SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlar Başımızın Tacı.."

0
Güncellendi - 2016-04-11 02:15:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü'nce Polisevi'nde Şehit polislerin aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi. Yemekte gazi polisler de plaketle ödüllendirildi.

Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 171. Yılı dolayısı ile düzenlenen yemekte Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prrof. Dr. Cemil Çelik, Vali Yardımcısı Miktat Alan, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, POMEM Müdürü Faruk Nalçacı, İl Müftüsü Ümit Çimen, CEM Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk, Dernek üyeleri, Şehit Polis aileleri ve Gaziler, Emniyet Müdürlüğü müdür ve amirleri ile çok sayıda emniyet personeli yer aldı.

Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal yaptığı açış konuşmasında, ”Bizler gönüllerde abideleşen cesaret, fedakarlık ve feragat timsali kahraman şehit ve gazilerimizle daima iftihar etmekteyiz. Uğruna canlar feda edilen bu kutsal topraklar bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir.

Toplumsal barışımızın, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimizin değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür.

Teşkilatımızın 171. Kuruluş yıldönümü haftasında, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken, şehit aileleri ve malullerimize kapılarımızın ve gönlümüzün her zaman açık olduğunu ifade etmek istiyorum.”dedi.

Vali Kamçı yemeğe katılanlara hitaben yaptığı konuşmasında ”Ülkemizin huzur, sükûn, güvenlik ve düzenini sağlamakla görevli olan Emniyet Teşkilatımızın 171. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Şehit ve Gazi ailelerimiz için tertip edilen yemeğe hoş geldiniz.

“Vatan”, “Bayrak” ve “Milli Birlik” uğruna gözünü kırpmadan şehadeti kucaklayan başımızın tacı şehitlerimizin değerli yakınları, çok kıymetli kahraman gazilerimiz öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Güvenlik ve asayişin sağlanmasında büyük görevler üstlenen Polis Teşkilatımız, kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden günümüze kadar, ülkemizin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için her zaman üstün bir gayret ve fedakârlık içerisinde olmuştur.

Kanun ve yönetmeliklerin kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde, halkımızın can ve mal güvenliğini temin eden Polis Teşkilatımız, aziz milletimizin huzur ve mutluluğunu muhafaza edebilmek, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, kanun hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak üzere kendisine verilen görevi, gece gündüz demeden, her türlü şartta büyük bir özveriyle sürdürmektedir.

Halkımız için fedakârca görev yapan Emniyet Teşkilatımız; milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, milletimizin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyeti ve Demokrasiyi korumayı hukukun üstünlüğü çerçevesinde her daim temel ilke edinmiştir.

Türk Milletinin dünyada eşi ve benzeri görülmemiş hasletleri vardır. Bunların başında vatanı, milleti, namusu ve bayrağı için, gözünü hiç kırpmadan canını seve seve feda edebilmesi gelir. Türk Devletini, dünyada en eski devlet ve millet geleneğine sahip ülkelerden biri kılan da şüphesiz bu özelliktir. Gelecekte de devletimiz ve milletimizin ilelebet payidar kalmasının teminatı budur.

Vatanın bölünmez bütünlüğü ile milletimizin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen Şehitlerimizin aziz hatıralarına ne yapılsa şüphesiz azdır. Onların ruhu ancak milli birlik ve beraberliğimizi korudukça, onların uğrunda şehit oldukları değer ve ideallere sahip çıkıldıkça şâd olacaktır.

Yüce Allah’ın övdüğü şahadet mertebesine ulaşan şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz, sizler bu ülkenin, bu vatanın en onurlu insanlarısınız.

Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, varlığımızın ve özgürlüğümüzün temeli olup, siz şehit aileleri ise yüce milletimizin gurur kaynağı ve şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Memleketimizin her köşesinde şehitlerimizin ve gazilerimizin hatıralarını, kahramanlıklarını, destanlarını ve emanetlerini büyük bir gururla ve saygıyla koruyarak yaşatmak ise, bizlerin en kutsal görevidir.

Vatan topraklarını korumak ve savunmak için her türlü koşullar altında canlarını ortaya koymaktan hiç çekinmeyen şehitlerimiz, birlik ve dirliğimizin ve devletimizin varlığının güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerden hareketle; varlıklarıyla en büyük makama, insanın elde etmek isteyebileceği en yüce mertebeye, şehadete eren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, kıymetli misafirlerimize ve değerli ailelerimize gönülden teşekkür ediyorum.”dedi.

Vali Kamçı, konuşmasının ardından 19 Şubat 2016 günü el yapımı patlayıcı ile yaralanan Komiser Lakin Özdoğan’ a plaket verdi.

2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Angun, 21 Şubat 2016 tarihinde el yapımı patlayıcı ile yaralanan Polis Memuru Mahmut Gökdoğan’a, Malatya Cumhuriyet  Başsavcısı Yılmaz 04 Mart 2016 tarihinde bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı ile yaralanan ve yanı zaman Başsavcı Yılmaz’ın lise arkadaşı olduğu öğrenilen Polis Memuru Musayi Kazım Yıldırım’a, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz, 02 Mart 2016 tarihinde el yapımı patlayıcı ile yaralanan Polis Memuru Ahmet Şahin’e ve İl Emniyet Müdürü Urhal da 15 Mart 2016 tarihinde uzun namlulu silah ile yaralanan Polis Memuru Hasan Basri Çelik’e plaketlerini verdiler.

Plaketlerin verilmesinin ve yemeğin ardından İl Müftüsü Çimen’in okuduğu dua ile program sona erdi. Vali Kamçı ve Eşi Ayşe Kamçı ile birlikte protokol üyeleri ve eşleri yemeğe katılanların masalarını ziyaret ederek onlarla sohbet ettiler.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

c1

c2

c3

c4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız