SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Onlar İhmal Kurbanı'

A- A+ PAYLAŞ

Emeğin Partisi (EMEP) Malatya İl Başkanı Necdet Bali, Akçadağ yakınlarında aşırı yolcu alınması nedeniyle kaza yapan kayısı işçilerinin bulunduğu minibüste 3 kişinin ölmesi, 30 kişinin de yaralanmasının "ihmal" yüzünden meydana geldiğini bildirdi ve eleştirilerde bulundu.

Bali, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Türkiye ve Dünya kayısı ihtiyacının yüzde 90’ını karşılayan Malatya’da, kayısı emekçileri ihmalin kurbanı oldu.

14.07.2008 tarihinde sabahın erken saatlerinde minibüsle kayısı bahçesine çalışmak için götürülen çoğunluğu çocuk 33 işçiden 3’ü, tekeri parlayan aracın devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi. Mevsimlik işçi dönemiyle başlayan ‘ölüm sezonu’ bu defa çocukları kurban seçti.

Kapasitesinin iki katından fazla tarım işçisi taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu ölenlerin 3’ü de 18 yaşının altındaydı. 7’si çocuk 30 kişi yaralandı. Ölenlerin ailelerinin, acılarını paylaşıyor, başsağlığı diliyoruz. Yaralananlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yaşanan kazayla, işçinin emeği üzerinden daha fazla kâr elde eden patronların, kâr hırsları yüzünden çocukların ve çocuk işçilerinin canının alınmasına bir kez daha tanık olduk.

Yaşanan kaza işçinin ‘kaderinin’ fabrikada, tersanede, atölyede, tarlada aynı olduğunu gösterirken, işçinin emeği ve alın teriyle başlayan hikâye, yine patronun yanına kalan kâr ve işçinin tüketilmiş hayatıyla bitti.

15 kişilik minibüsün kapasitesinin 2 katı kadar yolcu taşımasından ötürü yaşanan kaza, bir kez daha karın tokluğuna çalışan yoksul emekçilere verilen değerin ne kadar az olduğunu gözler önüne serdi. Minibüs, Malatya’da kayısı bahçelerinde çalışacak mevsimlik işçileri ve çocuklarını taşıyordu. Yıllardır Malatya’da kayısı işçileri aynı koşullarda çalışıyor. Bu tür ölümlerin önüne geçilmesi için devletin yetkili organlarını üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. Denetimsiz, her türlü insanlık dışı koşulda çalışan işçilerin kaderi ölüm olmamalı. AKP hükümeti yaşanan kazadan sorumludur. Çünkü gerekli tedbirleri almayarak, kazaya davetiye çıkarmıştır. Böyle acıların bir daha yaşanmaması için hükümeti derhal gereken tedbirleri almaya çağırıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız