SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar da Bekliyor!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Merkez Belediyesi'ne 5 beldenin bağlanmasından sonra yapılan itirazlar neticesinde iki belde için yürütmenin durdurulması kararı verilmesi, Hanımınçiftliği Beldesi’ni de aynı beklentiye yöneltti.

Malatya'nın Büyükşehir olması yönünde, Malatya Belediye Meclisi'nin aldığı karar gereği, merkez Konak, Topsöğüt, Dilek, Hanımınçiftliği ve Orduzu beldeleri, İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla Malatya Belediyesi’ne bağlanmıştı. Dilek ve Topsöğüt belediyelerinin itirazı üzerine, Danıştay 8. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Hanımınçiftliği Beldesi Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı (fotoğrafta), kendilerinin de yargıya başvurduklarını ve yürütmeyi durdurma kararı alınmasını beklediklerini söyledi.

Bu arada, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, yürütmeyi durdurma kararının nihai sonuç olmadığını ve mahkemenin devam ettiğini hatırlatarak, "Ancak mahkeme bağlanmama yönünde karar verirse, bu durum Malatya'nın Büyükşehir olma yolunda yürüyüşünü durdurmayacaktır, ancak yavaşlatacaktır. Belediyeler Kanunu'nun 11. maddesi gereğince Malatya'nın etrafını kuşatan beldelerin merkeze bağlanması için verilmiş bir karar vardı. İlgili belediyeler yargı yoluna başvurdu. İki beldenin yürütmeyi durdurma kararı aldığı söyleniyor. Bize intikal eden bir karar yok şu anda. O yörede bulunan vatandaşlarımızın gayrimenkulleri Malatya merkezde bulunan gayrimenkuller gibi değerlenecekti. Ayrıca, imar uygulaması ile bu beldelere geniş yollar açılıp, parklar yapılacaktı. Böylece bu beldelerde konutlaşma daha sağlıklı yapılacaktı " ifadelerini kullandı.

Başkan Akın, Malatya'nın batıya açılan kapısında bulunan Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Bostanbaşı ve Yakınca beldelerinin de Malatya'ya bağlanmaları konusunda çalışmaları olabileceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız