SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Önemli Yatırımlar Getirdik"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:39:06
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partili yöneticiler Pütürge ilçesinde mahalle muhtarları ile toplantı yaptılar. Toplantıya Pütürge Kaymakamı Osman Doğramacı, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, Karayolları, Sağlık,  Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri de katıldı.

“PÜTÜRGE’YE ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILDI”

Toplantıda konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Pütürge’ye 12 yılda çok önemli yatırımlar getirdik. Bunun en önemlisi yol projesidir. Şuan da Pütürge-Malatya yol güzergahı için 60 milyon TL para harcandı. Alternatif yollarla ilgili çalışmalar yapıyoruz.  Sağlık alanında Pütürge Devlet Hastanemiz çok önemliydi ve Tepehan Sağlık Ocağımız ve lojmanımız, Uzuntaş Sağlık Ocağımız, Bakımevi Sağlık Evi Projemizde proje aşamasında. Toplam 8 milyon TL tutarındaki yatırımı da Sağlık Bakanlığımız Pütürge’ye kazandırmış durumda. Karayollarımız sadece son 1 yıl içerisinde 12 milyon TL’lik yatırımı Pütürge’ye kazandırmış vaziyette. Tarım ve Hayvancılık da 12 milyon TL’lik yatırımı çiftçilerimize destek olarak verdik. Köydes içme suyu ve yollarla ilgili çalışmalara da 12 milyon TL’lik yatırımı Pütürge’miz için seferber ettik. Pütürge’ye yeni bir hükümet konağı kazandırmak için çalışma yaptık ve Selçuklu mimarisi ile Pütürge’ye yakışır bir hükümet binası yapıyoruz. Pütürge’ye bir emniyet binası yapıyoruz. Jandarma binamız bitti, lojman konusuna bakıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımızdan Pütürge için bir destek sözü aldık ve kapalı bir spor salonunu ilçemize kazandıracağız. Gençlerimize bir kapalı spor salonunu kazandıracağız” şeklinde konuştu.  

PÜTÜRGE’YE YENİ YERLEŞİM YERİ

Pütürge Kaymakamı Osman Doğramacı’da, “Bu sene iki tane yatırıma başlıyoruz, Nisan yada Mayıs ayında. Birincisi Hükümet Konağımızın inşallah temeli atılacak ve parası hazır. Ben bu binanın ilçemize kazandırılmasında büyük emeği olan milletvekilimiz Sayın Öznur Çalık’a teşekkür ediyorum. İlçe Emniyet Amirliği binamız lojmanları ile birlikte yapılıyor. İlçemizin girişinin sol tarafı yeni bir yerleşim yeri olacak” dedi.

“1 TANE TAŞ OCAĞIMIZ YOKTU, 16 TANE TAŞ OCAĞI AÇIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir Yasası boşuna çıkarılmadı. ‘Büyükşehir Yasası geldi, benim işlerim 1 yıl içerisinde bitsin’ böyle bir gerçeklik yok. Buna biz hiçbir zamanda söz veremeyiz. Dolayısıyla biz 5 yıl içerisinde ne yapacağımızı ve neye mal edeceğimizi, hangi hizmetleri gerçekleştireceğimizi bir plan çerçevesinde yürüteceğiz bir plan çerçevesinde yürüteceğiz. Bunun içinde biz de MASKİ’nin daha çok hizmet yapabilmesi için bunun alt yapısını oluşturuyoruz. İtfaiyemizin her bölgede görevini en pratik şekilde yapabilmesi için alt yapısını oluşturuyoruz. Yol-Asfalt ekibimiz bütün sahalarda hizmet beklentisini nasıl hızlı bir şekilde karşılayabilir, bunun öncelikle bir alt yapısını oluşturmamız lazım.  Bizim devraldığımız sahalarda 9 bin kilometrelik yol ağı içerisinde bizim tek bir tane taş ocağımız yok. Biz nasıl hizmet götüreceğiz ve neye mal edeceğiz? Biz şuanda 16 tane taş ocağını bu 7-8 aylık süre içerisinde taş ocaklarının ÇED Raporları ile birlikte ruhsatlarını aldık, Pütürge dahil olmak üzere, İnşallah iki tanesini Pütürge’de yapıyoruz, Pütürge ve Tepehan’da. Bunları niye yapıyoruz, daha ucuza mal etmemiz lazım. 1 tane seyyar Konkasör tesisi aldık ve 1 tane daha alıyoruz. Aynı şekilde seyyar sıcak asfalt plenti alıyoruz ve ihalesi yapıldı, makinemiz bu ay sonunda teslim oluyor” şeklinde bilgi verdi.

Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ise,  “2014 yılı planlama yılı olarak geçti. Kurumlarımız ancak teşekkül etti. İnşallah bu yıldan itibaren yatırım yılları olacak” dedi.

Toplantıda muhtarlardan gelen talep ve sorunlarda alınarak takip edilmesi için çalışma yürütüleceği belirtildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız