SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onlar da Bizim Gibi Çalışsın!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Teşkilatı parti genel başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Temmuz Pazar günü Malatya’da yapacağı miting için bir araya geldi. Anayasa değişikliği hakkında yapılan açıklamaların ardından basında partilerine ve milletvekillerine yönelik eleştiriler için ‘Art niyetli yazılar’ diyen başta İl Başkanı Mustafa Şahin olmak üzere AKP İl Teşkilatı üyeleri basın mensuplarının sorularına yanıt vermekten kaçındı. İl Başkanı Mustafa Şahin, partileri hakkında basında çıkan eleştirileri ‘art niyetli’ olarak değerlendirirken, eleştirilere neden olan konulardaki soruları, ‘Toplantının gündeminin anayasa değişikliği’ diyerek yanıtlamadı.

Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Başkanı Mustafa Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Merkez ilçe başkanı Celal Ekici, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile kadın ve gençlik kolları üyelerinin katıldığı basın toplantısında referandum ve anayasa değişikliği hakkında partinin görüşleri anlatıldı ve gazetecilerin soruları yanıtlandı.

“DÜN BİRBİRLERİNİN KANINI İÇENLER ANAYASA’YA HAYIR İÇİN BİR ARADALAR”
Toplantıda ilk olarak konuşan İl başkanı Mustafa Şahin, Anayasa değişikliği konusunda CHP ve MHP’yi eleştirerek “Dün birbirlerinin kanını içenler bugün halkın temsilcilerinin çıkardığı sivil anayasaya hayır demek için bir araya geliyorlar. Böyle davranmakla halkımıza karşı duruş sergiliyorlar. Ama hak etikleri dersi 12 Eylül’de halktan alacaklardır” dedi.

Şahin, “Sabırla, gece gündüz çalışarak meclisimizin ortaya koyduğu takdire şayan gayretler neticesinde anayasa paketi başarıyla çıkarılmış, aylardır ülkemizin ve hatta dünyanın gündemine oturan referandum sürece bu sayede başlamıştır. Şimdi artık söz milletindir. Ve milletimizin yıllardır beklediği bu değişimi kendi eliyle gerçekleşecektir. 12 Eylül gibi anlamlı bir günde. Bu özgürlüğü veren tek lider genel başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu vesile ile 12. kez Malatya’mızı onurlandırmak üzere 25 Temmuz Pazar günü saat 17.00’de Hükümet Meydanında tüm hemşerilerimize seslenecektir. Referandum sürecinin vatanımıza, milletimize hayırlı sonuçlar katmasını diler, yıllardır çekilen sancılara, özlemlere milletçe hep birlikte evet diyerek son verilmesini temenni ederim” diye konuştu.

"HALKA İYİ ANLATMALIYIZ.."
Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da da konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın Başbakanımızın referandumla ilgili olarak başlatacak kampanyada ilimize öncelik vermesi ilimiz için çok önemli. Malatya’ya yapacağı gezi sadece referandum ve anayasa ile sınırlı kalmayacak. Yatırımlar açısından da çok önemli. Ayrıca yerel sorunlarla ilgili olarak hazırlayacağımız dosyayı kendisine takdim edeceğiz. İnsan hak ve özgürlüklerinden yana olan herkesin hazırlanan sivil anayasaya evet diyeceğine inanıyorum. Eğitimden sağlığa her alanda büyüyen ülkemizin anayasanın kabul edilmesiyle daha da büyüyecektir. O nedenle bizlerin anayasa değişikliğini halka çok iyi anlatmamız gerekir.”

“YÜZDE 80 ‘EVET’ ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”
“Meclis de büyük çoğunlukla kabul edilmesine rağmen soluğu Anayasa Mahkemesi’nde alan muhalefet, millete güvenmiyor” diye konuşmasına başlayan Milletvekili Öznur Çalık ise silahların gölgesinde yapılan cunta Anayasası’nı halkın değiştireceğini söyledi. Muhalefetin yakıcı ve yıkıcı tavır sergilediğini kaydeden Çalık, “AK Parti olarak birlikte ve tek vücut olacağız. Ülke çapında büyük bir farkla evet çıkacağına inanıyorum ama Malatyalılara özel bir güvenim var ve evet oylarının yüzde 80’den aşağı çıkmayacağına inanıyorum” ifadelerini kaydetti.

SİVİL ANAYASA’YA KONJONKTÜR İZİN VERMEMİŞ
Bir gazetecinin “Sivil bir anayasa hazırladık diyorsunuz ama seçim kanunu hala antidemokratik bir şekilde duruyor. Örneğin; seçim yasası, 2002 seçimlerinde yüzde 34 oy almanıza rağmen mecliste temsil oranınız yüzde 66 olmuştu. Keza 2007 seçimlerinde de alınan yüzde 44.5’lik oy oranına rağmen partinizin temsil oranı yüzde 62. Halkın yüzde 45’inin iradesi meclise yansımamıştır. Dokunulmazlıklar konusu yok. Madem halka çok güveniyorsunuz neden bu konularda bir Anayasa değişikliği yapılmadı?” şeklindeki sorusuna Çalık şu yanıtı verdi:

“Bizim 2002 yılındaki kuruluş tüzüğümüzde yer alan acil eylem planına bakarsanız sivil bir Anayasa bizim en büyük özlemimizdi. Ama maalesef konjonktür o kadar güzeldi ki, 2002 de Recep Tayip Erdoğan şiir okudu diye milletvekili olamadı. Ve öyle bir süreçten, seçim barajı yüzde 10 olmasına rağmen, daha bir yaşını bile doldurmamış AKP ilk kez seçime girmesine rağmen yüzde 34’lük bir başarı elde etti. Biz siyasi parti olarak ülkemize seçim barajı getirmedik. Bu barajı getirenlere, geçen dönemlerde hiç sormadık. Biz şu anda diyoruz ki herkes bizim gibi çalışsın, millete gitsin ve alnının akıyla oyunu alsınlar. Biz nasıl 2002 de yüzde 34 ile tek başımıza iktidar olduysak diğerleri de bizim yaptığımız gibi yapsınlar.
Demokratikleşme sürecine gelince biz 2002 yılındaki iktidarımızla birlikte OHAL’in kaldırılmasından tutun yaptığımız tüm çalışmalar demokratikleşmenin en güzel örneğiydi. Milli Güvenlik Kurulu’ndan genel sekreterlikten ve yapılan tüm çalışmaları demokratikleşme sürecinde attığımız adımlar olarak nitelendiriyoruz. Milli Birlik ve Beraberlik projesi demokratikleşme adına büyük bir adımdır.

Sivil Anayasa bizim en büyük özlemimiz ama maalesef bu konuda kimlerin ayak dirediğini siz çok iyi biliyorsunuz. Biz baştan aşağı sivil anayasayı gönülden arzu ediyoruz. Hem 2002 de hem de 2007 de raporlar hazırladık. Ama maalesef konjonktür izin vermedi. Bugün yapılan değişiklik tam teşekküllü değildir ama biz bugün bu değişikliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.”

TEŞVİK BELGELERİ KONUSU..
Bir gazetecinin yaşanan ekonomik kriz ve işsizliğe rağmen AKP’ye yakın iş adamlarının teşvik belgesi alması ile ilgili sorusuna ise İl Başkanı Şahin, “Teşvikle alakalı, istihdamla alakalı, bu konuda ilimizin 4. bölgede olması büyük bir avantaj. Burada ki amaç yatırımların ilimize gelmesi ile alakalı. Ben bu sorunun detaylı cevabını vermem için teşvik alanları bilmem lazım. Alanların yüzde kaçı AKP’li onu net bilemiyorum. Kaldı ki öyle bir sıkıntımız yok. Buraya yatırım yapmak isteyen hiçbir yatırımcının önüne engel koymadık. AK Partililerin böyle bir durumda avantajlı duruma geçmesi söz konusu değil. Bunu herkes alabilir. AK Partiliye neyse herkese aynı imkan sunuluyor. Değişik haber sitelerinde bunlar kaleme alındı. Kaleme alınırken ben yine bundan art niyet görüyorum. Kişilere verilen teşviklerden bahsedildi. Yatırım teşvik belgesi ayrı bir şey, teşviki almak ayrı bir şey. Yatırım teşvik belgesiyle sanki teşvik almak aynı şeymiş gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Yatırım yapmak isteyen bütün yatırımcıların kendi imkanları ölçüsünde bundan yararlanabilir. Teşvik belgesi almak isteyen ve bu başvurusunu yapan herkesin ret edilme imkanı yok. Teşvik belgesi almak suç değil. Bu imkandan herkes yararlanabilir. Siyasi hayatımız kadar ticari hayatımız da var. Burada AK parti veya başka parti gibi bir şeye girmek akıl ve izanı zorlamaktır’ şeklinde yanıt verdi.

YANITLANMAYAN SORULAR..
Öte yandan doğalgaz skandalı, 45 kişi hakkında iddianame hazırlanan imar yolsuzluğu, şuyulandırma, çok sayıda ihaleye fesat karıştırma ile büyük usulsüzlüklerin yer aldığı AKP’li meclis üyelerince hazırlanan Denetim Komisyonu Raporu hakkında yazılan çizilen onca habere karşın bugüne kadar herhangi bir değerlendirme yapmayan AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, eleştirilerde bulunan gazeteciler için ‘ Art niyetliler’ suçlamasında bulunurken, Anayasa değişikliği gündemi ile yapılan basın toplantısında konu bu yöndeki sorulara gelince daha önce ‘Memurlardan sadakat bekliyoruz’ diyen Öznur Çalık ve Şahin yanıt vermedi.

FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız