SON DAKİKA
SON DEPREMLER

" Önerdiğini Hayata Geçirdik, Haberi Yok!"

0
Güncellendi - 2018-06-14 00:23:59
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in Malatya’da 2 milyon kayısı ağacı kesildiği iddiasına cevap verdi, "Kayısı ile ilgili kulaktan dolma bilgiler ile millete akıl vermeye kalkıyor.” dedi.

Bakan Tüfenkci, Yeşilyurt ilçesine bağlı Suluköy Mahallesi'ndeki iftar programı sonrası yaptığı konuşmada, özellikle son yıllarda Malatya’da tarım ticaretinin gelişmesi için çok önemli adamlar attıklarını belirtti.

İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in kayısıyla ilgili iddialarına değinen Bakan Tüfenkci, " Cumhurbaşkanlığına aday olup ülkesinde yapılanları bilmeyenler cumhurbaşkanlığına aday. En son İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Malatyaya geldiğinde kayısı ile ilgili kulaktan dolma bilgiler ile millete akıl vermeye kalkıyor." diye konuştu. 

Bakan Tüfenkci, şehirde 2 milyon kayısı ağacının kesildiğini öne süren Akşener'in daha Malatya'da kaç ağacın olduğunu bilmediğinin altını çizdi.

Fikir sahibi olmadan ağzı olan herkesin konuştuğu bir zamanı yaşadıklarını kaydeden Tüfenkci, şöyle devam etti: "Geçen yıl hastalık ve susuzluktan dolayı bir takım sıkıntılar yaşandı. Susuzluk problemi var ve bizim Malatya’da bununla ilgili çözümlerimiz var.  Yine Meral Akşenerin kayısı için önerdiğini biz hayata geçirdik ondan da haberi yok. AK Parti hükümetleri olarak lisanslı depolara ciddi destekler verdik. Kayısıyı da lisanslı depo kapsamına aldık. Tarım ticaretinin gelişmesi için lisanslı depoların önemini çok önceden gördük, Türkiye’de yaygınlaştırılması için de teşvikler verdik."

“Lisans alan firma sayısı 140'lara ulaştı"

Türkiye'nin neresinde lisanslı depo yapılırsa yapılsın oranın 5. Bölge Teşvikleri'nden yaralanacağını söyleyen Bakan Tüfenkci, çiftçilerin ve birliklerin lisanslı depolara koydukları ürünlerin parasının da hükümet tarafından karşıladığını belirtti. 

Tüfenkci, kayısı ve diğer tarım ürünlerin sınıflandırılması noktasında da destek verdiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Nakliye desteği veriyoruz, tarladan depoya kadar ton başına 25 lira veriyoruz. Bu ürünü teminat gösterip bankadan kredi çektiğinizde faizin tamamını karşılıyoruz. Lisanslı depoların gelişmesi noktasında çok ciddi anlamda teşvik verdik. Bugün lisans alan firma sayısı 140'lara ulaştı. Ton olarak da gerçekten hububatta 980 bin tona ulaştı, fındık, kayısı, zeytin gibi ürünleri de lisanslı depo kapsamına aldık. Bu anlamda da Malatya'ya kayısı lisanslı deposunu kazandırdık." 

Lisanslı deponun tamamlanmasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi'ne de kayısı alımı yaptıracaklarını bildiren Tüfenkci, "Böylelikle ortada bir taban fiyat olacak ve tüccarın insafına Malatyalı çiftçilerimizi de bırakmamış olacağız."  ifadelerini kullandı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • reis (5 yıl önce)
    OYLAR REİSE 6 VEKİL ÇIKARACAZ AKP GELİYOR
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Editor bey isminizi ogrenebilir miyiz? Hic hakaret kufur olmadan bakan beye yaptigimiz elestirileri yayinlamiyorsuniz masallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Be (5 yıl önce)
    Ne yapilmis haberimiz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Demek ki Malatyadan bakan cikmasi da bir ise yaramadi yaramayacak Malatyali bolye cantada keklik oldugu surece yatirimlari hep cevre iller alir biz de saf saf bakariz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Kesilen agaclar ekonomik omrunu dolduran 30 yas ustu agaclar siz hic 10 yasindaki agacini keseni gordunuzmu kimse kimseyi kandirmasin...
    0
    0
    Yanıtla
  • 30 yaşındaki ağaç mı..hiç gördün mü? sallama...
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    Gecen yil sirf ben katinbabamin 400agacini kestirdim para etmiyorki kayisi gelir gideri karsilamiyor kendileri zarar ediyor diye fabrikalari satiyorlar biz agac kesmisiz cokmu
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (5 yıl önce)
    Sayın Bakanım Malatya ya bakan olarak gözle görülür bir eser birakmadan bakanlıginizda bitiyor. Kaç yıldır bakanlık yapıyorsunuz en basiti bir okul dahi Malatya'ya kazandıramadiniz. Bırakın fabrika ve büyük yatirimlari küçük bir eser dahi yok. Elazığ in bakanı yok ama yatırımlara bakın. Keşke Malatya'ya bakan olarak kalıcı bir iki eser katabilseydiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elaziglilar da malatyayi ornek gosteriyo kendi vekillerine ben anlamadim bu isi. Bizim oznur calikimiz olsa lafini hep cok duydum elazigda. Burda da millet bikmis
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Gercek,2000 kayisi,kesildi,cunku,su,bulnamadigi, Icin,kayisi, kurudu
    0
    0
    Yanıtla
  • En az Bir milyon ağaç kesildi millet bademe cevize yöneldi yalan değil 16 yılda kayısıda ne değişti fetocu tüccarların elindeydi halen öyle kimse kusura bakmasın da 15 temmuz a kadar kayısı nın karının yarısı feto ya aktı çünkü kayısıyı sadece onlar alıyordu piyasayı onlar belirledi ülkede büyük bir kriz var hatta krizin daha dip dalgası gelmedi seçim herşeye gebe gece gündüz çalışsanız da AKP nin 5. Vekili imkansız
    0
    0
    Yanıtla