SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önemli Süreçten Geçiliyor'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:53:27
'Önemli Süreçten Geçiliyor'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ilçe ve köy gezilerini sürdürdü. 
 
Malatya’daki ziyaretleri kapsamında Doğanşehir ilçesine giden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Örencik, Kapıdere, Küçüklü, Kadıllı, Günedoğru köyleri ile gövdeli kasabası ve mezralarında vatandaşlarla bir araya geldi.
 
Vatandaşların sorunlarını dinleyerek not alan Ağbaba, CHP’nin terör sorununun çözülmesi yönünde TBMM’yi toplantıya çağırma teklifinin siyasi ranta dönüştürüldüğünü ileri sürerek, "Türkiye maalesef çok önemli bir süreçten geçiyor. Türkiye hem ekonomik olarak doğru yönetilemiyor, hem dış politika olarak doğru yönetilemiyor, hem de iç politikada doğru yönetilemiyor. Ülkenin her yerinde yangın var, her yerde ateşler yükseliyor. Sen gidiyorsun Suriye’de demokrasi olmadığı iddiasıyla o bölgeye müdahale ediyorsun. Suriye’den Malatya’da dahil birçok yere mültecileri getirmişsin, kamplara sokmuşsun, kamplarda eğitim ve silah veriyorsun. Bunların Suriye’de savaşmaları için her türlü lojistik, askeri ve maddi kaynakları onların emrine sunmuşsun. Geçtiğimiz günlerde Tunceli’ye gittim ve bir çardağın altında sivil 20 tane asker oturuyor. Hepsinin moralleri bozulmuş, herkes karakola dağıtılmayı bekliyor. Hepsinin ortak özelliği üstü başı dökülüyor, fakir çocukları oldukları belli ve hepsi maalesef ölüme gider gibi bekliyorlar. Bugün halen askerler öldürülüyorsa, halen Türkiye’nin her yanında ocaklar sönüyorsa, sen bu işi doğru yönetememişsin. Bu iş, Oslo’da gizli görüşülerek çözülmedi. Habur’a seyyar mahkeme kurularak bu işi çözülmedi. CHP geldi ve genel başkan TBMM’ye bir öneri sundu ve Başbakan’a giderek, 'ortak iradeyle biz bu sorunu çözebiliriz' dedi. Biz hiçbir askerimizin, hiçbir yavrumuzun burnunun kanamasını istemiyoruz. Hatta genel başkanımız, 'eğer bu sorun çözülecekse, ben siyaset hayatıma veda etmeye hazırım' dedi. Ama maalesef bunu bir siyasi ranta dönüştürdüler. Bizim yapmış olduğumuz o önemli çıkış boşluğa düşsün diye, çağırdı Leyla Zana ile konuştu. Ben Leyla Zana ile konuşmasına bir şey demiyorum. Konuşsun ama CHP ciddi bir öneri getirmiş, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde barış içerisinde yaşayacağı, askerlerimizin ölmeyeceği bir öneri getirmiş. Senin oğlun Van’da asker, geceleri uyuyamıyorsun. Öbürünün tuzu kuru. Bedelliyi çıkardı, onların tuzu kuru. Bakanın, Başbakanın oğlunun askerlik yaptığını hiç duydunuz mu" ifadelerini kullandı.
 
"HES’LERİ DESTEKLEMEK İNSANLIK SUÇUDUR"
 
Üreticiler ve hayvan yetiştiricileriyle de bir araya gelen Milletvekili Ağbaba, "Sadece Malatya’nın değil Türkiye’nin problemleri var. Malatya’nın, sizlerin dertleriyle dertlenip, bunların çözülmesi için her türlü mücadeleyi veriyorum. HES’lerle ilgili her zaman konuşuyoruz. HES’ler, bütün insanlığın ortak malı olan suyun satılmasıdır. Kadıllı’yı TBMM’de gündeme getirdim. Burada yapılan HES’in yanlış olduğunu söyledim. Bu işte sizlerin bir karı yok, zararı var. Doğa tamamen yok oluyor, tarım arazileri tamamen yok oluyor, o vadi boyunca doğal yaşam katlediliyor. Bu da yönetenler eliyle yapılıyor. HES’leri desteklemek, insanlık suçudur. İnsan öldürmekle eş değerdir" diye konuştu.
 
MEVSİMLİK İŞÇİLER KADRO İSTEDİ
 
Ağbaba ziyaretleri esnasında Su Çatı’nda demir yolu bakım ve onarım çalışması yapan mevsimlik işçilerle de bir süre görüşerek, işçilerin sorunlarını dinledi. Mevsimlik işçiler, "Kadro istiyoruz. 796 tane geçici işçi var. Sizin bunu gündeme getirmenizi bekliyoruz" dediler.
 
Ağbaba da, mevsimlik işçilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceğini kaydederek, “Biz ne zaman ihtiyaç duyarsanız yanınızda olacağız. Ben sizlerin derdinizi biliyorum. 58 yaşından sonra çalıştırılmıyorsunuz, ne zaman emekli olacağınızı bilmiyorsunuz. Kimsenin günü yok. Bununla ilgili ne yapılacaksa bunu gündeme getireceğiz. Sesinizi Türkiye’ye duyuracağım. Meclise gelmek isterseniz ben sizi ağırlarım" dedi.
 
Cemal Gürsel Mahallesindeki Toplantı

 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cemal Gürsel Mahallesi’nde "Hesap veriyoruz, 1 yılda neler yaptık" toplantısı gerçekleştirdi. 
 
Milletvekili Ağbaba, yaklaşık 500 kişinin katıldığı toplantıda 1 yıllık faaliyetlerini özetleyen bir sunum yaparken, 2 saate yakın süren sunumda, ayrıca mahalle sakinlerinin sorularını da yanıtladı. Cemal Gürsel Parkı'nda gerçekleştirilen ve miting havasında geçen toplantıda sunum öncesi mahalle muhtarı Fikret Sarıcı ile CHP İl Başkanı Enver Kiraz birer kısa konuşma yaparak, mahalle sakinlerine teşekkürlerini ilettiler.
 
Meclis tatile girdikten sonra gezdiği ilçelerde halka hesap verdiğini belirten Ağbaba, mahallelerde ilk hesap verme toplantısını Cemal Gürsel Mahallesi’nde gerçekleştirdiklerini, doğup büyüdüğü Cemal Gürsel Mahallesi’nde olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Hesap sorma ve hesap verme kültürünün önemine değinen Ağbaba, "Her seçilen halkın karşısına geçerek hesap vermelidir. Seçilenler, seçenlerin karşısına çıkıp yaptıklarını anlatmalı ve eksiğini, yanlışını halkından dinlemelidir. Yaptıklarıyla övünmek yerine, yapamadıkları için kafa yormalıdır" dedi.
 
"Malatya için, Türkiye için, halk için, adalet için mazlumdan ve mağdurdan yana siyaset yapmayı hedefledim. Onun için nerede bir sorun varsa oraya gitmeye gayret ettim. Etnik köken, dini inanç, politik görüş ayırmadan, oy vermiş vermemiş demeden, uzağına yakınına bakmadan 300’ün üzerinde köy gezdim" diyen Ağbaba, 1 yıllık milletvekilliği döneminde Malatya’nın öne çıkan sorunları için mücadele ettiklerini vurgulayarak şöyle konuştu:
 
"Kayısı, Malatya ekonomisinin can damarı, bel kemiği. Bu yıl en düşük değerini gördü. 20 kuruşa kayısı satıldı. Kayısının içinde bulunduğu içler acısı durumu Türkiye kamuoyunun gündemine taşıdık. Araştırma ve soru önergeleri verdik. Malatya'nın en önemli gündem maddelerinden biri de Kürecik Kalkanı oldu. 13 Eylül, 2 Ekim, 10 Mart, 31 Mayıs tarihlerinde ulusal düzeyde mitingler düzenledik. Kalkanın bulunduğu üsse girebilmek için Dışişleri, Milli Savunma bakanlıklarına, Başbakanlığa izin yazısı yazdık izin vermediler. Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Pentagon’a yazdık. Telefonlarımıza bile çıkmıyorlar. İşin peşini bırakmayacağız."
 
Malatya'nın büyükşehir olması için çaba gösterdiklerini, ancak AK Parti’nin beldeleri kapatarak Malatya’yı büyük köy yapmak istediğini öne süren Ağbaba, "Büyükşehir olma yolunda elimizde kalan son fabrika olan Şeker Fabrikası da özelleştirilmek isteniyor. Bu satışa hem mecliste hem de örgütümüzle birlikte Malatya’da karşı duruyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Taş ocaklarına, HES’lere, mera peşkeşlerine karşı onurlu bir mücadele verdiklerini söyleyen Ağbaba, "Türkiye’nin en güzel doğasına sahip şehirlerinden biri olan Malatya'nın tabiatını katletmek isteyenlere karşı mücadeleye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız