SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlara Hayat Hakkı Tanımayacağız"

0
Güncellendi - 2018-01-23 03:35:26
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir’e ilk defa doğalgaz verilmesi nedeniyle ilçede düzenlenen törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TSK'nın Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'ya karşı sürdürdüğü "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili de konuştu.

Doğanşehir Belediye Binasının önünde düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Ali Kaban, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ilçe belediye başkanları ve kalabalık bir davetli katıldı.

Törende konuşan Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, ilçe halkına vermiş olduğu bir sözün daha gerçekleştiğini söyledi ve 31 kilometrelik bir doğalgaz hattı alt yapısının gerçekleştiğini belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir’in Malatya’nın gelişin ilçelerinden birisi olduğunu ifade ederek, “bütün ilçelerimizin alt yapılarını yeniliyoruz. Doğanşehir ilçemizde 100 kilometrelik bir alt yapı yenilendi. Doğanşehir’de şimdiye kadar 76 milyon TL tutarındaki bir alt ve üst yapı gerçekleştirdik. Şuanda 165 kilometre uzunluğunda alt yapı çalışmaları için hazırlıklarımız ise sürüyor” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise, Doğanşehir’e doğalgaz hizmetinin hayırlı olmasını dileyerek, Afrin operasyonu hakkında, “Türkiye o bölgede kendi imkan ve kabiliyetini göstermek zorundaydı. Bu operasyonun başarıyla sonuçlanacağını ümit ve dua ediyoruz.” dedi.

Doğanşehir’in beklentisi olan doğalgaza kavuştuğunu belirten AKP Milletvekili Mustafa Şahin, Akçadağ, Darende ve Hekimhan ilçelerinin doğalgaz hizmet alımı beklentilerinin de karşılanmaya çalışılacağını ifade etti. Şahin, Afrin operasyonu için ise, Türkiye’nin artık kendi kararlarını verebilen ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir ülke olduğunu belirterek, “Bu operasyonun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” dedi

Vali Ali Kaban, Doğanşehir ilçe halkına yeni hizmetin hayırlı olmasını diledi.

Doğanşehir’in doğalgaz hizmetine kavuşması için önemli girim ve çalışmalarda bulunulduğunu belirten AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık Afrin operasyonu hakkında ise , “Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Operasyonu'nu terör örgütlerine karşı yapıyoruz. PYD/PKK, YPG/ KCK ve DEAŞ'a karşı yapıyoruz. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve sınırlarına yapılacak her türlü müdahalede Sayın Cumhurbaşkanımız 'Bir gece ansızın gelebiliriz' dedi. İşte o gece dün geceydi. Operasyon Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında devam ediyor. Rabbim Mehmetçiklerimize yardım eylesin, sağlıkla, sıhhatle operasyonlarını tamamlamayı ve yurda dönmeyi nasip eylesin. En büyük hassasiyetimiz, o bölgedeki sivil vatandaşlarımızın can güvenliğini koruyarak, terör örgütleriyle mücadele etmek. Yüce Rabbim Mehmetçiğimizin yar ve yardımcısı olsun." şeklinde konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "15 Temmuz'dan sonra 'terör örgütlerinin gerek yurt içinde gerek yurt dışında inlerine gireceğiz, takip edeceğiz, onlara hayat hakkı tanımayacağız' dedik. Yurt içinde nasıl inlerine girdiysek, nasıl hem şehirde hem kırsalda sonuna kadar mücadele ediyorsak, onların hareket kabiliyetlerini sıfırlıyorsak, yurt dışında da aynı şekilde mücadelemize devam ediyoruz. Asla ve asla sınırlarımızın dibinde bir terör koridoru oluşturtmayız. Kim ne derse desin, önemli olan bizim ne dediğimiz. Cumhurbaşkanımız da ne dediğimizi her fırsatta vurguluyor ve gereği de yapılıyor ve yapılmaya da inşallah devam edecek. Dolayısıyla biz Türkiye'de istikrar ve huzur noktasında, istikbalimizi ve istiklalimizi garanti altına alabilmek adına, hem huzur operasyonlarına devam edeceğiz hem de birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, 2023 hedeflerine emin adımlarla gideceğiz." diye konuştu.

Tüfenkci, AKP hükümetlerinin 81 ili doğalgazla buluşturduğunu, ilçeleri buluşturmayı da sürdürdüğünü söyleyerek "Hükümetimiz 250 ilçemizi de 20 bin altındaki nüfuslu ilçelerimizi de doğalgazla buluşturacak projeleri hayata geçirdi. İnşallah bundan sonra adım adım bütün Türkiye'yi doğalgazla buluşturacak projelere hız vereceğiz." dedi.

Tören daha sonra protokol tarafından ilk gazın yakılması ile sona erdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ahmet (6 yıl önce)
    protokol oturma düzeni partinin 2 ye bölündüğünü gösteriyor bakanın sağındakiler Çakırın solanundakiler 2 ayrı ekip var Ak partide
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğanşehirli (6 yıl önce)
    5 tane vekil var ama Sayın belediye Başkanımız Vahap KÜÇÜK kadar ilçemizi hizmet etmediniz, başkanımız kendi imkanları ile hastane,sağlık ocağı, okul, fakirlere yardım, burslar vermektedir helal olsun başkanımıza
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurten (6 yıl önce)
    Durmak yok yola devam
    0
    0
    Yanıtla