sürüyor” dedi. 

Yapılan düzenlemeler ve yol açma çalışmaları ile Fahri Kayahan bölgesinin şehrimizin yeni bir alt merkezi haline gelmeye başladığını kaydeden Başkan Çakır, “Fahri Kayahan caddesi ile Güngör caddesi arasında 22-30-35 metre genişliğinde 3 adet cadde açıldı. Ayrıca, Tecde yolu ile Çevre yolunu birbirine bağlayacak 50 metrelik bulvar yolunda da çalışmalarımız aralıksız sürdürülüyor” dedi.

Çakır; “Şehrimizin ulaşımı bakımından büyük önem verdiğimiz kuzey kuşak yolunda da önemli mesafeler aldık. Şu ana kadar yer yer 13 metre yüksekliğe varan taş duvarların örüldüğü, menfezlerle geçişlerin yapıldığı yolumuzun Çarmuzu demiryoluna kadar olan 8.300 metrelik kısmı açılmış durumdadır” şeklinde konuştu. 

Malatya’nın dört bir yanında imar yollarının bir bir açılmaya devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, son 3.5 yıllık süre içerisinde toplam 55.915 metre yeni yol açma ve genişletme çalışması gerçekleştirdiklerini ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi. 

Yol açma ve genişletme çalışmaları sırasında, yol güzergahında kalan 173 adet yapının yıkılarak yola katıldığını belirten Başkan Çakır, “Sözkonusu yıkımlar için hak sahiplerine enkaz bedeli olarak bugüne kadar 5 milyon 505 bin lira ödendi. 

Ayrıca yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları sırasında yıkılan duvarların yerine şehir estetiğine uygun perde duvarlar yapılarak, daha güzel bir görünüme kavuşturuluyor. ” dedi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız