SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Sıkıntılar Yaşanıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:42:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Doğu bölgesindeki terör olaylarından dolayı Malatya’daki firmaların da olumsuz etkilendiğini belirterek, ürün gönderme ve tahsilat yapma konularında önemli sıkıntıların yaşandığını ifade etti.

TSO Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı odanın meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Sami Payza, oturumu açmadan önce yerini TSO Meclis Başkan vekili Ali Seydi Ünlü’ye bıraktı.  

TSO Meclisi’nde konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç,  Türkiye’deki terör olaylarına ve sınır bölgesindeki gelişmelere tepki göstererek, “Gönlümüzü sonuna kadar açma zamanı. Kusur arama değil, kusurları örtme zamanı. Birlik ve beraberliği pekiştirme zamanı. Maalesef üzülerek ifade etmek gerekirse şuanda ölenlerin yüzde 90’ını Müslümanlar kendi kendilerini öldürüyorlar. Çok acı bir tablo. Yani yüz kişi bu bölgede ölüyorsa 90 tanesi kendi kendini vuruyor. Bu bölgeye nifak tohumları ekerek, Irak’a demokrasi götüreceğini iddia edip ve Irak’ta demokrasi adına binlerce masum insanın kanına girildi. Daha sonra yetmedi, İslami bölmek için, bölgeyi ateş çemberine almak için Şia-Sünni meselesini ortaya attılar. Ne hazindir ki, bir taraftan Şia Sünni’nin camisinin bombalıyor, bir taraftan Sünni, Şia’nın camisini bombalıyor. Akan kan müslüman7ın kanı, akan kan bu bölgenin kanı. Bu tür olaylar ülkemizde de sergilenmeye çalışılıyor. İnşallah bu tür fikri ve hedefleri olanlar emellerine ulaşamayacaktır. Terör olaylarını nefretle kınıyoruz. Terörün dini olmaz. Terör nereden gelirse gelsin terördür” diye konuştu.

Son dönemde bölgedeki terör saldırıları nedeniyle Malatya’daki çok sayıda firmanın olumsuz etkilendiğini ve firmaların bölgeye ürün gönderme ve tahsilatlarını alma konusunda çok önemli sıkıntılar ve problemler yaşadıklarını aktaran Erkoç şöyle konuştu; “Bölgede ciddi sıkıntılar var. Son dönemde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerine mal satan firmalarımızın sıkıntılarının da ne kadar büyük olduğunun yakinen takip ediyorum. Çünkü bölgede işyerleri doğru dürüst açılmıyor, burada mal gönderilen firmalar sıkıntılı. Tahsilat noktasında da sıkıntılar çekiliyor. Ciddi şekilde ticarette daralma söz konusu. Her gün esnaflarımızı geziyorum; buna rağmen temenni şu, gittiğimiz yerde aldığımız cevap şu; öncelikle ülkenin huzuru ve istikrarı. Birinci öncelik bu. Ticaret tabiî ki vazgeçilmemiz. Ama ticaretimiz son bir yıl içerisinde sekteye uğradı. Bunun sıkıntılarını firmalarımız hissediyor. Zaman kardeşlik zamanı, zaman bir birimize gönlümüzü açma zamanı. Bu kardeşliği ve beraberliği ideolojik düşüncelerden öte öne çıkartırsak, inanıki bu ülke bu güçlüğü açacaktır.” 

Erkoç,  TSO’nun TOBB’den aldığı yetki ile SRC belgesi vermeye başladığını da söyledi. 

Erkoç, İŞGEM ve KOSGEB ile sürdürdükleri girişimcilik eğitimlerinin devam etiğini de bildirerek , Ekim ayında tekrar 60 kişilik bir girişimcilik kursu açacaklarını kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız