SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onkoloji Hastanesi İlkbaharda Açılacak

0
Güncellendi - 2020-02-07 02:20:37
Onkoloji Hastanesi İlkbaharda Açılacak
A- A+ PAYLAŞ

 İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde yapımı devam eden 217 yataklı Onkoloji Hastanesi’nin inşaatında sona yaklaşıldığı, ilk etabının Nisan-Mayıs ayında açılacağı bildirildi.

“Ülkenin en büyük merkezlerinden biri olacak”

 İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, sosyal medya hesabı Facebook’ta yaptığı açıklamada, Onkoloji Hastanesi’nin bitmek üzere olduğunu açıkladı. İlk etabının Nisan-Mayıs ayında hizmete gireceğini kaydeden Prof. Dr. Kızılay, tamamlandığında ülkenin en büyük onkoloji merkezlerinden biri olacağını söyledi.  İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı iken Onkoloji Hastanesi fikrini ortaya attığını ve yine kendisinin Tabip Odası başkanlığında tüm şehre mal olmasını sağladığını ifade eden Kızılay, açıklamasında “Hastanenin yapımına rektörlüğümde 2017 yılında temel atarak başladık.217 yataklı 30 bin metrekare onkoloji hastanemiz bitmek üzere. İlk etabını Nisan-Mayıs ayında açacağız. Ülkemizin en büyük onkoloji merkezlerinden birisi olacak. Hastaneyi açtıktan sonra “Onkoloji enstitüsü” kuracağız. Kanser tedavi ve araştırma kapasitemizi daha da artıracağız”  ifadelerine yer verdi.

Proje tutarı yaklaşık 71 milyon lira olan ve İnönü Üniversitesi yerleşkesindeki 29 bin 912 metrekare alana inşa edilen Onkoloji Hastanesiyle ilgili yüklenici firma ile 56 milyon 875 bin liraya sözleşme imzalanmış ve yapımına başlanmıştı.

Bodrum ve zemin kat haricinde 6 katlı olacak hastanede, 176 adet onkoloji ve hematoloji hasta odası, 20 adet kemik iliği tedavi odası, 16 adet yoğun bakım odası, 5 adet İyotlu tedavi hasta odası, toplam 84 kişilik kemoterapi salonları ve 16 adet poliklinik bölümünden oluşuyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ahmet Ben (4 yıl önce)
    Emeği geçenlerden Allah razı olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAM (4 yıl önce)
    Helal olsun Allah razı olsun ülkenin en büyük sorunlarından biri maalesef .artık yediklerimiz içtiklerimiz katkı maddeleri ile dolu olduğu için ülke kanser oldu.sebep olanların Allah belasını versin ve KANSERDEN ölümler nasip etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammet (4 yıl önce)
    İşte hizmet dediğin budur.Senden ALLAH razı olsun sayın KIZILAY tüm emeği geçenlerden.
    0
    0
    Yanıtla