SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önemli Noktaya Geldik'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’nin ülkemizin en pahalı ve en modern sağlık tesisi olduğunu söyledi. Özdemir, bölge ülkelerinde vizelerin kalkmasının da TÖTM’ye gelecek hasta sayısını da artıracağına inandığını bildirdi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Türkiye'nin en fazla seyredilen haber kanalı olan Haber Türk'te Buse Biçer’in sunduğu ‘Sağlık Turizmi’ programına katıldı.

Prof.Dr. Özdemir, TÖTM’nin merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından belli bir hedefle hizmete açıldığını bu hedefin ilin yanı sıra bölgeye, tüm ülkeye ve hatta bölge ülkelerine hizmet etmek olduğunu kaydetti.

Özdemir, TÖTM’nin son yıllarda büyük atılım gerçekleştirdiğini özellikle organ nakli ile kalp ve kardiyoloji alanlarında önemli noktalara gelindiğini, karaciğer naklinde Türkiye’nin değil Avrupa’nın en iyisi olduklarını belirterek şunları dile getirdi:

“Turgut Özal Tıp Merkezi belli bir hedefle açılmıştı, rahmetli Özal tarafından. Merkezimizde son yıllarda özellikle organ nakli ve kalp ve kardiyoloji alanında atılımlar yapılmıştır. Yurtdışından hasta alabiliyoruz. Vizelerin kaldırılması da önemli. Bu kapsamda bizim de altyapı olarak hazır olmamız gerekiyordu. 5 yıldızlı merkeze 5 yıldızlı oda konseptini arzuladık ve hasta odalarımız gerçekten konforlu hale getirmeye başladık, adeta otel havasında. Şu anda Malatyalı işadamları ile, Malatya Belediyesi ve Üniversite işbirliğiyle yurtdışından veya il dışından gelecek hastaların yakınlarının konaklama sorununun çözümü için konukevi yapıyoruz.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin hedefi en iyi şekilde sağlık hizmeti sunarken, aynı zamanda bölgeye en iyi şekilde katma değer sunmak. Malatya’da 50 bin kişinin uğraş verdiği kayısıdan yıllık gelir 300 Milyon Dolar seviyesinde olurken, TÖTM olarak 100 Milyon TL yıllık katkı sağlanabiliyor. Sağlık turizmini yurtdışına da açıp oradan hasta gelişinin artmasıyla birlikte bölgeye katma değer daha da artacaktır.

Son yıllara baktığımızda Türkiye’de büyük tıbbi operasyonlar yapılıyor. Turgut Özal Tıp Merkezi olarak en pahalı ve en modern binaya sahibiz. Biz 3. basamak sağlık kuruluşuyuz. Organ nakli sayısında Türkiye’nin değil, Avrupa’nın en iyisiyiz. Kalp krizine en fazla müdahale eden merkezlerden biriyiz. Tabii bunun yanı sıra eğitim açısında da ileri noktalara gelmek çabasındayız. Tıp Fakültemizden mezun olanlardan bir öğrencimiz TUS’ta geçen yıl 2. olurken, bu yıl yapılan TUS’ta bir mezunumuz birinci oldu. Bizde daha önce verdiğimiz sözü yerine getirerek TUS birincisine otomobil hediye ettik.”

Prof.Dr. Özdemir'in, 14 Temmuz Çarşamba sabahı saat 08.00'da TV 8'de Tolga Özdeniz'in sunduğu "TV 8'de Bu Sabah" programına konuk olacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız