SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Rolü Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:28:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, AKP'nin “Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu” toplantısının ilki gerçekleştirildi. 

AKP Ekonomi İşleri’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un öncülüğünde hazırlanan “Kent Ekonomileri Forumu” adlı proje kapsamında Malatya’da, “Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu” toplantısı gerçekleştirildi.

AKP Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından Ramada Plaza Altın Kayısı Otel’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, “Gücünü Milletinden alan Adalet Ve Kalkınma Partisi, bugünde kentimizin ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacak, ekonomik yapımızın belirlenmesinde önemli katkı sağlayacak, devletten alacağı her türlü teşvik ve yardımların daha etkin ve doğru yerlerde kullanılmasında önemli bir misyonu üstlenecek olan kent ekonomileri Formunun birincisini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Tüfenkçi, yaşam standartlarının yükseltilmesi için Kent Ekonomileri Forumu’nun önemli bir rol üstleneceğini kaydederek, şunları söyledi:

“Kent Ekonomi Forumları ilimizde yılda iki defa düzenlenecek. Bu toplantılar, kentimizin ekonomisine katkı sağlayan başta iş adamlarımız olmak üzere, meslek odalarımızı, üniversitemizi, Belediyelerimizi, Kalkınma Ajansını, KOSGEB Hizmet Müdürlüğünü, Organize Sanayi Bölgesi Yöneticilerini, sendikalarımızı ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızı bir araya getirerek kentimizin ekonomik yapısını masaya yatırım kendi öz kaynaklarımızın ortaya çıkarılması, kentimizde öne çıkan sektörlerin belirlenmesi, kentimizin 2023 hedeflerine ulaşmasında önem arz ediyor. Yerelde ise yapılması gerekenler, devletten alınması gereken teşvik ve yardımlar, yapılması gereken yatırımlar, önümüzdeki ekonomik kalkınma sürecinde nelerin yapılması gerektiği veya nelerin yapılmaması gerektiği konuların ortaya çıkarılması için yapılan bir istişare toplantısı formatındadır. Yılda iki defa düzenlenecek olması, her toplantıya farklı kesimlerin davet edilecek ve bu şekilde kentimizin ekonomisine katkı sağlayan kanaat önderlerinin görüşü alınarak kentimizde ekonominin canlanması yaşam standardımızın yükseltilmesi için projelerin hayata geçirilmesinde önemli bir rol üstlenecektir.”

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, kentlerin ortak aklı bulmak için çalışmalar yapacaklarına değinerek, “Türkiye her il kendi düşüncesini, kendi tarzını, kendi fırsatlarını ve cazip olan konularını tartışıp, ortaya çıkaracak. Bir güç ve akıl birliği yapmak suretiyle şehrin ekonomik gelişmesini farklı perspektiflerle değerlendirilmesi amaçlanıyor. Dolayısıyla çok hayırlı bir başlangıç oldu. Özellikle yerinden yönetim anlayışımıza da denk düşecek şekilde kendi şehrimizle alakalı düşüncelerimizi, gelecek perspektifimizi birbirimizle paylaşarak ortak aklı bulmanın çalışmasını yapacağız” diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, “Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu” projesinin hem sürece katkı sunma hem de kentlerin içinde bulundukları sıkıntıların ortadan kaldırılması anlamında büyük rol oynayacağını ifade ederek, “Her alanda olduğu gibi özellikle ülkemizin ve kentlerimizin gelişmesine yönelik “Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu” projesinin hayata geçirilmesi çok anlamlı oldu. Ortak akla yönelik böyle bir çalışmanın yapılması takdire şayandır” şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, AK Parti olarak halkın istek ve beklentilerine göre ekonomik ve siyasi kararlar aldıklarını belirterek, şunları söyledi: 

“Hükümet ve siyasiler ülkenin beklentileri doğrultusunda gerekli yasal düzenlemeleri yaparlar. Ama yerel dinamikler sivil toplum kuruluşlarıyla, seçilmişleriyle, atanmışlarıyla hükümetlerin çıkarmış olduğu mevzuatlar çerçevesinde kendi ilinin daha çok istifade etme noktasında gayret sarf etmesi gerekmektedir.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, “Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu” projesinin bütün illerde konuşulduğunu kaydederek, “Projenin amacı kendi dinamiklerinizi, kendi disiplinlerinizi bir araya getirerek, ekonomimiz başta olmak üzere her türlü konuyu yeniden hayata geçirmek için uygulanan bir projedir. Şuanda tüm iller kendi ekonomilerini ve bir adım öteye geçebilmenin mücadelesini vermek üzere ortak aklı, ortak dili ve ortak söylemi geliştirmek adına toplantılar yapıyor” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, yerel yönetimlerin önemine değinerek, “Bugün anlaşılıyor ki, bütün problemlerin merkezden çözülmesi mümkün değil. Artık illerin ön plana çıkması lazım. Artık şehirler birbiriyle yarışıyor. Türkiye, 2002 yılından 2013 yılına kadar büyük bir değişim geçirdi ve şuanda inşallah bu değişimin neticesinde 2013’ten 2023 yılına kadar da dönüşümünü gerçekleştirecek” dedi.

AKP Elazığ Milletvekili Şuay Alpay da, kentler arasında marka şehir olma adına ciddi bir yarışın olduğuna dikkat çekerek, şunları anlattı:

“Özellikle Elazığ ile Malatya arasında uzun yıllara dayalı çok tatlı bir rekabet var. O rekabetin de çoğunlukla kardeşlik hukukunu sağladığını gördüm. Marka şehirler olsun, şehirler birbirleriyle yarışsın ama burada komşu şehir olmak, özellikle Elazığ ile Malatya’nın birlikte hem Türkiye hem de Avrupa’ya tol model olmasını istiyorum.”

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, her ilin kendi değer ve potansiyelini yakalaması gerektiğini ifade ederek, “Bir ülkenin gelir seviyesi ne olursa olsun bazı bölgelerin son derece gelişmiş olduğunu bazı bölgelerin şehirlerinin de geri kalmış olduğunu görüyoruz. Bu açında oluşturulan forumu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. ben bu noktada çok güzel görüşlerin ortaya çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, devletin iş dünyasına desteklerinin devam etmesi gerektiğini belirterek, “İş dünyasının dört gözle beklediği teşvik yasası en kısa zamanda tekrar işveren SGK payının tekrar devlet tarafından desteklenmesi hayata geçecek. İnanıyorum bu çıktığı zaman Malatya’daki iş dünyasının gücü biraz daha katlanacak. Ekonomiyi daha ötelere götüreceğiz. Çünkü biz 2023 hedefini ezberledik. 2071 hedefini hafızalarımıza kazıdık. Eğer biz 2023 hedefini yakalamak istiyorsak, artık devletin özel sektöre, iş dünyasına desteklerinin devam etmesi gerekiyor” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız