SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar da Organ Bağışlayacak

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'de başarılı karaciğer nakillerinin yapıldığı İnönü Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ilk kez 2 hastaya böbrek nakli ameliyatı yapılırken, nakilleri yapılan 2 hastanı sağlık durumun iyi olduğu bildirildi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yılmaz, hafta sonunda yapılan karaciğer nakli operasyonunun da detaylarını belirtirken, karaciğerin niçin iki hastaya nakledildiğini de açıkladı.

İLK NAKİL..
İÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Ayşe Aydın (42) ve Şafak Çekin (34) adlı hastalara böbrek nakillerinin gerçekleştiğini söyledi.

Hastaların sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, böylelikle başarılı karaciğer nakillerinin yapıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde böbrek nakillerinin de yapılabileceğini kaydetti.

Böbrek nakli yapılan hastalardan Şafak Çekin, sağlığına kavuştuğunu söyleyerek, yapılan hizmete ve organ bağışına teşekkür etti. Çetin kendisi ve ailesinin de organlarını bağışlayacaklarını söyledi.

Hastalardan Ayşe Aydın ise, uzun yıllar sonrası yeniden sağlığına kavuştuğunu belirtti. Aydın, ailece organlarını bağışlayacaklarını belirtti.

NİÇİN BÖLÜNDÜ?
Bu arada Sakaryalı Ayhan Okur'un 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın katkısı ile gönderilen askeri uçakla Malatya'ya getirilen karaciğerinin Turgut Özal Tıp Merkezi'nde nakledildiği 5 yaşındaki Zeynep Er ile 50 yaşındaki Eyüp Coşkun'un sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Organ Nakli Ekip Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, her iki hastanın da şuanda sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Sezai Yılmaz, "Ayhan Okur'un ailesine hastalarım ve kurumum adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Çok kıymetli bir ameliyat yapıldı. Ayhan Okur'un karaciğeri büyük bir organdı. Tabii ki Zeynep'in karnına sığmazdı. Küçük parçayı Zeynep'e taktık. Burada yapılan işlem, karaciğeri ikiye bölme işlemi Türkiye'de her halde 4. olsa gerek. Çok büyük bir işlem aslında. Bu işlem hakikaten Avrupa'da da çok az yapılıyor. ABD'de ise sadece yoğun olarak bir merkezde yapılıyor. Bu aslında dünyada sayılı ameliyatlardan birisi oldu. Hastalarımız çok iyi. Biz yorgunuz ama çok mutluyuz" dedi.

Vatandaşları organ nakli yapmaya davet eden Prof. Dr. Yılmaz, "Bunlar organ bağışı değil, bunlar hayat bağışı" diye konuştu.

Karaciğerin büyük bölümünü nakledildiği Eyüp Çoşkun'un eşi Müge Coşkun, organ bağışını yapan Sakaryalı Okur ailesine, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'a İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi yöneticilerine teşekkür ederek, "Eşim 6 yıldır organ bekliyordu. Şükür şans bize de güldü. Sakarya'ya gidip hem başsağlığı ve hem de teşekkür için gidiceğiz. Biz de organlarımızı bağışlayacağız" şeklinde konuştu.

Küçük Zeynep'in babası Mehmet Er ise emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Sakarya'ya kızımla birlikte giderek o aileye teşekkür edeceğim. Ben de organlarımı bağışlayacağım" dedi.

FOTO: Üstteki ilk iki fotoğraf böbrek, alttaki iki fotoğraf karaciğer nakli yapılan hastalar..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız