SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar Eğitimli Kadın Çobanlar

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:24
Onlar Eğitimli Kadın Çobanlar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Akçadağ Kürecik ve Kozluca mahallerinde kadınlar için düzenlenen Sürü Yönetimi Eğitimi (Çobanlık ) Kursiyer sertifikaları dağıtım programına katıldı. 

Akçadağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mekselin Yıldız, yaptığı konuşmada, “Katılımcı ve kadınlara çok teşekkür ediyoruz. Daha önceden de bir kurs daha açmıştık bundan sonra da iyi bir rağbet in olduğunu görüyoruz. Eğer buradaki merkezde müracaatlarında olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki 2015 yılında yeni bir kurs daha açacağız. Tüm kadınların ilgisine teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsim Bölge Koordinatörü Bünyamin Kadak ise, "Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen sürü yönetimi eğitim programında sertifika törenine geldik, bu sertifikaların hepinize ve Malatya’mıza hayırlı olsun" dedi.

Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Alibey Varlık ise şunları söyledi:

“Malatya Koyun Keçi Birliğinin düzenlediği bir eğitim kursunun sertifika töreni için buradayız. Emeği geçenlere, birlik başkanına, İlçe ve Tarım Hayvancılık Müdürüme, Tarsim Bölge Müdürüme sizler adına teşekkür ediyor saygılar sunuyorum, kursun sertifikaların hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da konuşmasında, “Bu kurslarımızda özellikle kürecik bölgesindeki bayanların yoğun ilgi göstermesinden dolayı da buradaki bayan yetiştiricilerimizi tebrik ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin.Tabi burada en önemlisi şu ileriye yönelik olan bütün teşviklerden faydalanmanız için biz birlik olarak elimizden ne geliyorsa, özellikle bayan yetiştiricilerimizin bayan girişimcilerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

Kürecik Bayan Sürü Yönetimi Eğitimi sertifika töreninden sonra Kozluca merkezde toplantı ve bilgilendirme sertifika programı yapıldı. Burada ise yayla ve meradaki yaşanan sıkıntı ve eksiklikler dile getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız