SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Öneriler Oldu, Düşünmüyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:50:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Aday adaylarından Sami Er (sağdaki), temayül yoklamalarında birinci çıkmasına rağmen aday gösterilmediği için kırgın olmadığını da belirtti.

Mart 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Aday adayı olan ancak Ahmet Çakır’ın yeniden başkan adayı olarak gösterilmesiyle Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı görevine geri dönen Sami Er, Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyerek Malatya halkına teşekkür etti.

Sami Er, gerek 2011 yılındaki milletvekilliği adaylık süreci gerekse büyükşehir belediye başkanlığı adaylık sürecinde Malatya halkının kendisine gösterdiği ilgi ve teveccühün her şeyin üzerinde olduğunu söyleyerek “Ben bu süreçlerde gönül köprüsü kurmayı başardığımız Malatya halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onların sevgisi, ilgisi ve teveccühü her şeyin üzerinde" dedi. Genel merkezin başkan adayı belirleme konusundaki kararına da saygı duyduklarını ifade eden Sami Er, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçilen Sayın Ahmet Çakır’ı kutluyor ve başarılar diliyorum.  Daha güzel bir Malatya için partimizin ve teşkilatımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Er “Adaylık sürecinde saygıdeğer Malatya halkına ideallerimizi, hayallerimizi, özlemlerimizi, ayağı yere basan, somut, gerçekçi ve büyük projelerimizi anlatma fırsatı bulduk. Malatya’ya hizmet en büyük sevdamızdır.  Büyükşehir belediye başkan adayı olmasak da bu sevdamız her zaman artarak devam edecektir. Bu süreçte aziz hemşehrilerimizin yoğun ilgi ve teveccühlerini görmek benim için her şeyin üzerindedir. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanının seçimi ise genel merkez ve Sayın Başbakanımızın takdiridir. Biz bu takdiri saygı ile karşılamaktayız. Sayın Ahmet Çakır’a başarılar diliyor, parti ve teşkilatımızın yanında olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum’ dedi.

Sami Er, milletvekilliği ve belediye başkanlığı aday adaylığı süreçlerinde yapılan temayül yoklamalarında birinci çıkmasına rağmen genel merkez tarafından aday gösterilmediği için kırgın olup olmadığına ilişkin bir soruya karşılık“Şimdi tabi siz de takdir edersiniz ki, gerek temayül gerekse kamuoyu yoklamalarını genel merkez değerlendiriyor ve açıklanmıyor. Gerçekten 2011’den sonra şahsıma artarak devam eden bir teveccüh var. Bizde bu güvene layık olmaya çalıştık. Onlara güvenerek Malatya’ya dair özlemlerimizi, projelerimizi, ideallerimizi açıkladık.  Ben buradan önce bütün Malatya halkına, sonra teşkilatımıza teşekkür ediyorum” cevabını verdi.

“İtibarsızlaştırmak istediler”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sami Er, Başbakan’ın gerek milletvekilliği gerekse belediye başkanlığı için aday olan eski genel sekreterlerin birinci çıksa bile aday göstermeyeceğine dair bir söylemi olup olmadığını yönündeki bir başka soruya da, o dönemlerde genel sekreterlerin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyleyerek şu yanıtı verdi: “Şimdi tabi 2011 yılındaki genel seçimlerde milletvekilliği adaylığım sürecinde Ankara’ya gittiğimde bu konuşuldu. O zaman dediler ki 55 tane genel sekreter aday olmuş, 55 i de birinci olmuş. Sonra bir baktık 33 tane aday olmuş, 33’ü birinci olmuş dediler.  Tamamen bunlar genel sekreterleri itibarsızlaştırma projesiydi. Ama yok böyle bir şey. 13 tane genel sekreter aday olmuş o dönemde 6 tanesi birinci olmuş. Bu da çok büyük bir rakam değil sanıyorum.”

“Diğer adaylara saygısızlık olur’

Sami Er, 2015 yılında yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde yeniden bir aday adaylığı düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine de şöyle konuştu: “Siyasette hep söylerler, 1 saatin bile uzun olduğunu. Ama ben 5 dakikanın bile uzun olduğunu gördüm. Siyaset bu. 2 yıl sonrası için şimdiden bir şey söylemek doğru değil. Çok erken. Merkez ilçelerden belediye başkan adaylığını düşünmüyorum. Dolaylı vesilelerle bu tür öneriler oldu. Şu anda o ilçelerde yaşayan birbirinden değerli arkadaşlar var. Büyük emekler verdiler. Hala da büyük emek vermeye devam ediyorlar. Bir kere böyle bir şeyi kabul etmek ilk önce onlara saygısızlık olur. İkinci konu da ben büyükşehir belediye başkanlığına adaylığımı koymuş biriyim. Öyle ilçe belediyesi falan asla bir düşüncem yok. İlçe belediyesi kapar mıyım diye bir düşüncem olmadı."

HABER: malatyahaber.com- Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız