SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar da Destek Verdi

A- A+ PAYLAŞ

Kent Konseyi'nin öncülüğünde başlatılan "Bir Kapak Bin Özgürlük" kampanyası toplumun çeşitli kesimlerinden destek görmeye devam ediyor.

Engellilere akülü tekerlekli sandalye alınması için başlatılan kampanyaya Cemal Gürsel minibüs durağı şoförleri de destek verdi. Konuya ilişkin Kent Konseyi'nden şu açıklama yapıldı:

"Malatya Kent Konseyi Engellilerin hayat standardını yükseltmek, onların toplum içerisinde özgür bireyler olarak yer almasını sağlamak adına Malatya’da örnek çalışmalara imza atıyor. 
 
Malatya Kent Konseyi Engelliler Merkezi ve Gençlik Meclisi işbirliğinde büyük bir heyecan ile başlatılan “Bir Kapak Bin Özgürlük” kampanyası il genelinde giderek yaygınlaşıyor.
 
Bir Kapak Bin Özgürlük” kampanyasına minibüs şoförlerinden de büyük bir destek geldi. Cemal Gürsel Minibüs Durağında çalışan şoförler kendi aralarında topladıkları kapakları engellilere akülü tekerlekli sandalye alınması için Malatya Kent Konseyi’ne teslim ettiler.
 
Şoförlerin bu anlamı desteğine duyarsız kalmayan Malatya Kent Konseyi bu kapsamda kapak toplayan şoförlere minibüs durağında plaket takdim etti.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Malatya’da yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve onları akülü tekerlekli sandalye sahibi yapmak için Bir kapak Bin Özgürlük adıyla kapak toplama kampanyası başlattıklarını, kampanya kapsamında hemen herkesten büyük destek gördüklerini, şoförlerin bu anlamdaki desteklerinin kampanyanın yaygınlaşmasında kolaylık sağlayacağını söyledi.
 
Özverili çalışmalarından dolayı Cemal Gürsel Minibüs Durağı şoförlerine teşekkür eden Hasan Batar;  bu çalışmanın sadece bir kampanya olarak nitelendirilmemesi gerektiğini kampanyanın çevre bilinci, yardımlaşma bilinci ve engelliler için toplumsal bir farkındalık oluşturduğunu, bu vesile ile Malatya’da yaşayan herkesin karınca kararınca bu kampanyaya destek olmalarını ümit ettiklerini söyledi.
 
Yolcular ve şoförler el ele verdi…
Şoförler adına konuşan durak sahibi Erkan Özdemir, Malatya Kent Konseyi tarafından başlatılan bu kampanyaya destek olmak ve bir engellinin dahi olsa tekerlekli sandalyeye kavuşmasına vesile olmak için şoförler ve yolcular ile birlikte kapak topladıklarını belirterek, herkesin birer engelli adayı olduğunu bunun için herkesin bu kampanyayı desteklemesi gerektiğini söyledi.
 
Yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı minibüs durağının sahibi Erkan Özdemir’e, şoförler Volkan Yaşılak’a, Ali Güneş’e, Kemal İlhan’a, Mahmut Çetin’e Selahattin Yavuz’a Kent Konseyi Gruplar Koordinatörü Alp Tekin Saran, ve Engelliler Merkezi adına Vahap Canpolat tarafından plaket takdim edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız