SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onkoloji Hastanesi 200 Yataklı Olacak"

0
Güncellendi - 2016-06-12 17:59:47
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi tarafından "Geleceğin yatırımı" olarak görülen ve proje tutarı 75 milyon 709 bin lira olan, 20 bin 400 metrekare alana inşa edilecek Onkoloji Hastanesinin temeli bu yıl içinde atılacak.

Malatya'nın ve bölgenin sağlık merkezi olması yolundaki önemli bir adımı oluşturacak hastane, diğer birimlerle hem yakın hem koordineli olacağı için yüzde 47'si Malatya dışından gelen kanser hastalarına daha nitelikli sağlık hizmeti verecek.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Türkiye'de hem dünya genelinde giderek artan hastalıklar arasında kanserin en önde yer aldığını belirtti.

Gelecekte kanserin önemli ve baş edilmesi gereken bir problem olarak insanlığı beklediğini anlatan Özgen, bunun için alt yapının ona göre şekillendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Prof. Dr. Özgen, Türkiye genelindeki onkoloji merkezlerinin ülkenin batısında ve büyük şehirlerde kümelendiğini ve şehirlerin günümüzde bu yükü taşıyamaz hale geldiğini vurgulayarak, kanser tedavisinin aylar, yıllar sürebileceğini bu nedenle yerinde tedavinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

- "Alt yapımız çok güçlü"

Doğu ve Güneydoğu'da onkoloji merkezlerinin sınırlı olduğunu anımsatan Özgen, şöyle devam etti:

"Malatya doğunun batısı, batının doğusudur. Bir kesişme noktası ve doğunun yükselen değeridir. Malatya tıpkı organ naklinde olduğunu gibi kanserde de bu bölgenin en büyük kuruluşudur. Çünkü kanser denilen şey tek branşın çözebileceği bir problem değildir. Bütün branşların birlikte çalıştığı, donanımlı bir hastane gerektirir. Donanımsız bir hastanede kanser merkezi olmaz. Kanser hastalarına sıradan değil ehil ellerde bakılması lazım bizim de bu anlamda altyapımız çok güçlü. Onkoloji hastanesini geleceğin yatırımı olarak görüyoruz."

- "200 yataklı olacak"

Prof. Dr. Özgen, Kalkınma Bakanlığına başvuruda bulunularak, Onkoloji Hastanesi kurulmasıyla ilgili projenin 2016 Yılı Yatırım Programı'na alınmasını talep ettiklerini, bunun da olumlu karşılandığını bildirdi.

Proje tutarı 75 milyon 709 bin lira olan ve 20 bin 400 metrekare alana inşa edilecek hastanenin 200 yatak kapasiteli olacağına işaret eden Prof. Dr. Özgen, "Onkoloji Hastanesi Malatya ve civarındaki illere hizmet verecektir. Doğuda 3-4 yerde onkoloji hastalarına hizmet veriliyor. Onkoloji hizmetini tam donanımlı, oturmuş, bütün bölümleriyle verebilme açısından iyi durumdayız. Ancak biz bunun ötesine geçmek istiyoruz.'' diye konuştu.

Hastane ödeneğinin ilk diliminin serbest bırakıldığını kaydeden Prof. Dr. Özgen, "Bu yıl içerinde ihalesini yapıp kazmayı vurmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl da mümkün olursa tamamlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Gökmen (7 yıl önce)
    Projeyi sahiplenmeye çalışma özgen hükümetin icraati malatya vekilleri ve bülent beyin sayesinde olan bi durum
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (7 yıl önce)
    tüm emeği geçenlerden ve emeği geçeceklerden allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla