SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlar Gibi Yaşamakla Olur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:57
A- A+ PAYLAŞ
Somuncu Baba ve Hulusi Efendi, Malatya'da düzenlenen panelle anıldı. 
     
Genel Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı tarafından Malatya Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen panelde, akademisyenler sunumlarını katılımcılarla paylaştı. 
     
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açılış konuşmasında, şehirlerin maddi ve fiziki yönden imarı kadar maneviyat ruhuna da ihtiyacı olduğunu söyledi. Çakır, şöyle konuştu: 
     
''Manevi imar, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi gibi büyüklerimizi anlamak ve onlar gibi yaşamakla olur. Şehirler ne kadar gelişirse gelişsin, ekonomi ne kadar ileriye giderse gitsin bugün baktığımız zaman mutsuz, ruhsuz insanlar var ki, bu sorunu da çözmek lazım. Sadece gelişmeyi kalkınmayı ön planda tuttuğumuzda bu buhranın içerisinden çıkmamız mümkün değil.'' 
     
Hulusi Efendi Vakfı Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli de Anadolu'nun İslamlaşma sürecinde Orhan Gazi'yi şahlandıranın, Fatih'in Yavuz'un adını tarihe altın harflerle yazdıranın Şeyh Edebali, Akşemseddin, Şeyh Hamid-i Veli ve Hacı Bayramı Veliler olduğunu kaydetti. 
     
Kesenceli, ''21. asırda bu silsilenin evlatları geçmiş tarihimizdeki gibi milletimizin yücelmesine ışık tutan, yol gösterici ve irşad edici özelliklerini devam ettireceklerdir'' dedi.
     
Oturum başkanlığını İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karagöz'ün yaptığı panele, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Soysaldı da katıldı. 
     
Panelin sonunda Vakıf Başkanı Hamidettin Ateş tarafından konuşmacılar ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kaymakam Mehmet Aktaş, Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Aktürk'e plaket verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız