SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlar Parmak Vekilliği Yaptılar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:18:13
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “AKP Milletvekilleri Erdoğan’ın arkasına saklanmış, oradan siyaset yapıyorlar” dedi. Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Akçadağ İlçesi ve İlçe'ye bağlı mahalleleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen Ağbaba, “AKP Malatya Milletvekillerinin Meclis’te Malatya'nın lehine değil, aleyhine parmak kaldırdıklarını söyledi. 

“AKP SAMİMİYSE BU KALKANI KALDIRSIN”

Ağbaba, 4 yıldan beri milletle beraber olduklarını ve vatandaşların sorununu dile getirdiklerini ifade ederek, "İlk milletvekili olduk kucağımızda Kürecik'te yapılan kalkanı bulduk. İsrail'i korumaya yönelik bir kalkan. Cumhurbaşkanı ve bazı siyasetçiler, 'Cumhuriyet Halk Partisi'ne karşı İsrail'le ilgili bazı suçlamalarda bulunuyorlar. Eğer İsrail'e karşı samimiysen, eğer burada Türkiye'yi Amerika'nın emperyalizminin Anadolu'daki silahlı gücü yapmak istemiyorsan, bu kalkanı kapatırsın. Ama her konuda olduğu gibi AKP bu konuda da samimi değil" dedi.

“HEPİMİZİN KUTSALI KURAN-I KERİMİ SEÇİM MALZEMESİ HALİNE GETİRDİLER”

Seçim bildirgelerinin Türkiye'de çok konuşulup, tartışıldığını ifade eden Ağbaba, "AKP 'yapamaz, kaynak bulamazlar' diyorlardı. Bundan rahatsız değiliz. Toplumda bildirgemiz kabul görünce, farklı şeyler yapmaya başladılar. Biz, 'yokluğu, yoksulluğu bitireceğiz' diyoruz, AKP ise 'bunlar ateist nesiller yetiştirecek' diyor. Söylediklerimizle bunun ne ilgisi var? Belki de Cumhuriyet tarihinde siyasi yaşamımızın başladığı çok partili yaşamdan ve tek partili yaşamda görülmemiş bir şeyi yaşıyoruz. Bu kadar dinin siyasete alet edildiği, insanların kutsallarının seçim meydanında siyasi propaganda olarak kullanıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Hepimizin kutsalı Kuran-ı Kerimi seçim malzemesi haline getirdiler. Bunu hepsi yapıyor. Yukarıdaki Cumhurbaşkanı ne yapıyorsa, buradaki milletvekili de onu yapıyor" diye konuştu. 

“ERDOĞAN’IN ARKASINA SAKLANMIŞLAR, ORADAN SİYASET YAPIYORLAR”

Ağbaba, AKP milletvekillerinin Malatya'nın lehine değil, aleyhine parmak kaldırdıklarını kaydederek, şunları söyledi: "AKP'de geçmişte milletvekilliği yapan 2 milletvekili adayı var. Malatya ile ilgili bir çivi çakmadıkları için konuşacak bir şeyleri de yok. Cumhurbaşkanı'nın arkasına saklanmışlar, minibüslerinde, mitinglerde, televizyonlarda Cumhurbaşkanı konuşuyor. Propagandayı Cumhurbaşkanı yapıyor, bunlarda sadece Cumhurbaşkanı'nın arkasına saklanmış, politika yapmaya çalışıyorlar. Benim seçim arabalarımda kendi konuşmalarım yer alıyor. Benim konuşmalarım yayınlanıyor. Niye? Çünkü ben 4 yıl boyunca konuştum, haksızlıklarla mücadele ettim, bunlara teslim olmadım. Onlar 4 yıl boyunca sadece parmak milletvekilliği yaptılar. Tayyip Erdoğan mümkün olabilse sadece bunların parmağını milletvekili yapar. Sadece parmak kaldırıp, indirdiler. Malatya'nın lehine parmak kaldırmadılar. Her zaman Malatya'nın aleyhine parmak kaldırdılar." 

Akçadağ’da vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyen Ağbaba, 4 yıl boyunca Malatya'nın ve Türkiye'deki mazlumların, haksızlığa uğrayanların sesi olmaya çalıştığını ifade etti.

PORGALI..

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Hulisi Porgalı Paşaköşkü’nde miting düzenledi. Coşkulu bir kalabalığın katıldığı mitingde CHP’nin iktidara doğru emin adımlarla ilerlediği, iktidar partisinin ise nasıl bir panik içerisinde olduğu vurgulandı. 

Paşaköşkü’nde düzenlenen mitingde katılan CHP ikinci sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı’yı coşkulu bir kalabalık karşıladı.  

Düzenlenen mitingde konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “ Malatya’yı önümüzdeki dört yıl daha bir tek vekil temsil etmesin, birden fazla vekil istiyoruz. Malatya’nın sorunlarını dile getirecek milletvekilleri istiyoruz. Yıllarca demokrasi, özgürlük, barış mücadelesi verdik. Bugün o mücadeleyi daha da yükselterek hep birlikte yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.  

CHP bölünmedi tek vücut burada diyerek söze başlayan Hulisi Porgalı, “ Beni çok iyi tanıyorsunuz. İki yıldır kellemi koltuğuma alıp CHP’nin en ön saflarında sizleri temsil etmeye çalıştım. Hiçbir şeyden korkmadım, yılmadım bir yıl sonra yine karşınızdayım” şeklinde konuştu.  

Her hayırda bir şer vardır, her şerde de bir hayır diyen Porgalı, “ Belediye seçimlerinde Yeşilyurt’u almışken alamadık ama bu sene iktidara giden CHP’nin milletvekili adayı olarak karşınızdayım. Bunu inanarak söylüyorum biz iktidara geliyoruz. Hem de gümbür gümbür geliyoruz. İlk defa AKP’nin korktuğu, sindiği, paniklediği, milletvekillerinin ne söylediğini şaşırdığı bir dönem. Verdiğiniz desteklerle bizi iktidara taşıyacaksınız” sözlerini kaydetti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız