SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onlar da Sorumlu'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Asiltürk, imar arşivinin mühürlenmesiyle patlak veren imar yolsuzluğunda, gerek AKP il teşkilatının gerekse milletvekillerinin topu, eskibelediye başkanı Cemal Akın dönemine atarak sorumluluktan kurtulamayacaklarını söyledi. Asiltürk “Belediyenin eski başkanı da eski yönetimi de kendi partilerinden değil miydi? Geçmişi red etmekle bu işin altından kalkamazlar. Ortadaki bu usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarından, hiç sesi çıkmayan AKP il teşkilatı ve milletvekilleri sorumludur” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Asiltürk, imar yolsuzluğu ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, savcılığa intikal eden 17 dosya bulunmasına rağmen, bugüne kadar sadece bir inşaatın mühürlendiğini ancak dosyalara konu inşaatların neden hala mühürlenmediğini veya yıkılmadığını sordu.

Yargıya güvendiklerini, bütün bu yolsuzluğu yapanlar hakkında en iyi kararın verileceğine inandıklarını ifade eden Asiltürk, “Savcılık soruşturmasını yürütüyor. Yargının vazifesi ayrı, belediyenin vazifesi ayrıdır. Bu süreçte belediye neden üzerine düşen görevi yapmıyor? Soruşturmaya konu olan inşaatlar neden hala çalışıyor? Eğer bu inşaatlar hileli, imara aykırı ise neden hala yıkılmıyor? Belediyenin bu inşaatları acilen durdurması ve meclisin bu inşaatlar hakkında yıkım kararı alması gerekiyor” dedi.

İmar soruşturması ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Asiltürk, AKP il teşkilatı ve milletvekillerinin bütün suçu Cemal Akın’a atmakla bu sorumluluktan kurtulamayacaklarını söyleyerek “Sayın Ahmet Çakır AKP İl Başkanlığı döneminde, savcılığın soruşturduğu dosyalardan birisi olan kendi inşaatı ile ilgili olarak il başkanlığı yetkisini kullanmış mıdır? Cemal Akın o dönemde AKP’nin belediye başkanı değil miydi? AKP’li bir il başkanına AKP’li bir belediye başkanından böyle bir ayrıcalık tanınmış mıdır? O dönem böyle bir usulsüzlük yapılınca İl Başkanı olan Ahmet Çakır’ın bundan haberi olmamış mıdır? Şimdi kalkmışlar eski yönetimi suçluyorlar. Ortada bir yanlış ve günah varsa eğer Bu AKP’nin günahıdır. Hem il yönetiminin hem de milletvekilleri geçmişi red etmekle bu işin altından kalkamazlar” şeklinde konuştu.

Ayrıca, yarın başlayacak olan Muharrem ayının Malatya'ya, ülkeye ve tüm insanlığı hayırlar getirmesini dilediklerini belirten SP il başkanı Asiltürk, SP eski genel başkanı Recai Kutan'ın eşi Mebrure Kutan'ın ölümü nedeniyle 17 Aralık Perşembe günü saat 13.00'de Yeni Cami'de mevlid okutulacağını da bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız