SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Olan Kalıcı Olması"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:43:06
A- A+ PAYLAŞ

Çocuk Koruma Kanunu kapsamında kurumlararası işbirliği ve koordinasyonun daha etkin bir şekilde sağlanabilmesi için kolluk kuvvetleri ile Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitimi başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü Salonu’nda yapılan toplantıya; İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda çalışan meslek elemanları, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ve Toplum Destekli Polis ve İl Jandarma’da görev yapan personel katıldı.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Turan Odabaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte müşterek proje üretme ve çalışma konusunda başından beri birlikte olduklarını belirterek, “Çocuk kanunlarında bize bakan taraf, biz çocuğun nasıl suça bulaşmasını engelleyebiliriz. Emniyetin iki tarafı vardır. Birincisi önleyici tedbir faaliyeti ikincisi ise adli takat boyutu. Bizim için önemli ve kalıcı olan ve de çok zor olan önleyici tedbir faaliyetidir. Yoksa yakalayıp cezaevine koymak bizim için çözüm değil. Önleyici tedbir bağlamında yapacağımız her faaliyet kalıcı ve ileri dönük olacağını için ilk amacımız çocuğun suça bulaşmasını engellemek. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının çocuk koruması ile ilgili çok güzel çalışmaları var. Bizde toplum destekli polis ve çocuk şube müdürlüğü olarak her türlü işbirliğine açığız. Birlikte olmak gücümüzü ve kabiliyetimiz artırır. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ise 5395 Çocuk Koruma Kanunu’nun yerelde uygulanması ve koordinasyon başlığını değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirterek, “Çocuk koruma kanunu 2005 yılında yayımlandı. Bütün uygulamalarıyla çocuk eksenli yaklaşan bir kanun. Bir günkü eğitimde amacının Çocuk Koruma Kanunun ilimiz özelinde en etkin şekilde uygulanmasını sağlamaktır” ifadelerini kullandı.

Çocuk İzleme Merkezleri (ÇİM ) hakkında da bilgi veren İl Müdürü Oktay Taş, ÇİM projesinin çocuk hastaneleri üzerinden uygulandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Çocuk izleme merkezinin (ÇİM) amacı; ihmal, istismar veya her hangi bir travma yaşamış çocuğumuzun en hızlı bir şekilde travmayı atlatması için yapılan çalışmaları tek bir birim’de koordineli bir biçimde yerine getirilmesi için planlanan merkezlerdir. İl Müdürlüğümüze, Emniyete ya da Jandarmaya ihbar geldiğinde çocuğu hemen koruma altına alıyoruz. İl Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız dinliyor, emniyetteki ve jandarmadaki yetkililer dinliyor. Sosyal çalışmacılar, meslek elemanları, psikologlar dinliyor. Yani çocuk başından geçen olayı 8-10 defa tekrar tekrar anlatmış oluyor. Başından geçen mahrem olay kendisine artık doğal bir olaymış gibi geliyor. ÇİM’in amacı da bu olumsuz döngüyü bitirmek ve çocuğun yaşadığı travmayı en hızlı şekilde gidermektir.

Çocuğun getirileceği hastanede Aynalı Oda diye isimlendirilen bir oda var. Çocuk başından geçen olayı tek seferde anlatacak ve kayıt altına alınacak. Anlatım sırasında hangi kurumun dinlemesi gerekiyorsa orada bulunulacak ve dinleyecektir.Çocuk ikinci bir defa başından geçen olayı anlatmayacaktır.Bu anlamda ÇİM çok önemsediğimiz bir merkezdir.Bu tür alt yapılar güçlendikçe biz kanunu daha iyi uygulayabileceğiz.Özellikle bakanlığımız personeli ve kolluk birimlerinin koordineli çalışması çocuğun yararı için önemlidir. Biz bu tür koordineli çalışmayla çocuk için daha iyisini ve faydalısını yapacağımıza inanıyorum.”

Toplantıda Korunmaya Muhtaç Çocuk, Suça Sürüklenen Çocuk, Sokakta Çalışan-Çalıştırılan Çocuk, Çocuk İstismarı ve İhmali, Çocuklarda Cinsel İstismar konuları eğitimi verildi. Hizmet içi eğitim 5 gün sürecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız