SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önemsemek ve Katılmak Lazım'

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:27:18
'Önemsemek ve Katılmak Lazım'
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde 70’e yakın ülkeden katılımın olduğu 19. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) açılan Malatya Standını AKP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz ile birlikte Yeni Malatyaspor ve MASTÖB Başkanı Adil Gevrek’te ziyaret etti.

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Büyükşehir Kültür A.Ş, Fırat Kalkınma Ajansı, Büyükşehir Esenlik Şirketi, Pütürge, Darende ve Arapgir ilçe belediyeleri ile kentteki turizm sektörü temsilcilerinin destekleri ile EMİTT Fuarında açılan Malatya Standını ziyaret eden Milletvekili Öz ve Gevrek burada kayısı döneri keserek fuar ziyaretçilerine ikram ettiler.

Milletvekili Öz, “Turizm Fuarı kapsamında TÜYAP Fuar Merkezi’nde Malatyalı hemşerilerimizle ve fuarı gezenlerle birlikte olduk. Standı düzenleyenleri tebrik ediyorum. Malatya’yı daha güzel temsil edecek stantların da, daha çok ziyaretçinin de olacağı organizasyonları önümüzdeki yıllarda düzenlemiş oluruz. Bu tür organizasyonları önemsemek ve katılmak lazım. Malatya’nın doğal ve kültürel yönlerinin de, yetiştirmiş olduğu tarımsal ürünleri de tanıtmak lazım, bunun yabancı turistlere de tanıtılması gerekiyor.  Sadece tarıma ve sanayiye bağlı bir şehir olmakla kalmayıp, turizm alanında da, kültür alanında da Malatya’nın mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerleri mevcuttur.  Biz her yıl sayısı artarak devam eden, zaman içinde belki 300 bin-500 bin turistin, belki zamanla 1 milyon turistin 1 yıl içerisinde ziyaret ettiği ve ziyaret etmekle kalmayıp, konaklamayı arzuladığı bir Malatya’yı ortaya koymamız gerekiyor. Gerek Malatya merkezde, Battalgazi’de, Arapgir’de, Darende’de, Hekimhan’da, Pütürge’de, Nemrut’ta kültürel zenginliklerimizin görülmesi için imkanlar oluşturmalıyız. Bunun için alternatif turizmin oluşturulması ve bu güzergahta Malatya’nın da konulması gerekiyor. Bu da Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerimizi kapsayan bir turizm güzergahını oluşturmalıyız. İnanç turizmi, kültür turizmi, doğa turizmi oluşturmalıyız. Bu organizasyonu yapan kurum yetkililerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yeni Malatyaspor Başkanı ve MASTÖB Başkanı Adil Gevrek’te, fuardaki Malatya standına MASTÖB yönetimi olarak katıldıklarını ifade ederek, “Malatya’mızın kültür zenginliğini İstanbul’da yaşatmaya çalışıyoruz. MASTÖB yönetimi olarak Malatya standına geldik. Bu tür organizasyonların devamını diliyoruz. MASTÖB olarak önümüzdeki günlerde İstanbul’da önemli bir organizasyon gerçekleştireceğiz. MASTÖB olarak Malatya’nın tanıtımı için her türlü organizasyona destek vereceğiz. Malatya’nın tanıtımı için elimizden geleni yapacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız