SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onlar Unutulmadılar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:35:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Mayıs ayı oturumuna devam etti. 

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda, Meclis Başkanı Naci Şavata Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü.

Toplantının ardından söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Deniz Kayıkçı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 41’nci yılı nedeniyle açıklama yaptı.

Kayıkçı, yaptığı açıklamada, "6 Mayıs 1972 tarihinde bundan 41 yıl önce bu ülkenin tam bağımsızlığı için mücadele eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edildi. İdam edilişlerinin üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen insanlarımız bunu hala unutmadı. Aslında yapılan idamlar siyasi bir karar ile alınmıştı. Bir intikam duygusu ile yapılmıştı bu. Ben 1980 yılında doğdum. Doğduğum yıllarda hala darbe söylemleri devam ederken adımı Deniz koymuşlardı. Yani ağır şartlarda bile benim adımı koymuş olmaları bu ülkedeki tam bağımsızlık mücadelesinin bitmeyeceğini gösteriyor. Mücadele her zaman devam etmektedir. Siyasi amaçlarla o günlerde idam edilenler varsa, günümüzde de yine aynı amaçlarla cezaevlerinde olan insanlar var. Ama mücadelemiz her zaman devam edecektir. İnsanlar düşüncelerini hür ve özgür bir şekilde ifade edebilecekleri bir ülkede yaşamak istiyorlar. Bunu hepimiz kabul ediyoruz” dedi.

Bunun üzerine konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, “İçerisinde bulunduğunuz siyasi irade bazen fikirlerinizi özgür bir şekilde söylemenize engel oluyor. Biz tümü ile insanlarımızı ayrım olmadan yaşıyoruz. İnsanlar eşit yaratılmıştır. Cinsiyeti ve ırkı ne olursa olsun. Biz bütün insanların, hür, eşit ve teröre kaçmayan ama düşüncelerini özgürce ifade ettikleri bir ülke için çalışan insanlar olarak biz kendimizi kabul ediyoruz. Bu mecliste bunun için çalışıyor. Ama siyasi önceliğimiz, insan önceliğinin hiçbir zaman önüne geçmemeli” ifadelerine yer verdi.

AKP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise, “Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı asan zihniyette aynıydı, şu anda içerideki zihniyette aynı. Bunu tenkit eden arkadaşlar hala içeride yatanların mağdur oldukları için içeride yattıklarını savunuyorlar. Ben de bunu anlamıyorum. O zihniyet Başbakanlar astı. Ama kimse bunu gündeme getirmiyor” görüşünü savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız