SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Projeler Üzerinde Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2018-09-12 03:40:15
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt’un turizm ve tarihi kent bölgelerinin canlandırılmasına katkı sunmak maksadıyla ‘Yeşilyurt Kent Tasarım Rehberi’ projesinin hayata geçmesi için istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda hazırlanan projenin sunumu da yapıldı.

YEŞİLYURT KENT TASARIM REHBERİ PROJESİ ANLATILDI, SUNUM YAPILDI

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, (DAP ) Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Malatya Yatırım Destek Ofis Başkanı Murat Beyazıd, (DAP ) Bölge Kalkınma İdaresi Beşeri ve Sosyal İlişkiler Koordinatörü Ferhat Gök, (DAP ) Bölge Kalkınma İdaresi ile Fırat Kalkınma Ajansı uzmanları katıldı.

“YEŞİLYURT KENT TASARIM REHBERİ, İLÇEMİZİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Yeşilyurt’un tarihi kent bölgelerinin canlandırılması amacıyla yapılacak projeler ve yatırımların görüşüldüğü toplantıya ilişkin açıklama yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak ilçemizin var olan güçlü potansiyelini geleceğe kalıcı ve nitelikli projelerle taşıma anlamında gayret sarf ediyoruz. Geçmişten gelen çok sağlam bir medeniyet anlayışına sahip Yeşilyurt’un sahip olduğu kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerini farklı bakış açılarıyla hazırlanan proje ve yatırımlarla daha da kıymetli hale getirerek ilçemizin turizm potansiyelini daha geniş kesimlere ulaştırmak adına çalışıyoruz. Bu kapsamda kurum ve kuruluşlarımızla sürekli diyalog halindeyiz.Birlikte projeler üreterek Yeşilyurt’u daha fazla büyütmeye, var olan zenginliklerini daha geniş kesimlere ulaştırma gayretindeyiz. (DAP ) Bölge Kalkınma İdaresi ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğiyle ‘Yeşilyurt Kent Tasarım Rehberi’ projesini hayata geçirmek adına bugün bir istişare ve sunum toplantısı gerçekleşti. Karşılıklı fikir alış verişlerinin görsel sunum çalışmasıyla desteklendiği toplantımız gayet verimli geçti. ‘Yeşilyurt Kent Tasarım Rehberi’ projesinin hayata geçmesi Yeşilyurt’un turizm ve tarihi kent bölgelerinin canlandırılmasına önemli katkılar sunacaktır. Yeşilyurt Belediyesi olarak bu tür proje ve yatırımları desteklemek noktasında üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz” dedi.

“LEZZET VADİSİ, BUTİK OTELLER VE FARKLI PROJELERLE YEŞİLYURT’U DÜNYAYA AÇIYORUZ”

Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel zenginliklerini daha geniş kesimlere ulaşması adına ciddi yatırımlar yaptıklarını hatırlatan Başkan Çınar, “Yeşilyurt’ta yeni bir turizm potansiyeli oluşturmak, saklı kalmış gizli cevherlerini ortaya çıkartmak, ilçemizin gelişimine katkı sağlayacak projelere ağırlık veriyoruz. Eşsiz doğal güzelliklere sahip Beylerderesi ile Kozluk arasındaki bölgeyi Lezzet Vadisine dönüştürüp, Yeşilyurt’un yöresel yemeklerinin yanı sıra doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerinin tanıtımını daha güçlü bir zeminde hayata geçirmek istiyoruz. Yeşilyurt mutfağı, gastro-ekonomi sektöründe Lezzet Vadisiyle yerini alacaktır, bunun içinde önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. Yeşilyurt mutfağının ve benzersiz yerel ürünlerimizin dünyada tanınması bize önemli kazanımlar sağlayacaktır. Dünyada eşi benzeri olmayan, tadına bakanların vazgeçemediği, Yeşilyurt mutfağının meşhur yemeği kiraz yaprağı sarması başta olmak üzere patlıcan tavamız, etli ve sulu yemeklerimiz, tatlılarımız ve böreklerimiz ‘Lezzet Vadisi’ ismiyle ‘gastro-ekonomi’ piyasasının dikkatini çekecek ve ilçemiz çok yoğun ziyaretçi akınına uğrayacaktır. Bunun yanı sıra Çırmıhtı bölgesindeki 13 adet tescilli tarihi evlerimizin kamulaştırma işlemleri tamamlandı, bu evlerden ikisini Butik Otele, dördünü ise yöresel yemekler ve ürünlerin satışının yapılacağı nostaljik mekânlara dönüştürüyoruz.  Çırmıhtı’daki Kebir Cami ile Tarihi köprü arasında uygulanan Taşkın Koruma Projesi kapsamında aradaki çayın bulunduğu kanalı ıslah ederek yürüyüş yolları, dinlenme ve oyun alanlarıyla iç turizme kazandıracağız. Yeşil alanlarıyla göz dolduran ilçemizin özellikle yaz aylarında mesire ve dinlenme alanlarına yerli ve yabancı misafirlerimiz çok büyük rağbet göstermektedir. Doğası ve iklimiyle herkesi kendisine hayran bıraktıran ve ilgi odağı oluşturan Yeşilyurt’umuzun doğal güzelliklerini daha fazla tanıtımını yapmak gerekiyor.” diye konuştu.

Toplantıda ‘Yeşilyurt Kent Tasarım Rehberi’ projesi doğrultusunda Çırmıhtı Meydan Düzenlemesi ile ilgili hazırlanan görsel sunum katılımcılara izletildi.

Bülten

Çırmıhtı Meydan Düzenlemesi maket görüntüleri

Proje sunum toplantısı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • ahmet (5 yıl önce)
    BAŞKA BİR ŞEY YAPMAYIN SADECE YEŞİLYURTA ÇALIŞIN ZATEN HERKES SEFERBER OLMUŞ BATTALGAZİYE NEDEN ÇALIŞMA YOK BÜTÜN PARA KAYNAĞINI ORAYA AKTARIYORSUNUZ SELAHATTİN BAŞKAN ZATEN FARKLI BELEDİYEDE
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (5 yıl önce)
    çok saçma çalışma resimle büyüterek ne yapmaya çalışılıyor o kadar mesafe mi var yapmayın ama zevkinizi yeni bir alan da yapın lütfen saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • KUZEN (5 yıl önce)
    İSTEMİYORUZ YOL AÇIN YOL ARTARNETİF YOLLLAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (5 yıl önce)
    Bilgisayar ortamında hazırlanmış sunumlarla iyi bir çalışma havası oluşturulmuş ama yeşilden Yeşilyurt un kimliğinden sıcaklığından uzak ruhsuz bir proje sadece yapmış olmak için yapmayın eskimeyecek kalıcı eserler bırakın ama nerdee..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya lıyım (5 yıl önce)
    Ankara su fiyatında % 17 indirim yaptı Malatya'da böyle bir şey yapabilir. Şu an en pahalı su bizde.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    Bütün bilbordlarda, motaş otobüslerinin arkasında, açılışlarda Mehmet Çınarı görüyoruz son zamanlarda. İlginç sanki proje kendisine aitmiş gibi Millet kıraathanesinin camında bile Cumhurbaşkanımızın resminin yanında kendilerinin büyük bir resmi var. Seçilmiş bir belediye başkanı bile olmamasına rağmen belediyenin tüm imkanlarıyla yapılan bu reklamlardan belli ki yerel seçimlerde adaylığa oynuyor. Bu haberde bahsedilen projeyide bu çerçevede değerlendirmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Kusura kalmayın ama batalgazi sıfır ne çalışması nerde çalışma
    0
    0
    Yanıtla
  • Maho (5 yıl önce)
    Keşke her şey makette ki gibi olsa
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (5 yıl önce)
    beton yığınından geçilmiyor maalesef. millet yeşile hasret kaldı.maketle olmuyor bu işler. şehirde nefes alacak yer bırakmadınız.beylerderesi tabiat parkı dediniz ağaçlar dikildi sulama yok.mutlu insanların şehri sloganı ile uyuşmuyor yaptıklarınız. ağaçsız bir kent olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    Battal gazi bunlara neyapmış bilmiyoruz gavurmuyuz hiçbir milletvekili ilgilenmiyor hani ödenek yok battal gazi hast için ama yeşilyurt olun var yazıklar olsun belediye seçimler yaklaşıyor ozaman battalgazi yapacagını yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Cevreyolunun altina inemeyen buyuksehir ve ilce belediye baskanlarimiza sesleniyorum..fahri kayahan tecde karakavak bolgesine 10 15 kat izni vererek sehri sadece bir bolge uzerinde gelistirmeye calisiyorsunuz..tastepe melekbaba sehit fevzi hidayet kiltepe yesiltepe mahalleleri oldugu gibi duruyor.bu bolgeleri ne kentsel donusume koydunuz ne de imara actiniz!!!nereye kadar boyle gidecek..sehircilik bu degil..
    0
    0
    Yanıtla
  • aliseydi (5 yıl önce)
    bir tane kalıcı hizmet saysana yeşilyurt belediyesi için birde battalgazi belediyesinin hizmetlerine bir bakın ali bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (5 yıl önce)
    Maketler Paris gerçekleşen mafiş
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim akbez (5 yıl önce)
    horata vadi projesini halllettiniz yeni projeler hazırlamışsınız ne güzel kendi paranız olsa böyle harcarmısınız yapılan maketler özel şirketler e yaptıralan ön projeler boşa harcanan bu paranın hesabına kim verecek mağdur ettiğiniz insanlar 10 yıl
    0
    0
    Yanıtla
  • Logar (5 yıl önce)
    Ekonomik dar bogazdayiz artik kimse bunu inkar etmiyor cok mu lazim bu projeler yazik gunah degilmi harcanacak paraya kimse bunlara dur demeyecek mi ben bi vatandas olarak gerekirse temel hizmetler disinda hizmet almayayim ama bu kadarina da gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (5 yıl önce)
    Yalnız proje betondan ibaret. O ağaçların da kendiliğinden taşların arasından yeşermesi bekleniyordur. Vatandaş ev alamaz hale gelince müteahhit canavarları belediyelere musallat edecekler, anlaşıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Battalgazi ? Yahu bu belediyeler niye bir tek Yeşilyurta çalışıyor yazık be
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    BIRAK KARDEŞİM ÇALIŞMASINLAR ZATEN , BUNLARIN ÇALIŞMADAN ANLADIĞI HER YERE BETON DÖKMEK , BAKSANA MEYDAN DÜZENLİYORLAR HER YER GRİ RENK BETON , BEYDAĞINDAN MALATYAYA GENÇLİK YILLARIMDA BATIĞIMDA HER YER YEŞİLLİKTİ , ŞİMDİ HER YER BETON
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)MALATYALI isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya, Yeşilyurt veya fahri Kayahan yada Bostanbaşı dan ibaret değil, Battalgazi ye ikinci sınıf muamelesi yapmak doğru değil, resmen toplumu ayrıştırıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla