SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onkoloji Hastanesi'nin İhale Süreci Başlatıldı

0
Güncellendi - 2017-05-10 22:26:36
Onkoloji Hastanesi'nin İhale Süreci Başlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde kurulacak olan Onkoloji Hastanesi’nin yapım ihalesi süreci başlatıldı. İhale ilanına göre;  proje Haziran 2019’ta bitirilerek hizmete girecek. Hastanenin toplam yatak sayısı projede 217 görülürken, bunun 16’sı yoğun bakım odası olacak.

İHALE 6 HAZİRAN’DA…

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Onkoloji Hastanesi İnşaatı Yapım İşi ilanını yayımladı. Buna göre; ihale 6 Haziran 2017 tarihinde Rektörlük Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nda yapılacak. İhale ilanında inşaat süresi için 700 gün verildiği kaydedildi. Bu durumda Onkoloji hastanesi Haziran 2019’da hizmete girmiş olacak.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Tıp Fakültesi’nin yanına kurularak, Turgut Özal Tıp Merkezi ile bağlantılı olacak olan Onkoloji Hastanesi’nin toplam 29 bin 912 metrekareli kapalı alana sahip olacağı belirtilirken, bodrum ve zemin hariç 5 katlı olacağı kaydedildi. Toplam 217 yatak sayısına sahip olacak olan Onkoloji Hastanesi’nde bunun 176’sının Onkoloji-Hematoloji Hasta yatak odası, 16’sının yoğun bakım odası, 20’sinin Kemik iliği tedavi hasta odası, 5’inin İyotlu tedavi hasta odası olacağı kaydedildi.

Onkoloji Hastanesi’nde 84 kişilik Kemoterapi Salonları ile 16 adet poliklinikte olacağı aktarıldı.

Öte yandan Onkoloji Hastanesi’nin 2017 yılı ödeneğinin 12 milyon TL olduğu, toplam proje bedelinin ise 90 milyon TL olduğu, ancak ihalenin süresinde yapılarak inşaata başlanılması halinde 2017 yılı bütçesinin artabileceği ifade ediliyor.

Burhan Karaduman / Yeni Malatya Gazetesi-Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Onkoloji Hastanesi (6 yıl önce)
    Doğunun Parisi olan Güzel Malatya' mıza yapılması beni sevindirdi. Umarım kısa zamanda biter ve tüm hastalara hizmet vermeye başlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit Günay (6 yıl önce)
    Anne ve babasını bu amansız hastalıktan kaybetmiş biri olarak bu yapılan hizmetin değeri,büyüklüğü Malatya'mız için çok kritik,çok önemlidir. Yapanlardan,emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (6 yıl önce)
    binalarin ici bos olduktan sonra neye yarar... karaciger nakil hastanesine kadro olmadigindan hemsire alinamiyor..bilmem kac yatak kullanilamiyor bu yuzden..
    0
    0
    Yanıtla