SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar Tapusunu Alacaklar

A- A+ PAYLAŞ

AKP Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Tokat Kalkınma Konsorsiyumu'nun BAT'a ödeme yaparak eski sigara fabrikasının tapusunu alınacağını söyledi.

Tokat Kalkınma Konsorsiyumu tarafından 'endüstriyel tarım tesisleri' kurulmak üzere British Amerikan Tobacco'dan (BAT) satın alınan Tokat Sigara Fabrikası'nın resmi olarak tapusunu bu ay sonunda alması bekleniyor.

Özelleştirildikten sonra kapanan Sigara Fabrikası'nda bulunan makinelerin protokol gereği imha işlem süreci ise devam ediyor. Taşhan'da basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Gülsün, BAT firmasının çok yoğun çalışma yapmasına rağmen hurdaya ayrılan malzemeleri boşaltamadığını kaydetti. Tokat Kalkınma Konsorsiyumu'nun ödeme yaparak fabrikanın tapusunu alınacağını öğrendiğini ifade ederek, "10 gün önce bir toplantı yaptılar.

Paralarını ödeyecekler, tapuyu alacaklar. Ama fabrikaya girip girilmeyeceği konusunda henüz bir tereddüt var. Çünkü içeri boşalmadı. Beklide şöyle bir şey yapacaklar. Arkadaşların ifadesi bu; "boşaltılan yerleri alalım, hazırlıklara başlayalım" diyorlar. Onlar hurdaya ayrılan makineleri boşalttıkça teslim alalım gibi bir düşünce var. Yani bu işte geri dönüş bitti. Bu işte epeyce bir para ödendi. Ay sonunda da hepsini ödeyecekler. Para ödendikten sonra artık detay kaldı. Tabi bu sene mevsim geçti, domates işine girmeleri çok zor. Domates dışında da patates, soğan var. Bu ürünlerle ilgili çalışma başlatacaklar. Bu işi profesyonel yapacaklar. Önce kendi alt yapılarını hazırlayarak çalışmaya başlayacaklar. Soğuk hava depoları yapılacak. İhracat konusunda gerekli izinleri alacaklar" dedi.

AKP'li Gülsün, Tokat-İstanbul uçak seferlerinin haftanın 7 gününden 5'e düşürülmesinin yolcu sayısı ile ilgili olduğunu belirterek, "7 Mayıs'tan itibaren bir defa dahi uçağı tam dolduramadık. Haklı olarak ticaret yapıyorlar ve para kazanmak istiyorlar. Belki iki günü dağıtmak suretiyle diğer günler doldururuz düşüncesiyle. Ama uçak dolsun 7 gün hatta günde iki sefer yapmaya söz verdiler" diye konuştu.

Öte yandan 22 Şubat 2008 tarihinde varlık satışı yöntemiyle gerçekleştirilen ihalede TEKEL'e ait Tokat Sigara Fabrikası; İstanbul, Adana, Ballıca, Bitlis ve Malatya sigara fabrikalarıyla birlikte satılmıştı. İhaleyi British Amerikan Tobacco 1 milyar 720 milyon dolar ile kazanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız