SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlar Ev Mühendisi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:06:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kadın Meclisi İstişare Toplantısı'na katılan AKP Malatya Milletvekili ve partinin Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, başörtüsü yasağının da kadına yönelik bir şiddet olduğunu belirtti.

Malatya Kent Konseyi Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısına; AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ve çok sayıda kadın meclisi üyesi katıldı. Kadın Meclisi Başkanı Dirikolu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yapmış olduğu çalışmaları samimiyetle ve içten yaptıklarını ifade ederek, "Kadın Meclisimiz yapmış olduğu bütün programlarda kadın merkezli değil daha çok aile merkezli çalışmalar yapmakta. Yapmış olduğu çalışmalarda hiçbir çıkar gözetmemekteler. Bu kapsamda Kadın Meclisi Başkanı ve Kadın Meclisi üyelerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise, kent konseylerinin kuruluşundan bu yana çok önemli değişmeler ve gelişmeler yaşandığını kaydederek, kent konseylerinin yapısı itibari ile zihinsel bir gelişim süreci olduğunu söyledi. Malatya Kent Konseyi'nin yapmış olduğu çalışmaların örnek teşkil ettiğini dile getiren Çalık, "Malatya Kent Konseyi'nin yerelde yapmış olduğu çalışmalar bizlere yol gösterici olmaktadır" diye konuştu.

Kent Konseyi'nin Malatya'da; kadınların, gençlerin, engellilerin ve çocukların sesi olduğunu vurgulayan Çalık, bu çerçevede herkesin tek derdinin Malatya'yı geliştirmek olduğunu ifade etti.

Malatya için yapılan icraatlarda kadın gözünün çok önemli olduğunu ve bu nedenle kadınlara çok büyük işler düştüğünü belirten Çalık, "Kadın; siyasette, ekonomide, siyasette her alanda bulunmalı ve söz hakkı olmalıdır" diyerek, kadınlara her alanda fırsat tanınması gerektiğini kaydetti. Çalık, ev kadınlarının ev geçiminde bir mühendis gibi davrandıklarını dile getirdi.

Özellikle kadına şiddet konusuna da değinen Çalık, başörtüsü yasağının da kadına yönelik bir şiddet olduğunu belirtti. Çalık, "Erkeklerimiz Peygamber Efendimizin ahlakı ile ahlaklanırsa, kadınlarımız da Hz. Hatice ahlakı ile ahlaklanırsa, bu referanslar doğrultusunda çok sağlam bir aile temeli de atılmış olur" ifadelerini kullandı.

Program sonunda Kadın Meclisi üyeleri Milletvekili Öznur Çalık'a gündeme ilişkin sorular yönelttikten sonra, Çalık tarafından kadınlara kitap hediye edildi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız