SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar "Kuluncak Çiçekleri"..

A- A+ PAYLAŞ
 
"Kuluncak Çiçeklerini Okullarından Koparmayın" Avrupa Birliği Projesi'nin finali düzenlenen sertifika töreniyle gerçekleştirildi. 
 
Malatya Anemon Otel'de düzenlenen programa; Kuluncak İlçe Kaymakamı Savaş Konak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve Kuluncak Belediye Başkanı Ramazan Nacar'ın yanı sıra proje koordinatörleri ve öğrenciler katıldı. 
 
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Kuluncak İlçe Kaymakamı Savaş Konak, "Proje kapsamında 4 adet akıllı sınıf oluşturulmuş olup, 60 öğrencimiz 540 saat eğitim almışlardır. Bu öğrencilerimizin tüm ihtiyaçları proje bütçesi tarafından karşılanmıştır. Ayrıca bu öğrencilerimize her katılım günü için 3 Euro harçlık ödenmiştir. Proje kapsamında sosyal ve kültürel içerikli olarak gezi projeleri de düzenlenmiştir. Yapılan bu projeler göstermiştir ki, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ilköğretim okullarından mezun olan 76 kız öğrencimizin 68'inin ortaöğretime devamı sağlanmıştır. Projenin sürdürülebilirliği sağlandığı takdirde 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ilköğretimden mezun olacak olan 62 kız öğrencimizin ortaöğretime devamı sağlanacaktır. Projenin devamını sağlamak için 106 bin TL tutarında yeni bir proje hazırlandı. Bu proje kabul olduğu takdirde maddi imkansızlıklar nedeniyle dershanelere gidemeyen 210 öğrencimiz için İlçe Merkezi'nde eğitim merkezi oluşturacağız" dedi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, "Avrupa Birliği fonları, birçok ulus ve millete ciddi katkılar sağlıyor. Devlet Planlama Teşkilatı nezdinde yönetilen AB projeleri hibe programlarından Malatya olarak ciddi manada istifade ediyoruz. Yürüttüğümüz projelerden en anlamlısı ve en önemlisi kız çocuklarımızın okullaştırılması oldu" diye konuştu. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Kuluncak İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Turan Kaya, proje ve proje çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler aktardı. Kaya, projenin 146 bin 674 AVRO bütçeyle gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, "Yapılan tüm çalışmalar sonucunda 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kursa devam eden 31 kursiyerden 7'si Anadolu Liselerine, 1'i Anadolu Öğretmen Lisesine, 5'i de meslek liselerini yerleşmiş olup, 28 kursiyerimiz şuan ortaöğretime devam etmektedir" şeklinde konuştu. 
 
Program, kursiyer öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız