SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar da Oy Kullanacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:07:29
Onlar da Oy Kullanacak
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi Cinayetlerinin asıl 5 sanığından olan Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım, 1 Kasım genel seçiminde evinden çıkarak oy kullanabilmesi için mahkeme kararı ile izin verildi.

Alınan bilgiye göre; Zirve Yayınevi’nde 1'i Alman uyruklu 3 Hıristiyan misyonerin 18 Nisan 2007 tarihinde öldürülmesi esnasında yayınevinin içinde suçüstü yakalanan 5 sanıktan 3’ü olan Hamit Çeker,  Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım, davanın görüldüğü Malatya 1. Ağır  Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, 1 Kasım Pazar günkü seçimde oy kullanmak için izin talep ettiler. Diğer sanıklar Emre Günaydın ve Cuma Özdemir’in ise izin talep etmediği öğrenildi.

MAHKEME KARARI İLE SANDIĞA…

Zirve Yayınevi Davasına bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, halen baba evlerinde elektronik kelepçe ile adli kontrole tabi tutulan ve evlerinden çıkmaları yasak olan Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım’ın 1 Kasım Pazar günü seçmen oldukları bölgelerdeki okullara giderek oy kullanmalarına izin verdi.

Mahkemenin kararında, “ Sanıklar Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım ve Salih Gürler'in gerekli güvenlik önlemleri alınmak suretiyle Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü görevlileri nezaretinde oy

Kullanmasına izin verilmesine” ifadesi yer aldı.

MAHKEME KARARI OLMADAN ÇIKAMIYORLAR 

Bu arada, Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının  5 asıl faili olan Emre Günaydın, Salih Gürler,  Cuma Özdemir, Abuzer Yıldırım ve Hamit Çeker, özel yetkili mahkemeleri kaldıran ve tutukluluk süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasanın yürürlüğe girmesiyle  olaydan 7 yıl sonra  8 Mart 2014 tarihinde cezaevinden tahliye edilmişlerdi.  Bu 5 sanık, mahkeme kararı ile evlerinde elektronik kelepçe ile adli kontrolü tabi tutuluyor ve mahkeme kararı olmadan evlerinden dışarı çıkamıyorlar. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız