SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onlar Coplanıyor, Biz Yanıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Tekel Yaprak Tütün işçileri, eş ve çocukları Tekel’in özelleştirmesini ve Ankara’da devam eden hak arama eylemine katılan işçilere karşı şiddete başvuran Hükümeti protesto etmek için yürüdü.

Fırat Mahallesinde bulunan Tekel Yaprak Tütün İşletmeleri önünde başlayan, işçilerle birlikte eş ve çocuklarının katıldığı protesto yürüyüşü Cengiz Topel caddesi güzergahından Milli Egemenlik caddesinde bulunan AKP il binası önünde yapılan basın açıklaması ile son buldu.

Yaklaşık 250 işçi ve yakının katıldığı protesto yürüyüşünde tertip komitesi sık sık uyarılar yaparak provokasyonlara karşı dikkatli olmaları ve belirlenen sloganların dışında slogan atmamaları için uyarıldı.

Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu protesto yürüyüşü AKP önünde bir tekel işçisi tarafından okunan şu açıklamanın ardından sona erdi:

“Ben, sadece beni yaşatmak için ekmek kavgası veren Tekel işçisinin çocuğuyum.

Ben, sokaklarda sürüklenen, coplanan, biber gazı yutturulan tekel işçisinin eşiyim.

Bir haftadır, anamız, babamız, eşimiz, gözlerimizin önünde yerlerde sürükleniyor, coplanıyor. Buz gibi sulara gömülüyor. Ciğerlerine gözlerine zehirli gazlar sıkılıyor.

Bir haftadır endişe içinde onları izliyoruz. Evlerine sağ salim gelecekler mi, onları bir daha görebilecek miyiz diye sabahlara kadar uyumuyoruz. Onlar ıslanıyor, biz üşüyoruz. Onlar coplanıyor bizim kemiklerimiz ağrıyor.

Onlar gaz yiyor, bizim ciğerlerimiz yanıyor.

Peki neden diye soruyoruz. Bizim anamız, babamız, eşimiz ne suç işledi diye soruyoruz? Cevap bulamıyoruz. Çünkü suçları yok.

Bir tek şey istiyorlar. Biz okulumuzdan olmayalım, biz aç kalmayalım, evimiz barkımız dağılmasın. Sokaklara düşmeyelim diyorlar.

Yıllarca alın teriyle çalıştılar. Devlete kazandırdılar. Vergi de verdiler. Yine üretmek istiyorlar, yine çalışmak istiyorlar. Yine insan gibi yaşamak istiyorlar. Haklarını kaybetmek istemiyorlar.

İnsan olan, insan gibi yaşamak ister. Bu isteğe zulümle, şiddetle karşılık vermek hangi insanlığa sığar?
İsyan ediyoruz. Nefretle kınıyoruz. Onların canına yönelik eylemi kendimize yapılmış sayıyoruz.

Buradan anamıza, babamıza, eşimize ve arkadaşımıza sesleniyoruz!

Bilin ki dualarımız sizinle. Bilin ki aklımız ve kalbimiz sadece sizinle. Mücadelenize inanan binleriz. Bizim için mücadele ediyorsunuz, biz de buradan size destek veriyoruz.
Sizleri izlerken gururlanıyoruz. Acılarınızı paylaşıyoruz. Sizler oradayken geleceğe güvenle bakıyoruz. Yarınlarımız olduğuna inanıyoruz. Sadece kendiniz için değil, tüm mağdur emekçilerin umudu olduğunu görüyoruz.

Bizi merak etmeyin. Her zamankinden güçlüyüz inançlıyız. Baskıları da copları da bizi asla yıldıramaz. Bizi arkanızda yanınızda bilin. Dualarımızı kulaklarınızda duyun.

Buradan bir de iktidara, yetkililere sesleniyoruz!

Anamız, babamız, eşimiz ve biz sadece insan gibi yaşamak istiyoruz. 4/C ücretli köleliktir. 4/C sefalete mahkum olmaktır. Reddediyoruz. Onlar orada direnmeye, biz de buradan güç vermeye devam edeceğiz. Biz onların çocukları, eşleri ve yakınları olarak , artık bu zulmü bitirmenizi, haklarımızı vermenizi istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız