SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onlar Genç Nüfusla Zenginleştiler'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, ''Okuldan İşe Geçiş ve Türkiye'nin Kalkınması'' konulu toplantı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen Dünya Bankası destekli toplantıda, Dünya Bankası uzmanları tarafından, iyi eğitimli ve istihdam edilebilirliği yüksek genç nüfusun, ülkenin gelecekteki büyümesine ve yoksulluğun azaltılmasına nasıl katkıda bulunabileceklerine ilişkin yaptıkları araştırma raporu okundu.

İnönü Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye İŞKUR Malatya Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Odası, Küçük ve Orta Sanayiciyi Geliştirme Projesi (KOSGEP) temsilcileri ile gençlerin katıldığı toplantıda konuşma yapan Dünya Bankası Amerika Birleşik Devletleri Washington Bürosu'nda proje sorumlusu Ekonomist Gordon Betcherman, yaptıkları ve hükümete sunacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren 'Okuldan İşe Geçiş ve Türkiye'nin Kalkınması projesi sorumlusu Gordon Betcherman, "Doğu Asya ülkeleri Kore, Tayvan ve Singapur 1970-1980'li yıllarda zengin ülkeler haline gelmeleri, genç nüfusa sahip olmalarındandır. Genç nüfus işgücüne girdi ve gençliği bir motor olarak kullanmayı başardılar.
Türkiye de bunu yakalayabilir. Genç nüfusun ekonomiye katkısı ile ekonominin büyümesi sağlanabilir. Türkiye'deki
büyük genç nüfus, ya ekonomik büyümenin ya da sosyal ekonomik sorunların kaynağı olacaktır. Bu gençlik iyi eğitilip işgücü yapıya iyi hazırlanmalıdır. Yoksa bu genç nüfus sosyal ve ekonomik sorunların kaynağı olur" dedi.

Türkiye'de genç nüfusun yüzde 18.7'sinin işsiz olduğunu dile getiren Betcherman, "Yetişkin işsizlere göre, genç işsiz nüfus oranı daha yüksek. Genç kadınların istihdam oranı Türkiye'de çok düşük. Türkiye'deki genç işsiz sayısı Avrupa ülkeleri kadardır. Ancak, Avrupa'da genç bayan işsiz sayısı Türkiye'den daha az. Türkiye'de 5 genç bayandan 1'i çalışmaktadır"diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız