SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar İşini Yapıyor.. 2-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, bu sezon ilk kez taraftarı önüne Eskişehirspor maçıyla çıktı ve Malatya'ya "lider" gelen rakibini 2-1 mağlup etti. Malatyaspor'un gollerini 3. dakikada Serdar Samatyalı, 22. dakikada Mahmut Acar kaydettiler. 14. dakikadan itibaren Eskişehirspor, 47. dakikadan itibaren de Malatyaspor oyuncularının kırmızı kart görmesi nedeniyle 10'ar kişi mücadele etmek zorunda kaldılar.

Malatyaspor teknik direktörü Metin Yıldız, 2 maçlık cezası nedeniyle takımı yine tribünden yönetmek zorunda kaldı. Karşılaşmanın hakemi, 20.00'de başlaması gereken maçı 19.55'de başlattı. Maçın başladığı dakikalarda tribünlerde 3 bin 500 dolayında olan izleyici sayısı daha sonra gelenlerle 6 bine yaklaştı. Karşılaşmayı Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yanı sıra hafta içerisinde kulüp başkanlığından istifa ettiği açıklanan Haşim Karadağ da izledi. Karadağ, protokol tribününün alt bölümünde oturdu.

Karşılaşmanın Antalya bölgesinin süper lig hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu, ilk yarıda bazı pozisyonlarda takdir haklarını Malatyaspor lehine kullanırken, ikinci yarıda Eskişehir lehine kullanmaya başladı. Özellikle Malatyaspor'un ikinci yarıda 10 kişi kalmasının ardından Eskişehirspor'un beraberlik çabaları vardı.

Eskişehirspor "lider" olarak geldiği Malatya deplasmanından aldığı mağlubiyetle, bu ünvanını Malatyaspor'a devretti. Malatyaspor, Eskişehir galibiyetiyle puanını 10'a yükseltti. Sarı- kırmızılı ekibin bu hafta deplasmanda karşılaşacağı Kartalspor da, aynı puan ve averajla ikinci sırada yeralıyor.

STAD: İnönü,

HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Özgür Kaya, Okan Deniz Kılıçcı, 4. Hakem Taner Cizlenci

MALATYASPOR: Emrah, Serdar Samatyalı, Serkan Dökme (Dk. 31 Hakan Söyler), Mehmet Deliorman, Ramazan (Dk. 46 Atilla), Taner (Dk. 76 Mustafa Sert), Emre Aktaş, Güngör, Turgay, Mehmet Budak, Mahmut,

YEDEKLER: Yk. Fevzi, Atilla, Mustafa Sert, Muammer, Ahmet Yıldırım, Zafer, Hakan,

ESKİŞEHİRSPOR: Cenk, Coşkun (Dk. 25 Serdar), Ersin, Ömer, Doğa, M.Akif, Tufan, Serkan, Engin (Dk. 25 Birol), Koray (Dk. 68 Mustafa Sevgi), Ulaş,

YEDEKLER: Yk. Sinan, Zafer, Birol, İshak, Serdar, Mustafa, Sezgin.

GOLLER: Dk. 3 Serdar Samatyalı, Dk. 22 Mahmut Acar (Malatyaspor), Dk. 73 Mustafa Sevgi (Eskişehirspor)

SARI KARTLAR: 90+1 Hakan Söyler (Malatyaspor), Dk. 8 Doğa, Dk. 39 Tufan, Dk. 50 Serkan, Dk. 69 Ulaş, Dk.90+2 Birol (Eskişehirspor)

KIRMIZI KART: Dk. 14 (ikinci sarıkarttan) Doğa (Eskişehirspor), Dk. 47 Mahmut Acar (Malatyaspor).

3. dakikada Malatyaspor'un cezaalanı dışından kazandığı serbest atışı Serdar Samatyalı kullandı. Kaleyi karşıdan gören noktadan Serdar'ın atışı, defansı aştı ve Eskişehir ağlarıyla buluştu: 1-0

14. dakikada Malatyaspor atağında ortaalanın yakınında sertçe müdahale eden Eskişehirspor'lu Doğa, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

17. dakikada Malatyaspor'un geliştirdiği atakta, Serdar sağdan kale içerisine ortaladı. Taner'den önce Koray göğsüyle topu kalecisine bırakarak, gole izin vermedi.

22. dakikada Malatyaspor ikinci golüne kavuştu. Sağdan gelişen atakta ortalanan topla buluşan Mahmut Acar, 2 oyuncudan sıyrıldı ceza sahası girmeden çizgi yakınında çaprazdan vurdu ve golü kaydetti: 2-0

25. dakikada Eskişehirspor, iki oyuncu birden değiştirerek Coşkun'un yerine Serdar'ı, Engin'in yerine de Birol'u oyuna dahil etti.

29. dakikada Malatyaspor'un geliştirdiği atakta Ramazan, topu Taner'e aktardı. Taner, topu ağlara gönderdi. Ancak hakem Kuddusi Müftüoğlu, yan hakemin uyarısıyla "ofsayt" gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

30. dakikada Eskişehirspor'un cezaalanı dışından kazandığı serbest atışı Birol kullandı. Top az farkla aut.

31. dakikada Malatyaspor'da Serkan Dökme'nin yerine Hakan Söyler oyuna girdi.

34. dakikada Eskişehir'in geliştirdiği atakta Serdar topa hamle yaptı, ancak Malatyaspor kalecisi Emrah müdahale etti. İki futbolcunun çarpışması sonucunda Eskişehirliler penaltı beklerken, hakem aut kararı verdi. Bu pozisyonda Emrah kısa süreli sakatlık geçirdi.

36. dakikada Eskişehir'in kazandığı serbest atışı Ersin kullandı, üstten aut.

38. dakikada Eskişehirspor etkili bir atak geliştirdi. Orta alandan gönderilen uzun pasla buluşan Serdar, Malatyasporlu iki futbolcudan sıyrılıp, cezaalanına girdiği anda, topu ayağından açınca, Emrah iyi bir zamanlama ile kalesini terketti, yatarak çeldi ve tehlikeyi önledi.

39. dakikada Ramazan'ın soldan ortasından gelen topa Taner kafayla yükseldi. Cenk uçarak, topu aldı.

43. dakikadaki Malatyaspor atağı rakip alanda karambol yarattı. Son olarak Emre Aktaş vurdu, kalecide kaldı.

4. hakem oynanmamış süre olarak 1 dakikayı işaret etti.

İlk yarı Malatyaspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Malatyaspor, ikinci yarıya Ramazan Kahya'nın yerine Atilla Birlik'i alarak başladı.

47. dakikada Malatyaspor 10 kişi kaldı. Eskişehir atağında Serkan Malatyaspor cezaalanına girmek isterken, Mahmut Acar arkadan yatarak müdahalede bulundu. Hakem, bu pozisyonda Mahmut'a direkt kırmızı kart göstererek bu futbolcuyu oyun dışı bıraktı. Eskişehir'in kazandığı serbest atışı Birol kullandı. Top direği yalayarak az farkla auta çıktı.

52. dakikada Eskişehirli Serdar'ın şutunda Emrah tehlikeyi iki hamlede önledi.

53. dakikada Eskişehirli Serdar kale içerisine gönderdiği topa Ömer dokunamayınca konuk takım bir golden oldu, aut.

68. dakikada Eskişehir'de Koray'ın yerine Mustafa Sevgi oyuna dahil oldu.

73. dakikada Eskişehir'in golü geldi. Cezasahasının önünde topla buluşan Mustafa Sevgi, düzelttikten sonra sert vurdu ve golü kaydetti: 2-1

76. dakikada Malatyaspor Taner'in yerine Mustafa Sert'i oyuna aldı.

78. dakikada Mustafa Sevgi'nin pasında Ömer, Malatyaspor kalecisi Emrah'la karşı karşıya kaldı. Emrah, iki hamlede gole izin vermedi.

80. dakikada Mustafa Sevgi'nin vuruşunu Emrah yine kontrol etmeyi başardı.

4. hakem bu yarıda oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

Karşılaşma 2-1 Malatyaspor'un galibiyetiyle sona erdi.

HABER: Selahattin GÖKATALAY
FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız