SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Onlar Malatya'dan Arkadaşları''

A- A+ PAYLAŞ

Cezaevinden tahliye edildikten sonra Ankara'dan ayrılarak İstanbul'daki bir otele yerleşen Mehmet Ali Ağca, avukatları aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, masum olduğunu ifade etti.

Açıklamasında, "Mesih olduğumu ispat edeceğim" diyen Ağca, öldürdüğü gazeteci Abdi İpekçi'nin ailesine de, "İpekçi Ailesi asil ve saygıdeğer insanlar. Kendilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum" ifadeleriyle mesaj gönderdi. Toplantı sırasında "Abdi İpekçi'nin hesabını versin" diye bağıran bir kişi gözaltına alındı.

Mehmet Ali Ağca'nın avukatları Melahat Uzunoğlu, Yılmaz Aboşoğlu ve Gökay Gültekin, Mecidiyeköy'deki hukuk bürosunda basın toplantısı düzenledi. Yerli ve yabancı basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle büro dar gelince, toplantı alt kattaki bir işyerinde gerçekleştirildi. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alan polis, toplantı öncesinde sokaktan geçen vatandaşlara kimlik kontrolü yaptı. Toplantı, Mehmet Ali Ağca'nın kendi el yazısıyla gönderdiği açıklamanın okunmasıyla başladı.

Ağca'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"Ben Mehmet Ali Ağca, masumum. Ben Ağca, her türlü terörizmi ve suçu lanetliyorum. İnsanlara sevgi ve şefkat kültürünü vaat ediyorum. İpekçi Ailesi asil ve saygıdeğer insanlar. Kendilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 50 bin insanın katili canavar 'Apo serbest bırakılsın' diyen komünist çeteler 'masum Ağca idam edilsin' diyorlar. Türkiye'de resmi veya gayri resmi hiçbir kurum ile bağlantım olmadı, bir avuç ülkücü hariç. Masum Ağca üzerinden bazı resmi kurumları suçlamak vicdansızlıktır,
ahlaksızlıktır. Ben Ağca, 2 yıl içinde Vatikan kaynaklı yazılı tarihi belgelerle biricik ebedi Mesih olduğumu ispat edeceğim. Bütün dünyanın bu yüzyıl içinde yıkılacağını kesin belgelerle ispat edeceğim."

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan avukatları, Mehmet Ali Ağca'nın Papa'yı ziyaret etmek üzere İtalya'ya gideceğini duyurdu. Mehmet Ali Ağca'nın tahliye olduktan sonra Ankara'da kaldığı otelle ilgili sorularını da yanıtlayan avukatlar, "Kaldığı otel çok tartışıldı. Yaşanan izdiham sırasında kırılan masalar, avizelerin parası dahil otel masrafı olan 2 bin 900 lirayı ağabeyi ödedi. Ağca şu anda İstanbul'da, Avrupa yakasında bir otelde kalıyor. Birkaç gün kafasını dinlemek istiyor.
Ankara'da basına yönelik gerçekleştirilen olayla ilgili biz özür diliyoruz. Ağca'nın yanındaki grup, Malatya'dan gelen arkadaşlarıdır. Bizimle hiçbir ilgisi yok" diye konuştu.

Avukat Yılmaz Aboşoğlu, Mehmet Ali Ağca'nın hiçbir televizyon kanalıyla görüşmeyeceğini ifade ederek, bu konuda para almasının mevzubahis olmadığının altını çizdi.

Aboşoğlu, Ağca'nın bir süre sonra medyanın karşısına çıkacağını da belirterek, "Bir kitap yazmak istiyor, bir belgesel hazırlamak istiyor. Şu an hiçbir kurumla irtibat içinde değil. 'Tüm yaşamım boyunca pişman olduğum hiçbir nokta yoktur. Gurur duyuyorum' diyor. 'Masumum' diyor. Ben inanıyorum. Ağca masumdur. İnanmadığım bir şeyi savunmam"
açıklamasında bulundu.

Öte yandan, toplantının sonunda "Abdi İpekçi'nin hesabını versin" diye bağıran bir vatandaş gözaltına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız