SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Mesafe Alındı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:41
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Arguvan İlçe Danışma Toplantısı'nda konuşan İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, "Türkiye'nin AK Parti iktidarında önemli bir mesafe katetti" dedi.

Arguvan İlçe Danışma Toplantısı ilçe parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıya;  İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Arguvan ilçe başkanı Kudret Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci, toplantıda yaptığı konuşmada, TBMM tarafından yasalaştırılan ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Büyükşehir Yasası'nı değerlendirerek, “Yeni Büyükşehir Yasası'nın getirdiği en önemli değişiklik olarak belediye mücavir alan sınırının il mülki sınırlarına genişletilmiş olmasıdır. Bu değişiklikle artık büyükşehirlerde tüm köyler mahalle olacaktır. Yeni yasayla artık büyükşehir belediyelerinin hizmet sınırı tüm il sınırlarını kapsayacak. Yani şehrimizdeki tüm köyler mahalle statüsünde olacak ve bu şekilde şehir merkezindeki bir mahalle gibi hizmetten faydalanacak, köylerimizden 5 yıl süreyle vergi alınmayacaktır. Büyükşehirler bütçelerinin yüzde 10'u yatırım için ayıracak, kapatılan belediye binaları büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından hizmet amaçlı değerlendirilecek ve çalışan personellerin hakkı korunacaktır. Köylerin orman ve mera hakları olduğu gibi korunacak ve yapılar için ruhsat kolaylığı sağlanarak, projeler ücretsiz olarak verilecektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin tamamen milli tank, insansız hava aracı ve helikopterlerin üretimine başladığını belirten Tüfenkci, “Göktürk adı verilen Türk mühendislerince yapılan istihbarat uydusunun çalışmaları devam ediyor. Bu uydumuzu, 19 Aralık'ta, Saat 18.52'de uzaya gönderilecek. Ülkemize hayırlı olsun dedi. İşte Türkiye’nin geldiği nokta bu; Başbakanımızın deyimiyle nereden nereye” dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız