SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlar Seçmen Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:11:05
A- A+ PAYLAŞ

30 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyelikleri ile muhtar ve İhtiyar Heyetlerinin belirleneceği seçimlerde vatandaşın önüne 4 oy pusulası ve 2 sandık gelecek. 3 Oy bir zarfa ve bir sandığa atılırken, muhtar ve azaların bulunduğu oy pusulası zarfıyla diğer sandığa atılacak. 

Alınan bilgilere göre; zamanı verimli kullanma amacı ile ayrı ayrı sandıklar yerine, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının bulunduğu 2 ayrı pusulanın yanı sıra belediye meclis üyelerinin bulunduğu toplam 3 pusula, tercih doğrultusunda ayrı ayrı mühürlendikten sonra tek zarfa konulacak ve bir sandığa atılacak. İkinci sandık ise mahalle muhtarı ve ihtiyar heyetinin yer aldığı pusulalara ayrıldı. 

Suriyeliler seçmen değil

Yetkililer; Malatya’da toplam sayıları 8 bine yaklaşan Suriyeli mültecilerin oy kullanmasının söz konusu olmadığını belirterek “Hiçbir Suriyeli’ye seçmen kartı vermedik. Dolayısıyla seçmen olmaları mümkün değil.” dDiyerek, Suriyelilerin seçimlerde oy kullanmalarının mümkün olmadığını belirtti. 

Güvenlik görevlileri, kendi sandıklarına 

Sandık çevre ve bölgelerinde görevli güvenlik güçlerinin oylarını nerede kullanacakları yönlü soruya ise yetkililer, “ Bu konuda Emniyet Müdürlüğü ile görüştük. Fakat onlar bize 24 Mart’tan önce isim bildiremeyeceklerini ifade ettiler. Bu tarih de bizim takvimimize uymuyordu. O nedenle sandık çevresi ve bölgesinde görev alan kolluk kuvvetleri seçimin güvenliğini aksatmayacak şekilde dönüşümlü olarak kayıtlı oldukları sandıklara giderek oy kullanabilecekler. Yani, görevli olduğu seçim çevresi veya bölgesinde oy kullanma gibi bir durum söz konusu değildir” şeklinde yanıtladı.

ARŞİV FOTO: Malatya'da Suriyeli mültecilerin kaldığı konteyner kent  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız