SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Onlar Yaktı, Çöpçü Süpürdü

A- A+ PAYLAŞ

Ülkü Ocakları Malatya Temsilciliğince Hz.Muhammed’in karikatürlerinin çizilmesiyle ilgili olarak protesto gösterisi yapıldı. Protesto gösterisi sırasında ABD Başkanı George Bush ile Danimarka Başbakanı Anders Fogg Rasmussen’ın posterleri yakıldı.

Ülkü Ocakları Temsilciliğince Soykan Parkı’nda düzenlenen protesto eyleminde konuşan Ülkü Ocakları Malatya Temsilcisi Burhan Coşkun, “ Ülkücü gençlik olarak Peygamber Efendimizin karikatürlerinin Danimarka ve bazı Avrupa ülkelerindeki çeşitli basın-yayın organlarında yayınlanmasını şiddetle kınamaktayız. Dini inancımıza yapılan bu saygısız, çirkin ve art niyetli hareketi affedilmez buluyoruz” dedi.

Coşkun, “Sizleri insanlık adına anamızdan emdiğimiz ak süt, boğazımızdan geçen helal lokma ve yürüdüğümüz kutsal yol hürmetine bir daha uyarıyoruz” diyerek şunları belirtti:

“ Diyoroz ki; yeter yaptığınız. Bütün değerleri hinliğinizle yaralıyorsunuz. Unutmayın, gün gelecek Peygamberimizin mesajına sizin de ihtiyacınız olacaktır. Dil uzattığınız Peygambere ‘Muhammedül Emin’ diyen sadece biz değiliz. Sizin atalarınız da bu hakkı teslim etmişlerdi. Ne oldu size ? Siz onların çocukları değil misiniz ? Bu saatten sonra kim inanır , kim size güvenir? Dinler dialoğu, medeniyetler ittifakı yemlerine papağan gibi sarılanlar, Uyanmayacak mısınız ? Batı bu edepsizliği, şuursuzluğumuzdan aldığı cesaretle yapmıyor mu? Avrupalı dostları Hz.Peygambere hakaret ederken sayın Başbakan ve onun uleması neden suskun kalmaktadır? Türk çiftçisine ‘Lan –Artis-Edepsiz’ diyen güç, Danimarka Başbakanı Rasmussene ve onun yardakçılarına da dese ya” dedi.

Daha sonra ABD Başkanı George Bush ve Danimarka Başbakanı Anders Fogg Rasmussen’ın 2’şer adet posterlerinin yakılmasıyla eylem sona ererken, kısa bir süre sonra belediyenin bir temizlik işçisi, posterlerden arta kalan külleri süpürerek temizledi.

Öte yandan, ilk olarak bir Danimarka Gazetesi'nde yayınlanan karikatürler nedeniyle, bu ülkeye yönelik tepkilere, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi de, işlettiği 10 süpermarketinde, bu ülke ürünlerini satmama kararıyla katıldı ve market girişlerine "Marketimizde Danimarka ürünleri satılmamaktadır" yazısı asıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız