SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar AYMS'nin Hayal Kırıklıkları

0
Güncellendi - 2016-05-10 02:42:15
Onlar AYMS'nin Hayal Kırıklıkları
A- A+ PAYLAŞ

Alima Yeni Malatyaspor için PTT 1. Lig’de bu sezon hiçte kolay geçmedi. Takımda yaşanan kadro dışılar ve büyük umutlarla alınan futbolculardan alınamayan verimler en büyük hayal kırıklıkları oldu.

Sarı kırmızılılar, PTT 1. Lig’de ilk sezonunu geçirdi. Yaşanan sıkıntılar kimi zaman gündemde büyük yankı uyandırırken, özellikle transfer tercihleri ve alınan futbolcular büyük eleştiri konusu oldu.

Sezon içerisinde birçok kez kadro dışının yaşandığı Alima Yeni Malatyaspor’da, büyük umutlarla alınan futbolcular ise teker teker takımdan gönderildi. Gelinen süreçte dar rotasyonuna rağmen Alima Yeni Malatyaspor lige tutunmayı başardı.

Alima Yeni Malatyaspor’da geriye kalan ise büyük umutlarla aldığı futbolcular konusunda yaşadığı hayal kırıklıkları oldu.

g1Alex Dos Santoz Gonçalves, Brezilyalı futbolcu sezon başında gelecek vaat eden futbolcular arasında gösteriliyordu.

Sarı kırmızılıların Portekiz’in Moreirense takımından transfer ettiği Alex, ligin ilk yarısında ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığına neden oldu.

İlk yarıda 14’ü ilk 11 olmak üzere toplam 16 karşılaşmaya çıkan ve 1 gol 1 asistlik performans ortaya koyan Brezilyalı futbolcunun sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.

İskender Alın, Alima Yeni Malatyaspor için gol yollarında etkili bir hücum silahı olarak görülüyordu. Ancak Alın bir türlü bekleneni veremedi.

g2Takımda kadro dışı bırakıldıktan sonra yaklaşık yaklaşık bir ay altyapıyla çalışmalara çıkan forvet oyuncusu İskender Alın ile yollar ayrıldı.

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ancak beklenen performansın uzağında kalan golcü futbolcunun Yeni Malatyaspor ile olan sözleşmesi karşılıklı anlaşılarak feshedildi.

George Akpabio, hızıyla hücumda etkili olacak futbolcular arasında gösterilse de, bekleneni veremeyen futbolcular arasında yer aldı.

Nijerya’nın Chippa United takımından alınan 24 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, çıktığı 82 resmi müsabakada 42 gol atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

g3Bekleneni veremeyen ve form grafiği gittikçe düşen Akpabio’ya, devre arasında kulüp bulması söylense de, Nijeryalı hiçbir takımla anlaşamadı.

Bir süre altyapı daha sonrada profesyonel takımla çalışan Akpabio, yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kaldı. Nijeryalı’nın takımla olan bağı karşılıklı anlaşılarak sona erdi.

Sandro Gotal, İsviçre’nin St. Gallen takımından transfer edildi. Alima Yeni Malatyaspor’un gol yollarındaki sorunu çözmek amacıyla devre arasında gerçekleştirilen bu transfer, spor otoritelerince iyi bir transfer olarak ifade edildi.

Wolfsberger AC takımında 70 maç 13 gol 8 asist, HNK Hajduk Split takımında 34 maç 12 gol 4 asist, SV Horn takımında 32 g4maç 10 gol 4 asist, Schwarz-Weiß Bregenz takımında 20 maç 6 gol, FC St Gallen takımında 9 maç 2 gol 1 asist ile oynayan Gotal, bu başarılarını Alima Yeni Malatyaspor’da gösteremedi.

Avusturyalı forvet oyuncusu ilerleyen dönemde süresiz kadro dışı bırakıldı ve yollar ayrıldı. Ayrılık nedeninin Gotal’ın ‘disiplinsiz davranışlarda bulunarak sürekli kendini kulübün ve takımın üstünde gören tutum ve davranışlar’ sergilemesi gösterildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ercan Ceyhan (7 yıl önce)
    Gotal'ın parasını vermediniz. Bu yüzden takımdan ayrıldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet kılınç (7 yıl önce)
    Aynı hatalar gelecek sezon yapılmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • SELÇUK (7 yıl önce)
    P.T.T Ligi bana göre Süper ligden çok daha heyecan verici. Öyle bir lig ki Malatya,Samsun ve Gaziantep 6 puan daha alsaydı playofftalardı, 6 puan eksik alsalardı bu hafta küme düşmemeye oynayacaklardı.Yorum sizin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet partal (7 yıl önce)
    En büyük hayal kırıklığı adil gevrek ve yönetimidir bu sezon yaptığı en olumlu hareket ise İrfan buz un takımda kalmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • GÜRHAN (7 yıl önce)
    peki bu ismi geçen futbolcuları oynatabilecek, onlara pas atabilecek, onların oynamasını hareketlenmesini sağlayacak olan futbolcu var mı takım içinde...? Bunu sorguladınız mı?
    0
    0
    Yanıtla