SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onlar Anadolu Önderleri..'

A- A+ PAYLAŞ

Heykeltraş Metin Yurdanur’un “Biz Anadoluyuz, Biz Cumhuriyetiz, Biz Halkız” konulu 80’e yakın eserinin yer aldığı Heykel Sergisi İnönü Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen bir törenle açıldı.

Heykel sergisinin açılış törenine 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kazım Öndül, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Lami Yılmaz, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hasan Küçükbay, Prof.Dr. Mustafa Kılıç, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çivi, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal, Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan, Dilek Belediye başkanı Muzaffer Güven, Ören Belediye başkanı Aziz Bakır, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Fatih Hilmioğlu yaptığı konuşmada, “Çağdaşlığı yakalamanın yegane yolu eğitimdir. Üniversiteler de eğitim yuvalarıdır. Üniversitelerde eğitimin yanı sıra gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal etkinliklerle toplumuna hizmet eder. Heykel sanatı da ülkemizde ulu önder Mustafa Kemal’in öncülüğünde gelişerek bugünlere gelmiştir.

Bu serginin açılışı nedeniyle özellikle de İlçe ve belde belediye başkanlarına yazılı ve sözlü çağrı yapmıştık. Çünkü onlar beldelerini bu eserlerle donatarak güzelleştirirler ve toplumun sanata bakış açısını olumlu yönden değiştirirler.” dedi.

Heykeltraş Metin Yurdanur ise yaptığı konuşmada “Sanatçı olarak milletime borcumu ödüyorum. Eserlerimi ticari ve satış kaygısı olmadan yöre insanımızın beğenisine sunuyorum. Kompozisyon olarak da Anadolu’yu bize yurt edenlerden başta Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat olmak üzere Fatih Sultan Mehmet, Aşık Paşa, Macar asıllı İsmail Paşa, Gür Baba, Dadaloğlu, Yaşar Doğu ve Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk gibi Sanat, edebiyat, askeri, spor ve bilimsel alanda Anadolu önderlerini ele aldım” dedi.

Konuşmalardan sonra yaklaşık 80 eserden oluşan ve 2008-2009 öğretim yılı süresince açık kalacak olan Heykel sergisi gezildi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız