SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onlar da Dönüşüm İstiyor..'

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Mahallesi'nde inceleme yapan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kentsel dönüşüm çalışmalarının son durumu hakkında bilgi verdi ve ayrıca çevreyolu altındaki mahallelerin de kentsel dönüşüm uygulaması istediklerini söyledi.

Çakır'ın Beydağı'ndaki incelemeleri ve açıklamalarına ilişkin belediye bülteni şöyle:

"Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları ve bazı Daire Müdürleri ile birlikte Beydağı Mahallesini ziyaret ederek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

6 Ekim Salı günü gerçekleşen mahalle gezisi sırasında, Mahalle Muhtarı Adıgüzel Demirhan’dan mahallenin sorunları hakkında da bilgiler aldı.

Malatya’nın büyük şehir olması gerektiğini her fırsatta dile getirildiğini, ama bu yapılaşma ile Malatya’nın büyük şehir olmasının mümkün olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya Belediyesi olarak yatırım, hizmet ve imar konusunda Büyükşehir statüsüne uygun bir şekilde adımlarımızı atacağız. Sadece Beydağı Mahallesi değil, bununla birlikte burada 9 mahallemiz var. Ayrıca çevreyolu altındaki bazı mahallelerde de bunun gibi sorunlar mevcut. Bu sıkıntıları aşmak için bazı bölgelerde imar çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Belediye olarak bu bölgede 500 dönümlük araziyi, vatandaşlarımız lehine TOKİ’ye devrettik. TOKİ yetkilileri ile görüşerek, buradaki hak sahiplerine uygun fiyatla konut verilmesi üzerinde çalıştık. Bilindiği gibi burada yapılan değer tespit çalışmaları iptal edilerek, değer tespitleri tekrar yapıldı. Önümüzdeki hafta yine TOKİ’ye gideceğiz. Ay sonunda TOKİ elemanları fizibilite çalışmaları için buraya gelecek. Tahminen önümüzdeki 1 ay içerisinde yeni değer tespit çalışmaları açıklanmış olacak, ayrıca TOKİ’nin de daire fiyatları ortaya çıkmış olacak.

Bu bölgelerin kentsel dönüşümden başka hiçbir şansı yok. Bizim esas hedefimiz burada oturan vatandaşlarımızın mağdur olmaması. Bu alanda kentsel dönüşüm olmadığı takdirde bu alanı hiçbir şekilde imara dönüştürme şansımız yok. Böyle bir durumda vatandaşların yüzde 95’i mağdur olur. Ama kentsel dönüşümle ve sosyal donatılarıyla belki de Malatya’nın en güzel yeri olacak. Bunu da kentsel dönüşüm haricinde yapma şansımız yok” dedi.

Başkan Çakır, çevre yolu altındaki mahalle muhtarlarının da kentsel dönüşüm uygulansın diye talepleri olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız kentsel dönüşüm istiyor. Şehrimizi bu yapıdan kurtarmamız lazım. Kentsel dönüşümü bu bölge ve Malatya için büyük bir şans olarak görüyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız