SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar Ne Karışırmış!..

A- A+ PAYLAŞ

AB'nin Pazartesi günü Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ilgili Ankara'ya nota verdiği El Beşir'in ülkesi Sudan'la kurulan iş konseyinin başında bir Malatyalı var. Malatya'daki fabrikalarında ekonomik nedenlerle "çok sıkı" tasarruf önlemleri uygularken, son yıllarda milyar dolarlık projeleriyle dikkat çeken Çalık Holding'in yönetim kurulu başkanı Ahmet Çalık'ın eniştesi Kadir Taçyıldız, Türk- Sudan İş Konseyi başkanlığı görevini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Ahmet Çalık'ın eniştesi Kadir Taçyıldız, Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat'ın Sudan'da yaptığı işlerle ilgileniyor.

AB'NİN İSTEMEDİĞİ ADAM..
Hemşehrimizlerimizin yakın iş ilişkisi olan Sudan'ın Cumhurbaşkanı El Beşir'in İstanbul'da yapılacak İslam Konferansı Örgütü toplantısı için Türkiye'ye geleceği duyurulmuştu.

Avrupa Birliği, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin hakkında tutuklama kararı çıkarttığı Sudan Cumurbaşkanı Ömer El Beşir'in ziyaretiyle ilgili Ankara'ya nota iletti. Notada, Türkiye'nin katılım sürecinde Avrupa Birliği politikalarıyla uyumlu olmayı taahüt ettiği hatırlatılıyor.

GÜL'ÜN YANITI..
Milliyet'te yer alan habere göre yurt gezisinde olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Elazığ’dan ayrılmadan önce Elazığ Havaalanı’nda gazetecilerin, Avrupa Birliğinin, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir’in İSEDAK toplantısı için İstanbul’a gelecek olması dolayısıyla verdiği notayla ilgili sorusuna, gülerek "Onlar ne karışırmış ki. Kim kime nota veriyormuş" karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, El Beşir’in katılacağı İSEDAK toplantısının bölgesel bir toplantı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İslam Konferansı Teşkilatı çerçevesi içerisinde yapılan bir toplantı bu. İkili bir ziyaret değil. Bunlar çok taraflı ziyaretler, milletlerarası bir örgütün üyeleri olarak herkes ziyaret ediyor. Dolayısıyla da herkesin böyle görmesi, böyle anlayışla davranması gerekir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız