SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Olan 3 Puan Almaktı"

0
Güncellendi - 2017-02-28 03:05:39
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz 2-0 kazandıkları Altınordu maçından sonra yaptığı değerlendirmelerde, haklı bir galibiyet aldıklarını söylerken, Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise iyi mücadele ettiklerini, ancak son vuruşlarda etkili olamadıklarını belirtti.

EYMS CEPHESİ..

Zorlu maç sonrası ilk değerlendirmeyi TRT Spor mikrofonlarına yapan EYMS Teknik Direktörü Buz, “Tabi ki galibiyete çok sevindik. Uğurludan ziyade çok güzel bir atmosferde, saha, zemin bizim açımızdan çok önemli. İyi bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Özellikle şu son haftalara girildiğinde baskıda tabi artıyor. Rakiplerin sonuçlarından sonra tabi ki sizde cevap vermek durumundasınız. Burada da güzel bir cevap verdiğimizi düşünüyorum. Özellikle ilk yarı baktığınız zaman baskıdan dolayı rakibin tamamen geri çekilmesi ama bizim gole çeviremediğimiz bir ilk devre oldu. İkinci devrede golü bulduk ve sonucunda da kazandık. Haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyoruz. Yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.

Buz, net gol pozisyonları yakaladıklarını kaydederek, “Ayite’nin biraz zamana ihtiyacı var. İlk maçta golünü attı, inanın hep üzerine koyarak gidecek. Önemli olan gol pozisyonlarına girmek, o gol pozisyonlarını bir gün o da değerlendirecek. Önemli olan burada takımın kazanmasıdır. O yüzden Ayite ya da bir başkasının gol atması önemli değil, çok iyi çalıştı takım için önemli olan budur” şeklinde konuştu.

Ferhat Kiraz’ın sakatlanıp, oyundan çıkmasının ardından Dialiba’nın sol bek mevkiine geçmesini de değerlendiren Buz, “Dialiba’nın sol bek mevkiinde çok uzun süredir oynadığı bir durum. Söz konusu böyle bir sıkıntı olunca, genç arkadaşımız Buğra geçen hafta iyi oynadı ama biraz daha tecrübeli arkadaşımıza orada görev vermek istedim. Orada Dialiba oynadı. Daha evvelde oynamıştı ama bizim en golcü futbolcumuz olan ve 12 golü bulunan oyuncumuz sol bekte oynayabiliyor. O yüzden öyle bir değişiklik yaptık” ifadelerini kullandı.

Buz, daha sonra düzenlenen basın toplantısında da değerlendirmelerde bulundu ve "43 puan yaptık. Rakiplerimiz kazanınca biz de cevap vermeliydik. Altınordu kolay bir takım değil. Ancak ilk devreye baktığımızda çok baskılı oynadık, rakibi kendi sahasına kapattık. Sağdan soldan geldik ancak golü bulamadık. Devre arasında arkadaşlarıma aynen devam edeceğimizi söyledim. Mükafatımızı da aldık ikinci yarıda. Öne geçtikten sonra oyunu biraz açtık ve onlar da gelmek durumundaydı. Stres artıyor böyle bir maçta. 1-0 öndesiniz ve 3 puan sizde ama duran toptan, karambolden gol yiyebilirsiniz. Önemli olan 3 puan almaktı. Bunu da yaptık. Özellikle Murat’ın golü çok güzeldi. Haklı bir galibiyet aldık” ifadelerini kullandı.

Rakipler kazanınca doğal olarak stres oluştuğunu söyleyen Buz, “Biz kendi oyunumuzu oynamak durumundayız. Tabii ki baskı altında oynamak durumundasınız. Bunu da iyi yaptığımızı düşünüyorum. Bu stres altında, güzel bir ambiyansta oynadık. Taraftarlarımız bizi destekledi. Tüm Malatyalılar’a teşekkür ediyorum. İtici güç oldular bizim için. Sahada da gerçekten iyi bir mücadele vardı. Diğer rakiplerimize de bakabilirsiniz, futbolu da kıyaslayabilirsiniz. Biz önümüze bakıyoruz. 43 puan yaptık. 12 maçımız var. Önümüzde Balıkesirspor maçımız var ve şu anda onu düşünüyoruz” dedi.

Vodafone Arena’yı kullanmalarına izin veren Beşiktaş yönetimini de unutmayan İrfan Buz, “Burada sayın Başkan Fikret Orman’a ve tüm Beşiktaş camiasına çok teşekkür etmek istiyoruz. Bize 2 kez bu imkanı sağladıkları için kendilerine minnettarız. Camiamız adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim adımıza çok büyük bir zevkti. Bu davranışlarından dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

ALTINORDU CEPHESİ

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu da, maç sonunda ilk değerlendirmeyi TRT Spor'a yaptı ve şunları söyledi:

“Malatya konumu belli; kadro kalitesi ortada, birçok takviyede yaptılar, zirveye oynuyorlar. Bizde buraya kazanmaya gelmiştik. Aslında maça iyi başladık. Rakibin seyirciyle beraber baskılı oynayacağını biliyorduk ama bizde bu baskıya karşılık verdik. Özellikle ilk 30 dakikalık bölümde savunmadan hücum geçişlerini iyi yaptık ama bir türlü onu sonuçlandıramadık. Girdiğimiz pozisyonlar vardı, değerlendiremedik. İlk yarının son bölümünde bir baskı yedik o da önde istediğimiz istediğimizi topu tutamamaktan kaynaklandı. Çıkarken kaptırdığımız bir topta, rakibin 45 dakika sonunda bir baskısı vardı. İkinci yarıda da yine hedefimiz takım savunmasını iyi yapıp, özellikle hücum geçişleriyle gol pozisyonlarına girmekti. Bir şekilde getirdiğimiz topları yine son vuruşu, beceriyi yapamadık, sahada uygulayamadık. Tabi rakip, biz öndeyken geri dönüşte bulduğu golle 1-0 öne geçti. Tabi ki kendi sahalarında 1-0’lık avantaj her zaman koruma anlamında avantajdır. O dakikalarda gol pozisyonlarımız vardı. Bir tane kritik, bilmiyorum ben penaltı olarak gördüm, orası maçın kırılma anı olabilirdi. Penaltı olsa dengeyi sağlayabilirdik. Maçın son anlarına kadar gol atma anlamında uğraştık ama olmadı. Maçı kaybettik. Rakibimizi tebrik ediyorum. Bizim takımımız bu atmosfer ve tabi ki bu sahada istediğimiz futbolu oynayamadık. Buraya iyi futbolla kazanmaya gelmiştik ama özellikle orta sahada çok pas hatası yaptık. Hücum geçişlerinde yaptığımız pas hataları rakibe avantaj sağladı, bu anlamda üzgünüz. Rakibi tebrik ediyorum.”

Eroğlu, daha sonra düzenlenen basın toplantısında da şu değerlendirmeleri yaptı:

“Rakibimizin gücünü biliyorduk. Maç istediğimiz gibi başladı aslında. Rakibin baskı yapacağını biliyorduk. Hücum geçişleriyle rakibe karşı gol pozisyonu üretmek istedik. İlk 30 dakika böyle geçti. Rakibin baskısı vardı, seyirci coşkusuyla daha da baskı kurdular. Çıkarken kaybettiğimiz toplar onlara avantaj sağladı. Maçın ikinci yarısında gol atmak istedik. Bunları fırsata dönüştürdük ama bir türlü vuruş öncesi pası yapamadık. Dengesiz yakalandığımız bir pozisyonda kalemizde golü gördük. 1-0’dan sonra gol atmak için öne çıktık ama bir türlü atamadık. Henüz televizyondan seyretmedim ama ben penaltı diye gördüm pozisyonu. Maçın kırılma anı olabilirdi. Son ana kadar bırakmadık ama son pozisyonda topu kalemizde görünce 2-0 bitti. İyi futbol oynayamadık. Bunu tekrar hafta içi değerlendirip önümüze bakacağız.”

Ligin zirvesinde çok heyecanlı bir yarış olduğunu da söyleyen Eroğlu, “Bakıyorsunuz, Yeni Malatyaspor, Göztepe, Sivasspor ve Giresunspor avantajlı görünüyor. Eskişehirspor da var geriden gelen. İlk 2 yarışı bu takımlar arasında geçecektir gibi görünüyor. Her takım, her takımı yenebiliyor. İstikrarlı olan, kendisine güvenen takım ipi göğüsleyecektir diye düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

FUTBOLCULARIN SEVİNCİ..

Evkur Yeni Malatyasporlu futbolcularda galibiyetin sevinci yaşanıyor. Sarı kırmızılı takımda futbolcular Sadık Çiftpınar, Eren Tozlu ve Murat Yıldırım, Altınordu galibiyeti sonrası açıklamada bulundu.

Takımın defans oyuncusu Sadık Çiftpınar, Vodafone Arena’da çok güzel bir atmosfer ve zemin olduğunu kaydederek, uzun zamandır böyle bir atmosfere ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.

Genç oyuncu, Malatya İnönü Stadı’nın zemininde sıkıntıların olduğunu hatırlatarak, “İki maçtır Vodafone Arena’da oynuyoruz çok güzel, net skorlar aldık. Rakiplerimiz kazanmıştı, bizimde kazanmamız lazımdı. Takım arkadaşlarımı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Buraya gelen ve Malatya’dan bizlere dua eden taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu yolun sonu güzel olacak. Bizi desteklemeye devam etsinler” dedi.

Sarı kırmızılı takımın forvet oyuncusu Eren Tozlu, Altınordu karşısında kritik bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Tozlu, “Rakiplerimiz galip gelmişti, liderliği kaybetmiştik. Altınordu karşısında çok iyi bir oyun oynadığımızı düşünüyorum.  İlk yarı rakibi bayağı bir zorladık. Baskımız vardı. İkinci yarıda da baskımızın sonucunu aldık ve golü bulduk. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Tekrar liderliği geri aldık. Artık yavaş yavaş final haftalarına girmeye başlıyoruz. Her maç çok zor. Haftaya Balıkesirspor maçı var, o maçı da kazanıp, yolumuza devam etmek istiyoruz” diye konuştu.

Evkur Yeni Malatyaspor’a devre arasında katılan ve takımın ikinci golünü kaydeden orta saha oyuncusu Murat Yıldırım ise güzel bir galibiyet aldıklarını kaydetti.

Yıldırım, emin adımlarla yollarına devam ettiklerini belirterek, “Müthiş bir galibiyet aldık. Rakiplerimizin kazandığı haftada bizimde rakibimizi yenmemiz lazımdı. Onun bilincindeydik. Çok iyi motive olduk, iyi hazırlandık, bunu da saha içerisinden görmek mümkündü. Sağdan, soldan çok baskılı oynamaya çalıştık. Altınordu’yu da kutluyorum, onlarda iyi dayandı, dirençli oynadı. Biz çok istedik, inandık, iyi oynadık ve iki güzel golle galip geldik. İnşallah bundan sonrada böyle devam eder ve şampiyonluğa ulaşırız” ifadelerini kullandı.

Gol anını da anlatan Yıldırım, şunları söyledi:

“İlk yarı iki pozisyonda kaçırdım, şansızdım. Son dakikalara doğru pozisyon olacağına inandım. Nitekim de oldu. İyi bir şutla, gol oldu. Golü Malatyaspor taraftarına armağan ediyorum. İnşallah güzel goller atarız ve hep birlikte şampiyonluğa ulaşırız.”

FOTO: EYMS'nin Altınordu maçına çıkan onbiri

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • aalli cano (7 yıl önce)
    Sakatlıklar ve kart cezaları bizim belimizi bükmez ise artık kimse belimizi bükemez. BU nasıl bir hakemdi. 10 saniye sadık a sarı kart. Diğer sarı kartların hepsini tekrar izleyin birine uyarı dahi vermezsiniz. Haftaya caner yok !!
    0
    0
    Yanıtla
  • MAHMUT KILIÇARSLAN (7 yıl önce)
    Rehavete kapılmak yok.Aynı istek ve coşkuyla yola devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    hocanın çok iyi yaptırdıkları da var,ama defans oynamayı unutmuş dialiba artık adamlar gömü var gibi dialibanın üzerine oynadılar,şans yaver gitti de 1-1 olmadı,10 tane orta yapıldı bi kez vurulmaz mı topa,hocam aite dolaşıp durmasın,bagla penaltı noktasının üzerine bi top çarpar gol olur,bizi kalpten götüreceksiniz maçta
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Sol bek konusunda hala kararsız olunması baş ağrıtıyor. O konu çözülürse takım savunmamız daha dengeli olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Sol tarafta OSMAN niye yok.Anlamış değiliz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (7 yıl önce)
    Aferin çocuklar iyi iş çıkardınız
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Ligin en gıcık ve goztepeye çalışan takımını yenerek herkese gerekli mesajı verdik...tebrikler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Rivalo (7 yıl önce)
    Önemli olan puanı aldık ve devamı da gelecek, şampiyon olacağımız günü bekliyorum :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Grosso (7 yıl önce)
    Bu ho-ca-dan ol-maz. Şampiyon Sivas olur. Biz de ikinci olursak ligin en şanslı takımı olarak süper lige çıkarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin Mansur (7 yıl önce)Grosso isimli kullanıcı yorumuna
    Hasso sen gakkoş musun yoksa felaket tellallığı yapma akıllı ol
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)Grosso isimli kullanıcı yorumuna
    Maaşşaallah çokbiliyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • bu arkadaş gakkoş sanırım, ciddiye almayın pek :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzı olan konuşuyor sizin Malatyalı olmadığınız kesindir .
    0
    0
    Yanıtla
  • haaso elazıglısın belli takımın küme gidiyi gendi takımına çare öner önce
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    İrfan hocam oncelikle tebrikler ama yazik bize maç izlerken hop oturup hop kalkıyoruz. GOL YOLLARINDAKİ SORUNLARI ÇÖZ ARTIK.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    En istikrarlı iki teknik adam kazanan bizim hoca, Altınordu dan bir maç alacağımız vardı aldık mutluyuz
    0
    0
    Yanıtla