SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlar Malatya'nın Çınarları"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:13:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın kültürel, tarihsel geçmişini bugünlere taşıyan araştırmacı yazarlara Battalgazi Belediyesi tarafından plaket verildi.

Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve davetliler katıldılar.

Programın açılışında konuşan Battalgazi Belediyesi Kültür Danışmanı  Kemal Deniz,  Araştırmacı Yazar Celal Yalvaç,  Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Cengiz,  Araştırmacı Yazar Mehmet Gülseren ve Şair Hasan Basri Tuncel  ile  merhum Yazar Hüseyin  Çolak, Kul Vahap mahlasıyla bilinen merhum Şair Vahap Salt,  merhum Yazar Ahmet Şentürk isimlerinin Malatya’nın 7 çınarı olduğunu belirterek, bu çınarlardan 4’üne, hayatta iken hatırlayarak hizmetleri anısına teşekkür plaketi verildiğini söyledi.

Deniz, “Bu şehirde gerçekten alaylı yetişmiş kültür adamlarını, üniversitenin  akademisyenleri geçemezler. Alaylı yetişenler bilimsel bir kaygı taşımadan duygusal eserler oluşturmuşlardır. Bizi yalnız bıraktıktan sora Malatya yetim kalacak. Malatya’daki bütün kültürel etkinlikler yetim kalacaktır, Allah onlara uzun ömürler versin” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Malatya’daki 4 çınar için düzenlenen törenin önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayarak, “Malatya önemli bir merkez. Malatya’yı tarif ederken Anadolu’yu anayurt yapan destan şehir diyoruz. Burada yetişen değerlerimizi tanıtmak ve yaşatmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bizler sadece hizmet belediyeciliği ile hareket etmiyoruz, kültürel belediyecilik ile de hizmet veriyoruz. Malatya’yı mülteci şehri haline getirmeyelim. Geçmişi geleceğe taşıyacak bir köprü oluşturmazsanız, geleceği de kaybedersiniz” dedi.

Törende “Malatya’nın 4 Çınarı” adı altında Celal Yalvaç,  Mehmet Ali Cengiz, Mehmet Gülseren ve Hasan Basri Tuncel’e  Malatya’ya sundukları hizmetleri anısına teşekkür plaketleri verildi. Rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan Araştırmacı-Yazar  Celal Yalvaç’ın plaketini torunu olan Yeni Malatya Gazetesi Yazıişleri Müdürü Levent Barış aldı.

Tören Malatyalı yazar ve araştırmacıların katılımı ile sohbet ve şiirlerin okunması ile devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız