SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ülkemize Ciddi Bir Acı Yaşattılar"

0
Güncellendi - 2016-08-08 18:24:20
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası başkan ve yöneticileri, darbe girişimi sırasındaki çalışmaları nedeniyle Vali Mustafa Toprak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a "teşekkür" ziyaretinde bulundular.

Valiyi ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ederek, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen darbe girişimine karşı gösterdiği dik duruş ve yaptığı çalışmalardan dolayı Toprak’a teşekkür etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralananlar için başlatılan kampanyaya Malatya Ticaret ve Sanayi Odasınca (MTSO) 75 bin lira destek verildi.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret ederek, 75 bin liralık makbuzun bir örneğini kendisine verdi.

Toprak, bağışta bulunan Malatya TSO yönetimine teşekkür ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Paranın önemi yok ama bu ihanet karşısında yaşanan acılara, şehitlerimize ve gazilerimize katkı sağlamak adına önemlidir. Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine kene gibi yapışan, kozmik davranış göstererek kendisini belli etmeyerek, sinsice o şerefli ordumuzu kullanarak, ülkemize ciddi bir acı yaşattılar."

FETÖ'nün tüm uzantılarının ortaya çıkarılması için çalışmalarının devam ettiğini aktaran Toprak, "Bu terör örgütünü ve terörist yapılanmanın tüm uzantılarının detaylı bir şekilde ortaya çıkarılması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin irade ettikleri o sonucun cezanın tahakkuk ettirilmesidir. Biz de onun için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toprak, “Milletimizin kendi içerisinde, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek örgütlerimizin ve vatandaşlarımızın çıkıp bu manada şehit olan ailelerimize ve gazilerimize yardımlaşma ve paylaşma noktasında katkı sunması her türlü takdirin üzerindedir. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı olarak, kurumsal olarak bir anlam içeren 75 bin liralık bir katkıyı sunmanız bizim için, şehitlerimiz için, ülkemiz için, vatanımızın birliği, dirliği ve bekası için önemlidir. Bizim ülkemizi oluşturan şüphesiz ki katmanlarımız var. Bir taraftan esnaf ve sanatkârlarımız, ticaret erbabımız, sanayicilerimiz, üreticilerimiz, istihdam yaratanlarımız değer oluşturanlar ve o değeri vergi ödeyerek, üretim yaparak ve ihracatta döviz kazandırarak katkı sağlayan üreticilerimiz ve onların temsili olan odalarımız bu anlamda ifade ettiğim birliktelik içerisinde böylesi anlamlı katkı hakikaten takdire şayandır.  Bir kez daha size hem ziyaretiniz için hem de 15 Temmuz kalkışması karşısında duruşunuz ve valiliğimiz dahil bu noktada katkılarınız, böylesi güzel bir yardım kampanyasına katkılarınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da milletin gösterdiği cesaretin 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin önüne geçtiğini dile getirerek, necip milletin tanklardan ve helikopterlerden atılan bombalara göğsünü siper ederek ülkeyi büyük bir felaketten kurtardığını anımsattı. Erkoç, "Darbenin amacı milleti bölmek, parçalamak, vatansız bırakmak. Ülkeyi, Suriyeleştirmek, Iraklaştırmaktı. Allah milletin gönlündeki ölüm korkusunu aldı, şehadet şerbetini içme duygusunu yerleştirdi. Bu necip millet kendine yakışır bir tavır sergileyerek bu işin önüne geçti. Allah bir daha ülkemize ve milletimize böyle acı, ihanet ve hainlik yaşatmasın. Zaman birlik zamanı, zaman kardeşlik zamanı, zaman gönüllerimizi birbirimize açma zamanı. Hainler muhakkak cezasını en ağır şekilde çekecektir”  şeklinde konuştu.

Geçen haftaki meclis toplantısında Meclis Salonunun adını "15 Temmuz Şehitleri Meclis Solonu" olarak değiştirdiklerini belirten Erkoç, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın talimatıyla başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na Malatya TSO tarafından 75 bin lira bağış yapıldığını sözlerine ekledi.

Vali Toprak’ın da darbe girişimine karşı ilk dakikalardan itibaren vatandaşlara büyük bir moral verdiğini ve hayati tedbirler aldığını belirten Erkoç, “Siz daha şimdiden Malatya'nın gönlünde taht kurdunuz. Şahsım ve yönetim kurulum adına sizlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Erkoç, “Başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Siyasi Parti Genel Başkanlarına olmak üzere demokrasimize ve milli irademize sahip çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile kahraman milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Demokrasimize sahip çıkarken canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanını ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve belediye personellerinin göstermiş olduğu fedakârhane davranıştan dolayı şükranlarını ifade eden TSO Başkanı Erkoç yaptığı konuşmada, “Allah Ülkemizi uçurumun kenarından aldı. Bundan sonra bu tür hain terör örgütü yapılanmalarının ülkemizi bölmeye, parçalamaya gücü yetmeyeceğini milletimiz iradesiyle cesaretiyle ortaya koydu. Allah bütün oyunları bozdu. Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasının ardından akın akın meydanları dolduran halk tanklara, mermilere göğsünü siper etti. Bu millet bu birlikteliği, kardeşliği ve necipliği gösterdiği müddetçe hiçbir hain gücün bundan sonra bu milleti bölmeye ve vatansız bırakmaya gücü yetmeyecektir.

Darbe kalkışmasına yiğitçe karşı duran herkese minnettarız. Vatanımızı hainlere teslim etmediler, vatanı böldürtmediler. Biz millet olarak onurumuzu şerefimizi muhafaza ettik. Ama izzetini şerefini onurunu ayakaltı eden şerefsizler çıktı. Allah onların cezasını verecektir. Bu hainlerin devlet tarafından da en ağır şekilde cezalandırılacağını bir vatandaş olarak arzu etmekteyim” şeklinde konuştu.

Çakır: Türk halkı bir bütün olarak hareket etti

15 Temmuz darbe kalkışmasının bugüne kadar görülmemiş bir darbe girişimi olduğunu belirten Başkan Çakır, “Ülkemizin belki savunma mekanizmasını, birliğini ve beraberliğini yok edecek bir darbe girişimiydi. Türk halkının bir bütün olarak hareket etmesi darbenin karşısında durması, Çanakkale ruhu ile hareket etmesi insanların kenetlenmesi bu darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir direniş ortaya koyuldu. Bunun en önemli sebebi Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin dik duruşudur. Halkımız artık bilinçli, Türkiye’de yaşananları, dış siyaseti, bölge siyasetini ve İslam coğrafyasında neler olup bittiğini çok iyi analiz edebiliyor. Ülkemizdeki kalkışmanın sıradan bir oyun olmadığını, perde gerisinde farklı yapıların, üst akılların olduğunu Türk halkı bunu görüyor. Halk büyük bir direnç gösterdi, ülkemiz adına bu sevindirici” dedi.

Çakır: Önemli olan bizim kenetlenmemiz

Başkan Çakır, “Ülkemizin kalkınmasını, güçlenmesini, dünya ekonomisinde ve siyasetinde söz sahibi olmasını istemeyenler var. Önemli olan bizim kenetlenmemiz. Bundan sonraki oyunları da bu birlik ve kardeşlik bozacaktır. En büyük teşekkürü tankların önünde duran, mermilere göğüs geren halkımız hak ediyor.

İnşallah bundan sonra askeriyle, siviliyle, güvenlik güçleri ile kenetlenerek ülkemizin geleceğe daha güvenli ilerlemesine katkı sunacağız. Her türlü fitneye karşı, ayrıştırmaya karşı dik ve uyanık olmalıyız. Malatya’mızda hiçbir görüş ayrılığı olmadan darbeye karşı dik bir duruş sergilendi. Rabbim bizlere bir daha bu günleri yaşatmasın” dedi.

Bülten

vali1

vali2

tso

tso1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sayın valim Malatya dan 7 iç ana jet üssü kapatılıp eskısehır taşınıyor. Bıze bu acıyı yasatmayın halk olarak ıstıyoruz ltf!
    0
    0
    Yanıtla