SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar da Trambüsü Sordu

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:28:42
Onlar da Trambüsü Sordu
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa’nın Sesi Gençlik Değişim Projesi kapsamında Polonya, Estonya, Romanya, Bulgaristan’dan Malatya'ya gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. 

Ziyaretin çok önemli olduğunu belirten Başkan Çakır, “Ziyaretler sayesinde gelen misafirlerin şehrimizi, kültürümüzü ve geleneklerimizi görme fırsatları oluyor. Sizleri burada görmekten, burada ağırlamaktan son derece mutlu olduk. Diyalogların artması; ön yargıların kırılmasına, kültürlerin birbirine yaklaşmasına, güzel arkadaşlıkların ve dostlukların kurulmasına vesile olmaktadır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından misafir öğrenciler Malatya’yı çok güzel bulduklarını belirterek, Kernek Meydanındaki şelaleden etkilendiklerini bunun dışında başka projelerinin olup olmadığını, Malatya’nın Trambüs’ü neden tercih ettiğini, tarihi ve turistik mekanları ile çevreye duyarlı projelerinin olup olmadığı konularında sorular sordular.

Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Başkan Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra gerçekleştirilen projelerde genelde çevreye saygılı, çevre dostu projeler üretmeye çalıştıklarını belirtti. Bu kapsamda daha önce vahşi çöp depolama alanı olan çöp sahasında ıslah çalışmaları yaparak burada hem elektrik üretimini gerçekleştirdiklerini hem de çöp sahasının üzerinin kapatılarak yeşil alana dönüştürüldüğünü, yeni çöp sahasında ise modern teknolojilerin kullanılacağını söyledi.

Çevre dostu, konforlu bir ulaşımı hedeflediklerini belirten Başkan Çakır, “Yapılan çalışmalar neticesinde hedeflerimize en uygun ulaşım aracının TRAMBÜS olduğuna karar verdik. Ayrıca, günümüz teknolojisine uygun hale getirildiğinden ekonomik ve çevre dostu olduğu için tercih ettik” şeklinde konuştu.

Kernek Meydan Düzenleme projesinin yanı sıra Turgut Özal Tabiat Parkı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini ifade eden Çakır, “Orduzu Pınarbaşı Turgut Özal Tabiat Parkı’nda çok ciddi düzenleme çalışmaları yapıldı, bizim tarafımızdan da yeni ilaveler ve düzenlemeler gerçekleştirildi. İlkbahar ile birlikte burası Malatya’nın en güzel mekanlarından biri haline getirilecektir” dedi.

Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır misafir öğrencilere Türk Bayrağı ile Büyükşehir Belediyesi Bayrağını hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız