SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar da Diyor ki!.

A- A+ PAYLAŞ

AVM'nin imarı ve ruhsatlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın "soruşturma izni vermeme" kararı Danıştay tarafından bozulunca yargı yolu gözüken Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile eski belediye başkanı ve AKP milletvekili adayı Cemal Akın, bu durumu değerlendirdiler.

"SAYGILI OLMAK GEREKİR.."
Selefi Cemal Akın'ın Malatya Park Alışveriş Merkezi ile ilgili mahkeme ve inceleme konusu olan davranışlarına benzer destekler döneminde sürdürülen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Danıştay'ın haklarında soruşturma yapılması gerektiği yolundaki kararı üzerine, "Yargının vereceği karara saygılı olmak gerekir.Bu tür şikayetler, her zaman olabilir. Biz Malatya halkına en güzel hizmetleri vermenin gayreti içerisindeyiz."dedi.

İNCELEDİ, YAZDI..
2004- 2009 yılları arasındaki Belediye Başkanlığı döneminde AVM'nin imarı ve ruhsatlandırılması ile ilgili yapılan işlemler adli ve idari yargıya giden, ancak İçişleri Bakanlığı'nın yaptırdığı "ön inceleme"nin ardından, bu incelemeyi yapan Mülkiye Müfettişinin önerisine rağmen "soruşturma izni vermediği" olayla ilgili olarak eski belediye başkanı Cemal Akın da yazılı bir açıklama yaptı.

Danıştay'ın kararı üzerine görüşü alınmak istendiğinde, konuyu incelemediğini söyleyen Akın, hafta sonunda yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Söz konusu yer Şifa Mah. 580 Ada 494 No'lu parsel Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 25/12/2003 tarih 2003/86 sayılı kararıyla sanayi alanı olarak planlanmış, satışa çıkarılmış ve Malatya Girişim Grubu tarafından satın alınmıştır.

Malatya Girişim Grubu tarafından satın alman parselin tapu senedi ve aplikasyon krokisiyle Belediyemize, müracaat edilmiş 04/04/2008 tarihinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce, sanayi alanı olarak E=050 Hmax = serbest, olarak imar çapı belgesi verilmiştir. Verilen belgeye göre hazırlanan projeler Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce incelenmiş, 02/05/2008 tarih ve 441-20 numarayla yapı ruhsatı fabrika binası yapılmak üzere verilmiştir.

Bilahare, 26/12/2008 tarihinde ilgili şirket mevcut yerin sanayi alanından çıkarılarak ticaret, toplu konut ve sağlık fonksiyonlarının yerleştirildiği ve bölgenin yeşil alan ihtiyacını karşılamak üzere, park alanlarının bırakıldığı, toplamda %40'm üzerinde Belediyemize terk edilecek şekilde çevresiyle bütünleşen öneri imar planı hazırlatıp, imar planı değişikliği için İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne müracaatta bulunulmuştur. Konu, Belediye meclisine intikal etmiş, İmar Komisyonunun raporu doğrultusunda, ayrıca Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca yapılan planın üzerinden 5 (Beş) yıl geçtiği göz önünde bulundurularak ve çevredeki emsal değerler dikkate alınarak 04/02/2009 tarih ve 32 sayılı Belediye Meclisi kararıyla yeni plan kabul edilmiştir.

Malatya Girişim Grubu tarafından yeni plan gereği, tadilat projesi verilerek; gerekli ifrazlar yapıldıktan soma 58 Ada 519 Nolu parsele 24/03/2009 tarih ve 459-01 numarayla alış veriş merkezi olarak yeniden yapı ruhsatı verilmiştir.

Söz konusu yapılan işlemde, herhangi bir art niyet olmadığı gibi kamu zararına yol açacağı da düşünülmemiştir. Aksine, söz konusu şirketin arsasının %40'ı civarında olan kısmı Belediyemize bedelsiz olarak kazandırılmıştır. Bir başka ifadeyle tamamen kamu yararı gözetilmiştir.

Söz konusu inşaat devam ederken 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimleri ile birlikte Malatya Belediyesindeki görevim sona ermiştir."

KİMLER SORUŞTURULACAK?
İçişleri eski bakanı Beşir Atalay’ın haklarında soruşturma izni vermediği, ancak Danıştay 1. Daire’nin, bakanın bu kararını kaldırmasıyla soruşturma ve yargı yolu açılan 23 kişi şunlar:

Ahmet Çakır- Malatya Belediye Başkanı
H.Cemal Akın- Malatya eski Belediye Başkanı
Muharrem Çamurlu- Meclis Üyesi
Sedat Alkıray- “
Süleyman Erkuş- “
Ahmet Ergül- “
Metin Mandal- “
Selahattin Aşan- “
Vahap Ergün- “
Osman Bayram- “
Nurettin Karaaslan- “
Alaaddin Acun- “
Abdurrahman Karaca- “
Niyazi Artan- “
Bekir Akça- “
Serdar Kayagül- “
Bayram Eken- “
Basri Akatay- “
Haşim Oskaloğlu- “
Muammer Özpolat- “
Ramazan Özdemir- “
Yusuf Geleri- “
Ayşe Vanlı- “

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız