SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yönetimin Dar Çerçevede Hareket Etmesi Doğru Değil"

0
Güncellendi - 2017-10-18 04:24:07
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeni Malatyaspor’un Malatyalıların ortak paydası olduğunu ifade ederek, “Kayısı gibi Yeni Malatyaspor’un da Malatya’nın markalarından birisi olmasını istiyoruz” dedi.

ER TV'de Hülya Kaya'nın sunduğu 'Güne Bakış-Özel' programına katılan Bakan Tüfenkci, Evkur Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’de kalıcı olabilmesi için herkesin üzerine görevler düştüğünü belirterek, “Evkur Yeni Malatyaspor, Malatyalıların ortak paydasıdır. Malatyalılar esasında Evkur Yeni Malatyaspor’un gelişimini, büyümesini izlediler, çok geçmişi olan bir zaman diliminde yaşanmadı. Daha önce Malatya Belediyespor iken Malatyasporumuzun yanlış yönetiminden dolayı amatör kümeye düşmesiyle beraber, oradan aldığımız derslerle, yine o dönemde şehrin bir kısım ileri gelenleri, arkadaşlarımız ki onlar içerisinde bende vardım, tüzük hazırlayarak yeni bir takım oluşturuldu. ‘Belediyeden takımı alarak, Yeni Malatyaspor oluşturalım’ diye belirli istişareler içerisinde yine belediye yönetimi içerisinde kalsın denildi. O şekliyle gitti, şimdi bu yönetime devredildi ve bu yönetim 2. Lig’den TFF 1. Lig’e, TFF 1. Lig’den de Süper Lig’e takımı çıkardılar. Bu bir başarı, bunun hakkını teslim etmek lazım. Ama önemli olan bu ligde, Süper Lig’de kalıcı olabilmektir. Bunun içinde işi yine kayısıda olduğu gibi bir kişinin veya sadece siyasilerin ya da yönetimin üzerine bırakmamak lazım. Basınıyla, iş dünyasıyla, yerel yönetimleriyle, valiliğiyle, siyasetiyle (AK Partili, CHP’li, MHP’li olarak ayırmıyorum) herkesin sahiplenmesiyle biz Süper Lig’de kalıcı olarak başarıları yakalayabiliriz” diye konuştu.

Taraftarlardan stadı doldurarak, takımlarına sahip çıkmasını istediklerini dile getiren Tüfenkci, şunları söyledi:

“Yönetimin dar çerçevede hareket etmesi de doğru değil. ‘En doğrusunu, en iyisini nasıl yaparız’ diye istişare mekanizmasını sonuna kadar işletmesi lazım. Malatyalı hemşerilerimizde 2. Lig’deyken ya da takım kötüye giderken ‘ya ne olacak bu Malatya’nın hali’ diyenlerin, esasında tam da zamanı takım Süper Lig’de, çok kötü değil; stadı doldurarak destekleriyle Yeni Malatyaspor’a sahip çıkmaları lazım. Stat yapılırken ‘niye 33 bin seyirci kapasiteli değil de 27 bin’ diyenler, şimdi ‘stat niye dolmuyor?’ demiyorlar. Bence bunu sormak ve stadı doldurmak lazım. 2. Lig ve amatörde oynayan takımların seyircilerinin stadı hıncahınç doldurduklarını biliyoruz. Bu takımın şampiyonluğa oynamasıyla, küme düşmemeye oynaması arasındaki bir sevgi olmamalıdır. Malatya’nın ortak değeri ve markası olduğunu düşünerek, takıma sahip çıkılması lazım. Bir hafta sonunda iki saatini ayırıp, o stadı doldurarak, destek sunabilirler.”

Bakan Tüfenkci, Evkur Yeni Malatyaspor’un başarılı olabilmesi için altyapıya büyük önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Biz, Yeni Malatyaspor’un gerçekten başarılı olmasını istiyoruz. Kayısı gibi Yeni Malatyaspor’un da Malatya’nın markalarından birisi olmasını istiyoruz. Konuşulan, adından söz edilen ve mutlaka ilk 3’e, 5’e oynayan bir takım oluşturmamamız lazım. Bunun için parasal boyuttan çok mantaliteyi geliştirmeliyiz. Altyapıda Malatyalı ve bölgedeki futbolcuları bu takıma kazandırmalıyız. Onun için altyapıda okulumuzun olması lazım. Altyapıyla ilgili neler yapabiliriz, yeni projeleri kazandırmak için bizde gayret gösteriyoruz. Yönetimde bu noktada gayret gösteriyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızda gayret gösteriyor, çalışmalar var. Bütün bu unsurlar bir araya gelerek, bu altyapıyı oluşturmalıyız. Malatya’da kaç tane lisemiz var, bu liselerdeki futbola meraklı gençlerimizi, altyapılarda hocalarımızla değerlendirsek, mutlaka ve mutlaka çok kaliteli, yıldızlaşacak, Malatyalı kardeşlerimiz olacak. Biz, daha onlar 18 yaşına gelmeden köreltiyoruz, oynayacak takım oluşturamıyoruz. BAL Ligleri’nde takımlarımız var, oralarda değerlendirelim. Pilot takımlar oluşturalım ve bu takıma ve Türkiye’ye futbolcu gönderebilir hale gelelim. Bu o kadar çok zor değil. Yeter ki sistemi iyi kurun, çok basit diyebileceğimiz meblağla bu işi götürebiliriz. Malatya amatöründe bu işe sevdalı arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızı, profesyonel arkadaşlarımızla birlikte çalıştırarak, inanın Malatya’nın 30 yılını planlayabileceğimiz altyapıları oluştururuz. Bunu geçmişte birçok takım yaptı, hala yapanlar var. Birçok takımda bunu yapmaya çalışıyor. Biz 2-3 senemizi buna yoğunlaştıralım, inanın şampiyonluk olmaktan daha değerlidir. Biz bunu yaptığımızda, Süper Lig’deki takımımızda yoluna çok daha emin adımlarla gidecektir. ‘Ben Yeni Malatyaspor’u önemsiyorum’ diyenlerin gelip sahiplenmesi lazım. ‘Falan gitsin de ben geleyim, filan gitsin de ben geleyim’ sözü doğru değil, bu seferde başkaları ‘sen git ben geleyim’ der. Oysa biz masa geniş, herkes bir masanın ucundan tutarak bu işi rahatlıkla başarabiliriz. Gençlerimiz kahvehanelerden kurtulsun spora yönelsin, kaliteli spor seyretsin, maçlara gelsin. Kadınlarımız, genç kızlarımız gelsin, doya doya stadın atmosferini yaşasın. 30 sene önce o statta birlikte olduğumuz arkadaşlarımızla bugün karşılaşıyoruz, o ayrı bir zevk. Bu tadı ve aidiyeti yaşamamız lazım” şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Adamalar Sivas ın refah seviyesini artırmak için Hasan çelebi madenlerini Sivas a taşımamız lazım diye karar almışlar. Malatya da ki yöneticiler de uyuyor. Bir adam gibi adam da çıkıp demiyor ki, Malatya nın refah seviyesinin yükseltilmesi önemsiz mi? Malatya nın bakanı, milletvekili, belediye başkanı utanın, ayıp ayıp. Adamlar 1000 kişilik istihdamı adeta Malatya dan çalıyor. Siz gözlerinizi kapatıyorsunuz. Bu ayıp ta size yeter. Hiç mi gurur yok, onur yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Göksun (6 yıl önce)
    Çok politik ve yaraya asla merhem olmayacak, herkesin bildiği, çözüm göstermeyen bir konuşma. Bunun yerine Malatyaspor-YMS isim değişikliği ve itici gelen sari siyahtan vazgecilip sari kirmiziya dönülmesi, bu sekilde sehre heyecan kazandirilip taraftarin stada gelmelerinin saglanmasi gibi öneriler beklerdim. Yani bu sözler hicbir anlam ifade etmiyor. Bu başkan bu şehre yakismiyor. Bunları daha kaç defa soyleyecegiz? Neden müdahale edilmiyor? Küme düştükten sonra, paralar suyunu çektikten sonra meşhur deyimle "Ati alan, Üsküdar'i geçmiş." olacak. Ondan sonra mi önlem alınacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut Öztürk (6 yıl önce)Göksun isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Kulubu Mehmet Ali Aydinlara O Zaman Gorun Nasil Oluyor Malatyaspor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Bu.hoca.ile.likte.kalamayiz..iyi.hocaya.ihtiyac.var
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)
    Klişe sözler takım alt lige yolcu.Takımı teslim edecek hoca bulamadılar yardımcı hoca ile anlaştılar alınan futbolcu ve oynanan oyun ortada takım nasıl kurtulur onu bulmak lazım ama bu yönetim ile olmayacağı aşikar
    0
    0
    Yanıtla
  • alparslan (6 yıl önce)
    valla bulabiliyorsanız güvenilir hesabını verebilecek bir başkan bulun takımın başına koyun. adil başkan bence kredisini tüketti. daha profesyonel ve dürüst yöneticiler varsa kongreye gidilebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Bu transfer ler ve bu kadroyla sayın bakanım küme düşmeme gibi bir durum yok bu takım bu yapılanma ve saçma sapan transferlerle zaten küme düşecek bu kesin tüm otoriteler bunu diyor
    0
    0
    Yanıtla
  • AYTAÇ (6 yıl önce)
    benim anlamadığım şu.. kale arkaları neden açılmıyo.. kardeşim sen kale arkalarını aç bi.. gelen gelir gelmeyen gelmez. çok ilginç
    0
    0
    Yanıtla