SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önerilere Açığız'

A- A+ PAYLAŞ

MHP'nin Ömer Ekici başkanlığındaki yeni il yöneticileri, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a nezaket ziyaretinde bulundular. Çakır, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada amaçlarının yaşanabilir bir kent oluşturmak olduğunu, bunun için her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını söyledi.

MHP'lilerin ziyaretine ilişkin Belediye basın bülteni şöyle:

"Geçtiğimiz günlerde yapılan kongrede göreve yeniden seçilen MHP Malatya İl Başkanı Ömer Ekici, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu.

7 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen ziyaret sırasında, kendilerine zaman ayırmasından dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Malatya’ya yapılacak faydalı hizmetlerde daima Başkan Çakır’ın yanında olacaklarını söyledi.

Yapılan kongrede göreve yeniden seçilen MHP İl Başkanı Ömer Ekici ve ekibini tebrik eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, Belediye olarak Malatya’ya yapılacak hizmetlerle ilgili olarak başta sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri olmak üzere toplumun her kesimiyle istişareye açık olduklarını söyledi.

Siyasi parti temsilcilerinin Malatya’nın menfaatine olabilecek konuları gündeme getirdiğini belirten Başkan Çakır, “Bizler Malatya’nın menfaatine olan görüş ve önerilere daima açık olacağız. Amacımız yaşanabilir bir kent oluşturmaktır. Bununla ilgili her türlü görüş ve önerilere açığız” dedi.

Başkan Çakır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, MHP heyetine çalışmalarında başarılar diledi."

Bu arada MHP il başkanlığı da, ziyaret sırasında il başkanı Ekici'nin dile getirdiği konularla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bu açıklama özetle şöyle:

"Ekici ‘’9.Olağan kongremizde yönetime seçilen arkadaşlarımızla birlikte Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulunmak üzere buradayız.Sayın Başkanın bizi kabulünden dolayı teşekkür ederiz.

Bu ziyareti vesile kılarak ; son günlerde Malatya kamuoyunu rahatsız eden iki önemli konuya da değinmek istiyorum :

Öncelikle TOKİ tarafından Şeker Fabrikası sahasına yapılacak 600 yataklı hastane ile ilgili olarak , bu konunun AKP içerisinde de rahatsızlık uyandırdığını Malatyalı hemşehrilerimiz tarafından da bilinmektedir. Çünki yankıları hem yerel hemde ulusal basına yansımıştır.Devlet Hastanesi ve Beydağı Devlet Hastanelerinin TOKİ’ye devri karşılığı yapılacak hastanenin 600 yataklı olacağı ; halbuki mevcut hastanelerin toplam yatak kapasitesi 900 yatağa yakındır ayrıca mevcut iki hastanemize son günlerde önemli yatırımlar (Ameliyethanenin modernize edilmesi , Acil servisin yanilenmesi gibi...)yapılmıştır.

Bu iki hastanemizin TOKİ ‘ye devrine karşı olduğumuzu ve eğer illede yapılacaksa hem Malatya ya yeni cazibe merkezi kazandırmak ve hemde iki hastanemizden en az birinin korunması için yatırımın Devletin veya Malatya yerel idaresinin şehrin bir başka bölgesinde yapılmasından yanayız.’’

EKİCİ ; diğer bir konununda Malatya girişim gurubunun yaptırmış olduğu iş merkezinin beton ve diğer ihityaçları için şehrin göbeğinde beton santralinin kurulmasının yanlış olduğunu vurguladı.İnşaatın hemen önünde bir alt geçit ve bu alt geçitten dolayı tek yönlü bir tali yol vardır.Bu yolun trafik yoğunluğu oldukça fazladır.Gerek çimento silolarının ve gerekse tesisin sahasındaki tozların havada uçuşmasıyla hava kirliliğini azami derecede artırmaktadır. Ve insanlarımız rahatsız etmektedir’’ dedi. Ve Sayın Çakır ‘dan bu iki önemli konuya müdahale etmesini istedi.

Ayrıca EKİCİ ; Belediye ‘ nin ve kamuoyunun tasvip ettiği ve Malatya’nın yararına olan her hizmetin yanında olacaklarını ve destek vereceklerini ifade etti . Kamunun ve Malatya’ nın aleyhinde olan ve Malatya’ lının tasvip etmediği konularda muhalefet görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız