SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar da Silah Üzerine Yemin Etti..

A- A+ PAYLAŞ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan 'Özürlülere 1 Günlük Temsili Askerlik Uygulaması', Malatya Ulaştırma Alayı'nda da gerçekleştirildi. Uygulama kapsamında düzenlenen yemin töreninde rahatsızlanan engelli bir asker, tören alanı dışına çıkarıldı.

Malatya Ulaştırma Alayı'nda 21 engelli için, verilen eğitim sonrası yemin töreni düzenlendi. Törene, Vali Osman Derya Kadıoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesiriklioğlu, Ulaştırma Alay Komutanı Albay Akif Karamustafa, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, askeri ve mülki erkan ile Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, yemin eden engellilerin yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Çakan, "Siz engelli kardeşlerimize kalbimizi ve kışlamızı açtık. Siz anne ve babalara, asker anne ve babası olmanın gururunu, engellilere ise ağabeyleri, babaları ve dedeleri gibi askerlik yapmanın onurunu hissetme imkanı verdik" dedi.

Tümgeneral Çakan, engelli vatandaşların da yaşamın getirdiği güzelliklerden yararlanması gerektiğini kaydederek, "Asla bir kenara çekilip, 'biri bize baksın' anlayışına sahip olmayın. Kabiliyetleriniz oranında çalışan, üreten, katkı sağlayan fert olmalısınız. Topluma yük olmadan hep birlikte mutlu ve umut dolu olmalısınız" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra yemin törenine geçildi. Törende rahatsızlanan engelli bir asker, tören alanı dışına alındı.

Törende, yemin eden engelli askerler adına Levent Demirel'e, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Çakan tarafından plaket verildi. Demirel daha sonra, yaş kütüğüne plaket çaktı. Tören sonunda, engelli askerlere terhis belgesi verildi.

FOTOĞRAFLAR: (Üstteki) Engelli grup yemin ederken, (Alttaki) Vali Kadıoğlu, engelli iki askerle. (Fotoğraf: Selahattin GÖKATALAY)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız