SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Önerimizi Sunduk'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Dişhekimleri Odası Başkanı Gökmen Kenan Özdal, sosyal güvencesi olanların diş konusunda kamu hastanelerine mahkum edilmeyip, serbest çalışan diş hekimlerine gitmelerinin de sağlanmasını istediklerini bildirdi.

Oda binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Özdal, "Bugünlerde, çok uzun yıllar boyunca Dişhekimleri Odaları ve üst çatımız olan Türk Dişhekimleri Birliği aracılığı ile yürüttüğümüz bir mücadele olan toplumun tamamının diş ve ağız sağlığı konusunda verilen hizmetlerdin tümüyle yararlanabilmesi ve bunun belirli ölçülerde kamu tarafından desteklenmesi çalışmalarında kritik bir eşiğe geldik" dedi.

"Bu konularda Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bu konudaki kamu finansmanını düzenleyen Maliye Bakanlığı nezdindeki girişimler yoğunlaşarak sürüyor" diyen Özdal, daha sonra şöyle konuştu:

"Türk insanının hak ettiği kaliteli ve üstün hizmet alması, bu hizmet sağlanırken de kamu maliyesi dengelerinin de mümkün olduğu kadar korunması temel anlayışımızdır. Kaliteli ve sağlıklı hizmet anlayışımız, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve eşitlik ilkesini gözeten öneri ve düzenleme taslaklarımızı ilgili bakanlıklara sunmuş bulunmaktayız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz girişimlerde bizler, hizmetin tek elden verilmesi, devletleştirilmesinin sakıncaları konusunda dikkat çekip, bu hizmetin tabana yayılması konusunda sayıları 15 bin civarında olan diş hekimi muayenehanelerinden de yararlanılması konusunu dile getirdik. On binlerce YTL’lik yatırımlarla kurulan bu işletmelerin istihdama ve vergi maliyesine yapacakları katkıların da göz ardı edilmemesi hususlarının altını çizdik."

İstismar ve suistimalleri ortadan kaldıracak, hasta yığılmaları ve alelacele tedavi metotlarını bertaraf edecek, hizmeti her kesime ulaştıracak ve kamu maliyesini zorlamayacak bir öneri paketinin hükümete sunulduğunu ve kabul edilmesini beklediklerini bildiren Özdal, tekliflerinin kurulan komisyon ve değerlendirme kurullarında dikkatlice değerlendirileceğini ümit ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız